​Cum funcţiona în Europa reţeaua „Stăpânilor de sclavi” din Târgu Frumos

Data:

Membrii clanului Moisă, „stăpânii de sclavi” din Târgu Frumos, arestaţi preventiv în cel mai recent caz de sclavie modernă care a ajuns pe rolul instanţelor din Iaşi, rămân în continuare după gratii.

Ei au fost reţinuţi de DIICOT Iaşi în urmă cu trei luni, după o amplă operaţiune desfăşurată concomitent în Marea Britanie şi România, în cursul căreia s-au făcut percheziţii la 25 de adrese, 13 din România şi 12 din Marea Britanie, urmate de reţinerea a şapte persoane.

Poliţiştii britanici au descris banda Moisă ca fiind un grup infracţional „organizat şi sofisticat”, care îşi exploata victimele pentru “a-şi alimenta un stil de viaţă luxos, plătind bunuri scumpe şi investind în proiecte imobiliare în România”.

Considerată activă cel puţin din 2018, banda – „un grup infracţional organizat şi sofisticat, a ademenit persoane vulnerabile aflate în situaţii financiare instabile în România, oferindu-le locuri de muncă în Regatul Unit”, se arată într-un comunicat de presă al Eurojust (Agenţia Uniunii Europene pentru cooperare în domeniul justiţiei penale) publicat la scurt timp după reţinerea suspecţilor.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Judecătoarea Sorina Marinaș: „Acest CSM în fața cui răspunde?”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după o vizită la Moscova | Aktual24

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după...

Țara Lăpușului și Țara Beiușului, tradiții și obiceiuri transpuse în cuvinte | Crișana

Țara Lăpușului și Țara Beiușului, tradiții și obiceiuri transpuse...