Cum s-a salvat un funcţionar de primărie prins cu bani marcaţi în buzunar

Data:

Primise şpaga în curtea primăriei de la un ieşean care solicita eliberarea unor documente cadastrale. Condamnat în primă instanţă, funcţionarul a fost achitat la Tribunal. A scăpat de acuzaţia de luare de mită arătând judecătorilor fişa postului.

Un funcţionar trimis în judecată pentru luare de mită a fost salvat de fişa postului şi de definiţia infracţiunii, conform Codului Penal. G.C. a fost prins de anchetatori cu banii în buzunar. Condamnat iniţial cu suspendare, funcţionarul a obţinut rejudecarea procesului. La reluare, Tribunalul l-a achitat.

G.C. lucrează în cadrul Primăriei Belceşti, în cadrul compartimentului de fond funciar. În octombrie 2017, la acesta s-a prezentat un sătean, I.T., care i-a solicitat refacerea planului de amplasament al unui teren de 421 mp cu construcţii pe care bărbatul voia să o cedeze fiului său.

În timpul discuţiilor, C.G. i-ar fi cerut plata unei sume de bani, deşi operaţiunile cadastrale sunt teoretic gratuite. Săteanul a oferit 250 de lei, banii urmând să fie împărţiţi între C.G. şi inginerul care făcea măsurătorile. I.T. a făcut însă şi un denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie.

La 1 noiembrie 2017, C.G. a fost interpelat în curtea interioară a Primăriei Belceşti de ofiţeri de poliţie judiciară. În buzunarul stâng al pantalonilor au fost găsite bancnotele marcate pentru operaţiune.

Citește articolul complet în Ziarul de Iași


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Festival Holistic la Iași | Ziarul de Iași

Festival Holistic la Iași, evenimentul va avea loc în...

Controversatul primar brăilean, protagonistul unui scandal cu fonduri europene. Parchetul European investighează | De Brăila

Controversatul primar brăilean, protagonistul unui scandal cu fonduri europene....