Cum i-au investigat anchetatorii pe polițiștii de frontieră care „taxau” moldovenii în Vama Borș

Data:

23 de lucrători vamali şi poliţişti de frontieră sunt anchetați într-un dosar instrumentat de procurorii DNA Iaşi, în colaborare cu procurori din Republica Moldova şi care vizează corupţia de la frontierele României.

Patru dintre inculpaţi sunt din Bihor, agenţi operativi la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Borş, şi sunt acuzaţi că ar fi luat mită de la şoferii de pe microbuzele de transport persoane sau colete, ca să închidă ochii la nereguli. Dovezile, susţin anchetatorii, sunt greu de combătut, căci șpăgile au fost înregistrate…

Cercetările în dosarul de corupţie instrumentat de DNA Iaşi a pornit în toamna anului 2020, iar în prima fază, suspiciunea a vizat doar vameşi şi poliţişti de frontieră români de la granița dintre Moldova și România. La începutul lui 2021, însă, investigaţiile au fost extinse şi în Republica Moldova, printr-un acord de colaborare dintre procurorii anticorupţie din cele două ţări, fiind înfiinţată o echipă comună de anchetă.

Citește articolul integral pe Ebihoreanul.ro

Citește și: Presiuni asupra directorilor Transelectrica, pentru a afla cine a spus presei despre primele exorbitante de Crăciun

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related