duminică, 19 septembrie 2021
AcasăLa ziCum și cât decontează CNAS serviciile medicale la un spital privat. Care...

Cum și cât decontează CNAS serviciile medicale la un spital privat. Care este procedura pentru pacienți

O parte din sumele necesare tratării românilor în spitalele private va fi decontată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Aceștia vor putea cere mai multe oferte înainte să se hotărască la care unitate medical va merge și va primi o estimare a costurilor, valabilă cinci zile.

Decontarea se va face doar în baza cardului de sănătate pe care îl prezintă pacientul.

Care este procedura

Pacientul hotărăște dacă vrea serviciile unui spital public sau a altuia privat. În cazul unei unități medicale private, va comunica analizele sau intervenția necesară, iar aceasta transmite un deviz estimativ, astfel încât pacientul să știe la final cât va plăti.

În cel mult cinci zile, pacientul decide ce alege și în acest timp poate consulta oferte de la mai multe spitale. CNAS plătește o parte din bani din fondul național de sănătate, restul e contribuția personală, care reprezintă diferența până la costul total care trebuie acoperit, potrivit digi24.ro.

Citește articolul complet în alba24.ro

alba24.rohttp://alba24.ro
Publicație online dedicată județului Alba editată de Independent SRL din Alba Iulia. Conținut făcut de o echipă de 10 oameni de media cu experiență diversă și mare în presă.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE