Cum împacă orașele mari din România iluminatul festiv și factura la curent electric

Data:

Românii se confruntă cu o perioadă complicată din punct de vedere al facturilor la utilităţi, în contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina, dar și pe plan intern, după liberalizarea pieței de energie.

Problema energiei și a agentului termic afectează, în fapt, întreaga Europă ale cărei instituții de conducere de la nivelul blocului comunitar transmit tot mai des mesaje care îndeamnă la consum cumpătat și economisire.

În acest context, unii primari au stabilit să facă economie la consumul de energie electrică cu ocazia sărbătorilor de iarnă, dar și la căldură. Alți primari au refuzat, spunând că iluminatul festiv timp o lună-două luni de zile nu influențează semnificativ cheltuiala din bugetul public.

Citește și: Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, vine în România

Municipiul Constanța cheltuie în acest an aproape 3 milioane de lei pentru beculețele de Crăciun, cea mai mare sumă dintre cele pe care marile municipii din România, consultate de Info Sud-Est, le-au alocat.

Primăria a împodobit încă din 15 noiembrie, atât bulevardele orașului, cât și centrul vechi al acestuia, dar și intersecțiile și pomii de pe anumite artere.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum plătesc locuitorii unei comune pentru a fi dezinformați? | Gazeta de Stâlpeni

Cum plătesc locuitorii unei comune pentru a fi dezinformați?...

Totul pentru bucureșteni: Negoiță „aduce” pe bani publici Grecia la el în sector | Aktual24

Totul pentru bucureșteni: Negoiță „aduce" pe bani publici Grecia...

Ce super-armă nouă a folosit SUA pentru doborârea rachetelor iraniene? | Aktual24

Ce super-armă nouă a folosit SUA pentru doborârea rachetelor...