sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăLa ziActualitateCum se fraudau concursurile de angajare la primăria Timişoarei. Lucrări scrise peste...

Cum se fraudau concursurile de angajare la primăria Timişoarei. Lucrări scrise peste noapte!

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a anunţat miercuri că a făcut o plângere penală la DNA privind o posibilă reţea care ar fi fraudat mai multe concursuri organizate în primărie în 2018 şi 2019: „Suntem în faţa unui posibil sistem de fraudare, premediat şi sistematic, care s-a desfăşurat pe parcursul mai multor ani, cu complicităţi potenţiale, cel puţin la vârful serviciului de resurse umane”.

Descoperirea a fost făcută cu ajutorul indirect al DNA, care a cerut o serie de documente în cazul unui fost angajat. Pornind de la unele neconcordanţe în dosarul de concurs al acestuia, din primele verificări ale primarului ar exista dovezi concludente că cel puţin 7 funcţionari ar fi fraudat concursurile de ocupare a unor posturi publice, lucrările pe care le-au prezentat nefiind scrise de ei.

„Surpriza a fost că aceeaşi caligrafie este prezentă pe mai multe lucrări de concurs, ale mai multor persoane. În cazul altor angajaţi am găsit doar deosebiri izbitoare, inexplicabile altfel decât prin fraudă.

Suntem în faţa unui posibil sistem de fraudare, premediat şi sistematic, care s-a desfăşurat pe parcursul mai multor ani, cu complicităţi potenţiale, cel puţin la vârful serviciului de resurse umane. Putem doar bănui că este şi mită la mijloc, dar acest lucru trebuie să-l stabilească procurorii”, spune Dominic Fritz.

(…)

Pentru a citi despre cum ar fi funcționat acest sistem, accesați Ziarul de Iași.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE