Cum se simte economia dincolo de propaganda guvernului. Mărturii de la antreprenori

Data:

Economia duduie din nou, susține Guvernul, în mesajele oficiale. Vânzările au scăzut și afacerile gâfâie, se plâng majoritatea antreprenorilor. Realitatea din spatele cifrelor vehiculate de PSD și PNL arată, de fapt, destul de rău: românii sunt mai reținuți în a cheltui, iar majoritatea afacerilor și-au redus volumul. Iar viitorul nu sună deloc bine.

Economia este în recesiune, chiar dacă nimeni nu recunoaște asta oficial.

O postare a unui om de afaceri, pe un grup al antreprenorilor, a stârnit o avalanșă de comentarii. „Cum sunt vânzările la voi? De la începutul anului au început să scadă drastic pentru noi. Mă gândeam poate e o problemă generală sau numai noi întâmpinăm asta…”, a scris o persoană care nu a dorit să-și dezvăluie identitatea.

Au urmat 160 de răspunsuri cu mesaje similare.

Citește și: IMPORTANT Victimele traficului de persoane vor putea obține mai rapid acte de identitate

Vânzări mai mici cu 60%

Majoritatea persoanelor care au răspuns declară că nici la ei situația nu este una mai bună. Spre exemplu, unul dintre antreprenori scrie că a înregistrat o scădere de peste 60% a vânzărilor la materiale de construcție.

Un alt antreprenor, care activează tot în domeniul construcțiilor, spune că, față de anul trecut, are o scădere de 50%.

Și persoanele care au firme în domeniul alimentar se plâng de un număr mai mic de vânzări. Unul dintre antreprenorii care au răspuns postării inițiale susține că, deși are același număr de clienți, încasările sunt mai mici.

Cei mai mulți care se plâng sunt din domeniul textil

Însă cei mai mulți respondenți care au spus că afacerile merg din ce în ce mai rău sunt cei care vând haine. Spre exemplu, o persoană care are o companie care vinde produse pentru femei încă din 2011 spune că nu a avut o perioadă mai slabă din punct de vedere al vânzărilor ca până acum.

La fel susțin și alte două companii ale antreprenorilor români, una cu haine pentru copii, iar cealaltă cu produse vestimentare de mărimi mari.

Una dintre antreprenoarele care vând haine de lux susține că are o diferență de aproximativ 40% față de anul trecut, dar că acest fenomen nu se întâmplă doar în plan intern.

Turismul nu face excepție

Se pare că nici turismul nu a scăpat de acest val de scăderi în vânzări. O persoană care se ocupă de cazări în zona montană scrie că este cea mai slabă perioadă și pentru ei.

Chiar dacă ne apropiem din ce în ce mai repede de sezonul evenimentelor, nici cei care importă flori nu stau mai bine și nu doar din cauza vânzărilor reduse, dar și din cauza creșterii prețului materiei prime.

Postarea de pe Grupul Antreprenorilor din România are până acum 161 de comentarii și 197 de aprecieri.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.
2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare, deși au 4 și 3 dosare penale

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare până...

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, 31 martie

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, de...