​​Cum trăiesc drama războiului și cum îi ajută pe conaționalii lor doi tineri ucraineni stabiliți în Iași

Data:

Undeva, în Iaşi, într-o casă din Galata, doi tineri ucraineni, Olena şi Eugen, monitorizează noapte de noapte, adesea oră de oră, situaţia de pe frontul din Ucraina. Eugen e din Kiev, Olena din Harkiv. Teodor, fiul lor, şi-a petrecut cea mai mare parte din viaţa sa de doi ani şi opt luni în Iaşi, oraş în care Eugen şi-a împlinit în 2019 visul de a se angaja la Amazon.

Dar gândurile lui Eugen şi ale Olenei se îndreaptă minut cu minut înspre Kiev şi Harkiv. Acolo unde le sunt părinţii. Şi fiecare ştire despre focuri de armă, bombe, explozii, atacuri îi înspăimântă şi îi face să se simtă vinovaţi în acelaşi timp.

Îşi reproşează că nu au reuşit să-şi convingă familiile să plece din calea războiului. Ar vrea, în acelaşi timp, să le accepte alegerea de a rămâne în casele lor din Ucraina asediată. “E alegerea lor, e alegerea lor”, repetă des Eugen, iar vocea îi devine gravă, joasă, ezitantă, de parcă războiul s-ar opri cu totul dacă el, Eugen, nu l-ar mai pomeni.

De mai bine de o lună de zile, toţi trăiesc un coşmar greu de descris în cuvinte.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: VIDEO Nadija Afanasieva: 50 de ani nu vom mai putea avea relații normale între ucraineni și ruși

Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un șofer de autobuz din Brăila a picat testul antidrog: POZITIV la 3 substanțe

Caz incredibil la Brăila, unde un șofer de autobuz a picat DrugTest-ul. Potrivit unor surse judiciare, testul a ieșit pozitiv în cazul a trei substanțe psihoactive

Un procuror cere daune de 39.000 de lei, pentru că i-ar fi fost prejudiciată imaginea pe Facebook

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria...

Musical la Teatrul de Operetă București: NEXT TO NORMAL

30 OCTOMBRIE 2022, ORA 19:00, TEATRUL DE OPERETĂ „ION...