Cum s-a schimbat profilul copiilor infectați cu COVID-19. „E o luptă pe telefoane între medici să găsești un loc”

Data:

310 de minori infectați cu Covid sunt internați în spitalele din România. 20 sunt la terapie intensivă și un bebeluș de două luni a murit la Iași. Sunt spitale unde numărul internaților depășește numărul de locuri disponibile și județe care nu au locuri de terapie intensivă pentru copii.

Medicii infecționiști spun că profilul copilului bolnav de Covid s-a schimbat în ultimele zile. Dacă până acum, cei infectați erau preponderent sugari cu vârste de până la 3 ani, acum ajung la camerele de gardă și copiii de școală. Simptomele sunt diferite puțin față de anul trecut.

Specialiștii au observat o schimbare radicală față de 2020, când formele de îmbolnăviri erau preponderent digestive și aveau o vindecare rapidă și fără surprize, chiar dacă erau forme medii. În această toamnă, boala se manifestă clar ca o afecțiune respiratorie. Afectarea pulmonară apare în 80-90 la sută din cazuri. Tabloul este creionat de medicii la la Spitalul din Câmpina unde sunt tratate cazuri ușoare și grave. Aici, copiii stau în medie, 4-5 zile, dar au avut nevoie și de 8-9 zile.

Un bebeluș a murit, miercuri, la Iași în urma infectării cu coronavirus. El avea și alte comorbidități, printre care o malformație cardiacă. Bebelușul fusese transferat, împreună cu un altul, în urmă cu o săptămână, de la Suceava pentru a fi internat la Terapie Intensivă, după ce starea lor de sănătate a fost monitorizată și s-a agravat la Spitalul Sfântul Ioan cel Nou din Suceava.

Citește articolul integral pe Romania.europalibera.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cele mai mari amenințări cibernetice și cele mai afectate sectoare

Progresul înregistrat de transformarea digitală a adus inevitabil și noi amenințări de securitate cibernetică.

VIDEO Ce a lăsat în urmă avalanșa de la cabana Capra. Mașinile turiștilor au fost luate pe sus. 60 de persoane au rămas izolate

În cursul nopții trecute, pe DN7C, km. 106-107, în zona unei cabane, a avut loc o avalanșă de zăpadă. Aproximativ 60 de persoane au rămas izolate la cabană. Mai multe mașini au fost avariate.

Comisia Europeană: Ucraina poate conta pe contribuția Europei la reconstrucția unei țări mai reziliente

A trecut aproape un an de când Rusia și-a lansat invazia brutală. Un an de luptă pentru libertate, dar și un an al curajului legendar de care a dat dovadă poporul ucrain

Muzeul Național al Țăranului Român împlinește 33 de ani de la re-fondarea sa în 1990

Astăzi, 5 februarie, Muzeul Țăranului împlinește 33 de ani...