Cum dobândim imunitate la COVID 19?

Data:

YouTube video

Invitat:
Prof. Dr. Virgil Păunescu, Vicepreședinte – Academia de Științe Medicale din România, Coordonator – Proiect de dezvoltare Vaccin Anti-Covid 19

Imunitatea pe care pacienții o dobândesc în urma îmbolnăvirii de Covid 19 este diferită. Cei care fac forme grave de boală și se vindecă dobândesc o imunitate bazată pe anticorpi sau imunoglobuline, care dispar în timp. În schimb, cei care fac forme medii spre ușoare și chiar asimptomaticii se aleg cu o imunitate pe termen lung, care se numește imunitate celulară.

Afirmația aparține Prof. Dr. Virgil Păunescu – Vicepreședintele Academiei de Științe Medicale din România, care este și coordonator într-un proiect de dezvoltare al Vaccinului românesc Anti-Covid 19.

De altfel și cercetătorii suedezi au publicat un studiu în această vară, care a arătat că pacienții infectați cu SARS COV 2 ce fac forme ușoare de boală dobândesc imunitate celulară.

Din totalul pacienților infectați cu SARS COV2, peste 90 % fac forme medii, ușoare sau sunt asimptomatici.

În 2002-2003 China era lovită de o boală cauzată tot de un Coronavirus, care a ucis aproximativ 10 la sută dintre persoanele pe care le-a infectat, mai ales ca urmare a faptului că plămânii pacienților erau plini de lichid. Cei care s-au vindecat atunci și nu au avut forme grave, prezintă imunitate și acum.

Un interviu despre imunitatea pe care pacienții o dobândesc în urma bolii cauzată de actuala pandemie, dar și despre vaccinul românesc Anti-Covid, alături de Prof. Dr. Virgil Păunescu, Vicepreședintele Academiei de Științe Medicale din România și Coordonator într-un Proiect de dezvoltare a Vaccinului românesc Anti-Covid 19.


Acest articol a fost publicat pe PressHUB în cadrul proiectului
“COVID-19 FactsNotFake -The Emergency Newsroom. Infodemic Lie Detector”, un proiect Freedom House Romania, în parteneriat cu Trinitas TV, Radio Trinitas, Ziarul Lumina și Agenția de Știri Basilica, finanțat de Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a Ambasadei Marii Britanii. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

spot_imgspot_img
Cristina Teleanu
Cristina Teleanu
Cristina Teleanu este din Bacău și practică meseria de jurnalist din 1998. A lucrat la Radio Alfa Bacău, apoi la Tv Bacău ca editor și prezentator de știri. În 2006 a venit în București și a intrat ca reporter de știri în echipa Realitatea TV unde a rămas un an de zile. Din 2007 a făcut trecerea către presa bisericească și a fost unul dintre primii angajați - Radio Trinitas București unde a ocupat un post de editor și prezentator de știri. În 2015 a intrat în echipa de știri a Trinitas TV, iar astăzi este realizatorul și producătorul unei emisiuni a acestui post tv, care se numește „Școala din Familie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea traficului de țigări | Ordinea.ro

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea...

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna occidentalilor. Ce scrie în el? | Aktual24

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna...

Transplantul hepatic se va putea face și la Cluj | Monitorul de Cluj

Transplantul hepatic se va putea face și la Cluj,...

Unde aleg românii să călătorească de Paște | Monitorul de Cluj

Unde aleg românii să călătorească de Paște, 1 Mai...