Cum va afecta criza îngrășămintelor din agricultură prețul alimentelor

Data:

Oprirea temporară a producției de la Azomureș, urmată apoi de războiul din Ucraina au dus la situația în care fermierii să găsească greu fertilizatori. Fără îngrășăminte, scade producția și cresc prețurile. Prognoza specialiștilor: scumpirea hranei cu 20% în partea a doua a anului în curs.

Agricultorii românii se tem să nu vor avea îngrășăminte în cantitatea necesată în această primăvară pentru a avea producții bune. Fermierii fie nu mai găsesc fertilizatori, fie prețul acestora este deja prea mare.

Două motive au dus la criza fertilizatorilor pe piața din România: sistarea producție din luna decembrie la combinatul Azomureș și invazia Ucrainei de către Rusia, care a dus la blocarea importurilor din cele două țări.

„Eu nu am îngrășăminte pe bază de azot cumpărate. Nu se mai găsesc momentan sau dacă sunt, sunt la prețuri triple. Uneori risc să nu le primesc, mulți importatori nu mai promit că și livrează produsele. Le comand acum, și îmi ajung peste câteva săptămâni, asta dacă le primesc”, explică Ștefănel Motea, un mic fermier din județul Galați.

Citește articolul integral pe Romania.europalibera.org

Citește și: Soarta vilelor lui Ceaușescu

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...