Cum și-a ridicat o funcționară din Prefectura Bihor „pensiune” sub masca unei locuinţe unifamiliale

Data:

În toate normativele care reglementează regimul construcţiilor, locuinţa unifamilială este alcătuită din una sau mai multe camere de locuit, cu dependinţe şi utilităţi, care satisface cerinţele unei persoane sau ale unei familii. 

Casele ridicate în Oradea cu autorizaţii emise pentru locuinţe unifamiliale sunt, însă, adevărate blocuri cu mai multe apartamente. Încă o şmecherie prin care constructorii fentează regulamentul de urbanism, de data asta chiar cu permisiunea funcţionarilor Primăriei. 

Este şi cazul unei familii din cartierul Grigorescu, ajunsă în proces cu vecinii pentru că, în locul unei vile de familie, şi-a ridicat o clădire cu două niveluri şi 4 apartamente, pe care a şi scos-o la vânzare ca „imobil care poate fi închiriat în regim Airbnb, cu 8 dormitoare, 4 bucătării şi 4 dressinguri”.

Citește și: Relu Fenechiu, implicat în vânzarea unui castel de 5 milioane euro? O proprietate care a trecut prin firmele multor afacerişti controversaţi

Şantiere cu fente

Bihoreanul a dezvăluit recent o parte din artificiile dezvoltatorilor imobiliari din Oradea care, în goana după un profit cât mai gras, fentează normele urbanistice. E vorba de construcţii autorizate drept case alipite sau cuplate, singurul mod în care se pot înghesui două clădiri pe o suprafaţă destinată de fapt uneia singure. În realitate, construcţiile sunt complet separate, lotul fiind înjumătăţit pentru ca viitorii proprietari să nu aibă nimic la comun.

Continuare în Bihoreanul!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Uber și Bolt versus taxi. Ce alimentează conflictul  | Ziarul de Iași

Concurența dintre firmele de taxi tradiționale și serviciile de...

Cum va fi amenajată Piața Consiliul Europei din Alba Iulia | Alba24

Cum va fi amenajată Piața Consiliul Europei din Alba...