Cum pierde România bani europeni din cauza crizei forței de muncă

Data:

Reprezentanți ai patronatelor, ai universităților și ai autorităților publice încearcă să găsească un set de soluții pentru una dintre cele mai grave crize cu care se confruntă economia românească. Este vorba de criza forței de muncă. Dacă reprezentanții actorilor implicați vor ajunge la un consens, vor stabili toate măsurile care trebuie luate într-un memorandum, după cum au anunțat la Cluj organizatorii seriei de conferințe cu titul Pact pentru Muncă.

Criza forţei de muncă din România are un impact direct asupra absorbţiei de fonduri europene. Mai multe proiecte sunt încetinite sau riscă să fie blocate deoarece nu există suficienţi muncitori pentru a fi duse la bun sfârşit, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu.

Afirmaţiile ministrului Fondurilor Europene sunt întărite şi de studiile realizate de reprezentanţii confederaţiilor patronale. Acestea arată că, în ultimele luni, în România, 1.500 de diferite tipuri de proceduri de achiziţie publică au fost oprite din cauza lipsei forţei de muncă necesare pentru executarea lucrărilor ori pentru livrarea serviciilor. Potrivit primarului Clujului, Emil Boc, criza forței de muncă nu are doar dimensiunea cantitativă a numărului de angajați lipsă din economie, ci și dimensiunea calitativă, reprezentată de pregătirea profesională.

Citește articolul integral pe clujinsider.ro.

Claudiu Pădurean
Claudiu Pădureanhttp://ClujToday.ro
Claudiu Pădurean este jurnalist de 21 de ani. A colaborat cu instituții de presă precum BBC, RFI, Der Spiegel, Spiegel TV, Arte Info, WAZ sau EU Observer. În prezent, este corespondent Radio România Actualități și coordonează site-urile ClujToday.ro și rețeaua UPNews.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: