Cum l-a scăpat Justiţia de închisoare pe fostul şef al CJ Bihor, după şpăgi de 4,3 milioane de euro

Data:

Cel mai greu dosar al procurorilor DNA Oradea a fost făcut praf de judecători. Alexandru Kiss, atotputernicul şef al Consiliului Judeţean şi al UDMR Bihor din anii 2000, nu va face nici măcar o zi de închisoare, deşi magistraţii au stabilit că s-a înfruptat din corupţie şi iniţial chiar a fost condamnat la detenţie.

Explicaţia? Trecerea timpului l-a scutit de răspunderea penală, aşa că singura pedeapsă a rămas, pentru el şi un complice, returnarea a 2 milioane euro, dar nici asta nu-i definitivă. BIHOREANUL vă arată felul în care finalizarea cu întârziere a anchetei, tergiversarea procesului şi deciziile unor magistraţi l-au ajutat pe Kiss şi pe tovarăşii săi să se bucure de libertate în ciuda „tunurilor” date.

Pe 18 iunie 2018, Alexandru Kiss era condamnat de judecătoarea Denisa Bic, de la Tribunalul Bihor, la 8 ani de închisoare pentru 4 fapte de spălare a banilor, abuz în serviciu, luare de mită şi trafic de influenţă. Trecuseră 3 ani de când DNA Oradea înaintase instanţei rechizitoriul întocmit de procurorul Adrian Muntean, care a salvat de la uitare dosarul deschis încă din 2006. Potrivit acestuia, patru achiziţii mari ale CJ Bihor şi ale Primăriei Oradea au fost decise, de fapt, de Kiss şi de amicul său, Alexander Mudura, influentul proprietar al Lotus Center.

Citește articolul integral pe Ebihoreanul.ro

Citește și: REPORTER DE IAȘI: „Belina” Miroslavei s-a făcut în circuit închis: șefa de la Achiziții, nepoata de la Cadastru și fiul primarului

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...

Cristian Moş, fondator al USR Timiș și vicepreședinte al CJ, va candida ca independent la Primăria Timişoara

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Cristian Moş, unul dintre...

Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj | Monitorul de Cluj

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat, joi, începerea...