Cum bagatelizează AUR Holocaustul. Exterminarea la scară industrială, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a aproape 6 milioane de evrei, numită „o temă minoră”

Data:

Holocaustul, un termen utilizat pentru a descrie uciderea a aproximativ șase milioane de evrei, de toate vârstele, majoritatea din Europa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ca parte din „soluția finală a problemei evreiești”, programul de exterminare a evreilor, plănuit și executat de regimul național-socialist din Germania, condus de Adolf Hitler și de colaboratorii acestuia este catalogat de AUR drept o „temă minoră ridicată la rangul de materie”.

„Alianţa pentru Unirea Românilor atrage atenţia asupra faptului că, în ultimii ani, se constată o acţiune sistematică de subminare a calităţii învăţământului din România prin ridicarea la rangul de „materii” a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecţii în cadrul materiilor existente (ex. educaţie sexuală, istoria Holocaustului, etc.), în paralel cu reducerea importanţei acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generaţii: ştiinţele exacte, Limba şi literatura română, Istoria naţională”, se arată în comunicatul AUR.

Se întâmplă la două săptămâni după atacul asupra Parlamentului, când membri și simpatizanți ai AUR au protestat față de certificatul COVID, iar unul dintre manifestanți a desenat semnul zvasticii pe steagul UE.

Derapajul din decembrie, imortalizat în imagini, a făcut înconjurul lumii, fiind preluat de agențiile de presă internaționale.

Reacții în mediul online

Afirmațiile scandaloase de luni, 3 ianuarie, care bagatelizează Holocaustul (a cărui Istorie va fi predată ca disciplină separată și obligatorie în licee din 2023) a stârnit reacții în mediul online.

Jurnalista Melania Cincea (Revista 22) cataloghează declarația ca fiind o „nouă mizerie AUR. Un derapaj care nu face decât să sublinieze simpatiile legionare pe care, declarativ, le neagă”.

„Într-un comunicat de azi, AUR – partid care l-a susținut pentru funcția de prim-ministru pe Călin Georgescu, un simpatizant declarat al Corneliu Zelea Codreanu și mareșalul Ion Antonescu – consideră că Istoria Holocaustului este o temă minoră, care a fost ridicată nemeritat la rangul de materie în programa școlară.

Pentru AUR și susținătorii săi: această „temă minoră” vorbește despre uciderea, exterminarea la scară industrială, în timpul celui de-al Doilea Război Mondială, a aproape 6 milioane de evrei și a altor milioane și milioane de oameni pe motive de religie, orientare politică sau orientare sexuală, handicap fizic sau mental”, spune Melania Cincea, într-un mesaj, pe Facebook.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alte cinci terenuri din stațiunea Mamaia urmează să fie vândute de Primăria Constanța | Info Sud-Est

Primăria Constanța vrea să vândă alte cinci terenuri din...

Instanța a respins contestația împotriva candidaturii lui Piedone la Primăria Capitalei

Contestația împotriva candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primăria...

Cum va fi vremea de Paște. În unele zone din țară se așteaptă ninsori

Cum va fi vremea de Paște. Temperaturile urmează să...