Cum înțelege creștinul Lavric învățăturile biblice?

Data:

În ultimele zile, un om politic nou pe piață românească, medic și filozof, mare gânditor al naționaliștilor autohtonii, a ieșit să explice că lumea l-a înțeles prost și că de fapt el este un iubitor de oameni și un drept apărător al naționalismului-creștin.

Mai jos, redau doar câteva din ideile domniei sale, spuse la RFI și la o emisiune de la Trinitas, și le completez cu ceea ce Biblia ne învață să facem în situațiile expuse. Fiecare dintre dumneavoastră trebuie să gândească cu propria sa minte și să analizeze cum îi dictează sufletul.

– Nu sunt misogin, dar femeile nu prea pot gândi, mai ales când se dau cu ojă pe unghii; „Dacă zice cineva: iubesc pe Dumnezeu, iar pe fratele său îl urăște, mincinos este! Pentru că cel ce nu iubește pe fratele său, pe care l-a văzut, pe Dumnezeu, pe Care nu L-a văzut, nu poate să-L iubească. Și aceasta poruncă avem de la El: cine iubește pe Dumnezeu să iubească și pe fratele său„. (1 Ioan 4:7-21)

– Nu sunt rasist, dar romii (domnia sa folosește alt cuvânt) ”au o înclinație care anumite tâlhării” și sunt, în majoritatea lor, ”o plagă socială”; Dar Eu vă spun că oricine se mânie pe fratele său va cădea sub pedeapsa judecății; și oricine va zice fratelui sau: „Prostule!” va cădea sub pedeapsa Soborului; iar oricine-i va zice: „Nebunule!” va cădea sub pedeapsa focului gheenei.„ (Matei 5:22)

– Nu am nimic cu homosexuali însă susțin că aștia se cam omoară între ei pentru că au mari probleme psihice; „Dar tu, de ce judeci pe fratele tău? Sau și tu, de ce disprețuiești pe fratele tău? Căci toți ne vom înfățisa înaintea judecății lui Dumnezeu.„(Epistola către romani a Sfântului Apostol Pavel 14:10)

– Nu am nimic cu maghiarii (și implicit cu toate celelalte minorități), însă vreau să le îngrădesc dreptul la reprezentare politică; „Îmbrăcați-vă, dar, ca alesi ai lui Dumnezeu, sfinți și prea iubiți, cu milostivirile îndurării, cu bunătate, cu smerenie, cu blândețe, cu îndelungă-răbdare. îngăduindu-vă unii pe alții și iertând unii altora, dacă are cineva vreo plângere împotriva cuiva; după cum și Hristos v-a iertat vouă, așa să iertați și voi. Iar peste toate acestea, îmbrăcați-vă întru dragoste, care este legătura desăvârșirii„. (Coloseni 3:12-14)

– Nu am nimic cu străinii care vin în România, însă nu vreau să-i avem în țară. ”Dacă un străin vine să locuiască împreună cu voi în țara voastră, să nu-l asupriți” (Leviticul 19:33)

– Consider că am dreptul să folosesc cuvinte încărcate de conotații peiorative (precum ”țigan”,”handicapat”) pentru că ele sunt în dicționar. ”Să nu vorbești de rău pe un surd și să nu pui inaintea unui orb nimic care să-l poată face să cadă.” (Leviticul 19:14);

– Susțin dreptul la liberă circulație pentru români însă nu sunt de acord ca străinii să vină la noi; ”Să vă purtați cu străinul care locuiește între voi ca și cu un baștinaș din mijlocul vostru; să-l iubiți ca pe voi înșivă, căci și voi ați fost străini în țara Egiptului. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru” (Levitic 19:34)

– Lupt pentru credința ortodoxă, însă promovez dihonie (”Cei ce sunt ai lui Hristos Isus și-au răstignit firea pământească împreună cu patimile și poftele ei. Dacă trăim prin Duhul, să și umblăm prin Duhul. Să nu umblăm după o slavă deșartă, întărâtându-ne unii pe alţii și pizmuindu-ne unii pe alţii.” (Galateni 5:16-26)

spot_imgspot_img
Gelu Duminică
Gelu Duminică
Gelu Duminica (n.1977) este doctor în sociologie și profesor asociat al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București. În ultimii 17 ani a activat în mediul ONG din România, fiind directorul executiv al Fundației Agenția de dezvoltare comunitară „Împreună“, una dintre cele mai active organizații rome din România. Membru al Comisiei Prezindențiale pentru Analiza Riscurilor Sociale și Demografice, membru al Consiliului Economic și Social (ca reprezentant al societății civile), membru al consiliului de conducere a filialei București a Colegiului Național a Asistenților Sociali din România, Gelu are o experiență de 17 ani în domeniul incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile și politici social europene, cu un focus pe dezvoltarea comunităților de romi din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vizitele externe ale domnului Marcel Ciolacu și promovarea intereselor cetățeanului român

Primul ministru Marcel Ciolacu a efectuat vizite în două...

Cîrstoiu stop. Când șmecheria din piață nu merge și în politică

Cîrstoiu stop. Am fost convins că PSD și PNL...

Orașul cu nasul pe sus votează un golan

Toate sondajele de opinie publicate în ultima vreme arată...

Cine-l poate bate pe Nicușor Dan

Cine-l poate bate pe Nicușor Dan? Cine va deconta...