duminică, 26 septembrie 2021
AcasăLa ziEducațieCum se făcea şcoală la Iaşi acum 50 de ani? „Generaţia 50”...

Cum se făcea şcoală la Iaşi acum 50 de ani? „Generaţia 50” – absolvenţii generaţiei 1971 ai Şcolii Normale, distinşi ieri de ISJ la Primărie

„Generaţia 50” de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”, generaţie care a absolvit în 1971, s-a întâlnit ieri în Sala „Vasile Pogor” a Palatului Roznovanu în cadrul evenimentului „Gala de excelenţă pentru personalul didactic din învăţământul preuniversitar ieşean”. 

Manifestarea a fost organizată de Primărie, fiind dedicată foştilor elevi care au urmat cursurile unităţii de învăţământ în perioada 1966-1971, generaţie care ulterior a format, de la catedră, mii de elevi. Luciana Antoci, inspector şcolar general al ISJ, a acordat învăţătorilor şi învăţătoarelor prezente o distincţie special creată cu ocazia întâlnirii, distincţia „Domnul Trandafir”.

„Ne întânim astăzi aici pentru a onora poate cea mai frumoasă şi prestigioasă profesie din lume, profesia de învăţător. Şcoala Normală din Iaşi este instituţie de învăţământ cu o identitate cu totul şi cu totul specială în spaţiul educaţional ieşean, pentru că de-a lungul a peste un secol şi jumătate de existenţă, deşi a depăşit metamorfozări de toate felurile, şi de ordin instituţional, şi ca denumire, a păstrat o constantă: şi anume aceea de a oferi elevilor săi demersuri educaţionale de cea mai înaltă calitate didactică”, a explicat şefa ISJ Iaşi. În ceea ce priveşte distincţia, şefa ISJ speră ca aceasta să devină o tradiţie şi să fie acordată şi pe viitor.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE