Cum pot fi transformate şcoli de stat în campusuri educaţionale moderne

Data:

Cum arată o școală de stat? Când aud această întrebare, majoritatea românilor se gândesc la școlile de stat construite în perioada comunistă, cu bănci de lemn rupte, terenul de sport plin de gropi din spatele școlii, un loc anost. În multe orașe aceasta este în continuare realitatea. Dar se poate și altfel.

Primăria Sectorului 4 a investit circa 10 milioane de euro, în bună parte fonduri europene, în modernizarea Liceului Tehnologic Dacia, care era în parganină, acesta fiind transformat într-un campus educațional modern. La Cluj-Napoca, Primăria a investit 5 milioane de euro în reabilitarea Colegiul Tehnic „Ana Aslan” și 6 milioane de euro pentru modernizarea Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”, în ambele cazuri bani europeni.

Tot la Cluj-Napoca, municipalitatea a organizat un concurs de arhitectură pentru modernizarea Liceul Nicolae Bălcescu, iar rezultatul este spectaculos. Și Primăria Sectorului 6 vrea să amenajeze ”altfel” curtea școlii, în cadrul unui proiect cu Banca Mondială.

Citiţi articolul integral pe HotNews.ro

Citiţi şi

Structura anului școlar se schimbă în timpul anului. Pentru prima dată, elevii nu vor avea vacanță între semestre și “Școala Altfel”. Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: Până acum o săptămână eram un om respectat

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: „până acum o săptămână eram...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...