Cum se vede în Vest ce se întâmplă în România: ”Foarte complicat. Și foarte românesc”

Data:


Se realizează și în vest cine e, ca președinte, Iohannis și ce se întâmplă-n România? Potrivit Deutsche Welle, adevărul pare să iasă la iveală într-un târziu chiar și în ziare de stânga ca Süddeutsche Zeitung.

Note de lectură de Petre M. Iancu.p

După criticile severe la adresa președintelui Iohannis (”un laureat al premiului Carol în derivă ”) tipărite în plină criză românească de Frankfurter Allgemeine Zeitung, a publicat și Süddeutsche, mai nou, o analiză amplă.

Intitulat ”Coaliția inamicilor”, articolul din cotidianul de stânga german semnat de Cathrin Kahlweit abordează pe larg criza politică românească. Textul nu-l pierde din vedere nici pe Klaus Iohannis, nici rolul decisiv pe care pare să-l joace președintele-jucător în această degringoladă și nici jongleriile nu tocmai constituționale la care, sub patronajul său, se dedau PNL și PSD, vizând conducerea țării ”prin rotație”.

”Nu e clar dacă aceasta poate să rezolve lupta pentru putere dintre cele două partide și dacă va trece la butoane mai întâi Marcel Ciolacu…ori dacă PNL va admite să i se impună alt candidat la șefia guvernului”, scrie Kahlweit, reliefând, din capul locului, că totul e ”foarte complicat. Și foarte românesc”.

Articolul integral, în Deutsche Welle!

Citește și: CNSU a decis: Școală cu prezență fizică la cursuri în localitățile cu incidență COVID-19 sub 3 la mie VIDEO (presshub.ro)

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Explozie la un bloc din Craiova. Un etaj s-a prăbușit. O femeie a murit | VIDEO

Explozie la un bloc din Craiova, în urma căreia...

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar. Greșeala a...

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea traficului de țigări | Ordinea.ro

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea...

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna occidentalilor | Aktual24

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna...