În toate normativele care reglementează regimul construcţiilor, locuinţa unifamilială este alcătuită din una sau mai multe camere de locuit, cu dependinţe şi utilităţi, care satisface cerinţele unei persoane sau ale unei familii.
Casele ridicate în Oradea cu autorizaţii emise pentru locuinţe unifamiliale sunt, însă, adevărate blocuri cu mai multe apartamente. Încă o şmecherie prin care constructorii fentează regulamentul de urbanism, de data asta chiar cu permisiunea funcţionarilor Primăriei.
Este şi cazul unei familii din cartierul Grigorescu, ajunsă în proces cu vecinii pentru că, în locul unei vile de familie, şi-a ridicat o clădire cu două niveluri şi 4 apartamente, pe care a şi scos-o la vânzare ca „imobil care poate fi închiriat în regim Airbnb, cu 8 dormitoare, 4 bucătării şi 4 dressinguri”.
Şantiere cu fente
Bihoreanul a dezvăluit recent o parte din artificiile dezvoltatorilor imobiliari din Oradea care, în goana după un profit cât mai gras, fentează normele urbanistice. E vorba de construcţii autorizate drept case alipite sau cuplate, singurul mod în care se pot înghesui două clădiri pe o suprafaţă destinată de fapt uneia singure. În realitate, construcţiile sunt complet separate, lotul fiind înjumătăţit pentru ca viitorii proprietari să nu aibă nimic la comun.
Continuare în Bihoreanul!
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursă foto: ebihoreanul.ro)