marți, 19 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziEducațieCum se impozitează indemnizația pentru zilele libere acordate părinților când școala trece...

Cum se impozitează indemnizația pentru zilele libere acordate părinților când școala trece în online

HotNews.ro explică în ce condiții se acordă zile libere pentru părinții ai căror copii trec la cursuri online și cum se impozitează indemnizația acordată.

Prin OUG 110/2021, unul dintre părinții copiilor minori cu vârsta de până în 12 ani (inclusiv) – înscriși la o unitate de învățământ preuniversitară sau de educație timpurie – poate avea zile libere plătite, pe durata suspendării activității didactice ce presupune prezența fizică în unitatea de învățământ. Astfel, vineri a apărut în Monitorul oficial modelul cererii și a declarației pe propria răspundere.

Deschide Ordinul care conține modelul cererii și a declarației pe propria răspundere (click pentru a deschide)

Consultantul fiscal Adrian Bența a făcut săptămâna trecută o analiză a Ordonanței. Iată principalele aspecte:

Indemnizația pentru fiecare zi liberă este în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător unei zile lucrătoare fără de depăși 75% din salariul mediu brut.

Indemnizația este supusă impozitului pe venit, asigurărilor sociale obligatorii (CAS și CASS), inclusiv contribuției asiguratorii pentru muncă.

Dacă părinții își desfășoară activitatea în acele domenii pentru care Codul fiscal a prevăzut facilități fiscale (construcții, programe pentru calculator, cercetare-dezvoltare, etc.) nu se acordă facilitățile fiscale pentru această indemnizație.

Indemnizația se acordă pe durata stării de alertă și după încetarea acesteia până la finalizarea cursurilor anului școlar 2021-2022 fără a se putea acorda pe durata vacanțelor școlare.

Articolul intgral, pe HotNews.ro!

Foto: Facebook Școala Gimnazială Mihai Eminescu Pitești

SursăHot News
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE