Curtea de Apel București a demarat o anchetă referitoare la repartizarea dosarului în care s-a judecat anularea sesizărilor de plagiat depuse pe numele lui Nicolae Ciucă, a anunțat jurnalista Emilia Șercan, cea care a dezvăluit faptul că premierul a plagiat în lucrarea sa de doctorat.
Emilia Șercan a precizat că a primit comunicarea privind ancheta sâmbătă seara, la ora 20:23. Neobișnuitul moment ales de Curtea de Apel pentru a transmite acest mesaj a fost confirmat și de G4Media, care a confirmat că a primit o adresă similară sâmbătă, la 20.18.
„Pe 27 iunie am cerut fișele Ecris de repartizare a dosarelor nr. 2826/2/2022 și nr. 2836/2/2022, primul cel în care premierul Nicolae Ciucă a cerut anularea sesizărilor de plagiat și care a ajuns în mod suspect la judecătorul Marius Iosif, cel de-al doilea cel al unei algeriene pe nume Melissa Abdel Moumene, care apărea – în mod straniu – parte în dosarul lui Ciucă.
Aseară, cu o zi mai târziu față de termenul limită de zece zile prevăzut de Legea nr. 544/2002, am primit răspuns de la CAB în care mi se spune că nu îmi pot fi date copii după cele două fișe Ecris pentru că s-a început o anchetă internă (vezi foto)”, a menționat Emilia Șercan.
Plan de manipulare a dosarelor
G4Media.ro susține că modul în care au fost repartizate spre judecată cele trei sesizări privind acuzațiile de plagiat împotriva lui Nicolae Ciucă ar fi fost parte a unui plan de manipulare a repartizării aleatorii.
Astfel, primul dintre aceste dosare a ajuns, în final, pe masa unui complet condus de judecătorul Marius Iosif, de la Curtea de Apel București, în trecut promovat în funcții guvernamentale de PNL, formațiunea politică al cărei președinte este, în acest moment, chiar premierul.
Iosif a admis acțiunea lui Ciucă și a anulat aspecte cele trei sesizări depuse în ianuarie 2022, ulterior unor dezvăluiri din presă despre plagiatul actualului prim-ministru în teza de doctorat susținută în 2003, la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”.
La câteva zile după sentință, judecătorul Iosif a făcut cerere de pensionare la CSM.
Ce se mai poate face cu plagiatul lui Ciucă
PressHUB a scris că două dintre cele trei persoane care au făcut sesizări cu privire la suspiciunile de plagiat din cazul Ciucă, sesizări blocate în instanță în mod suspect, au declarat, la Interviurile PressHUB, că nu s-au resemnat și vor merge mai departe cu încercarea de a obține analiza tezei de doctorat a premierului României.
Sesizările celor trei au fost respinse de două instanțe, într-un mod care ridică mari suspiciuni de corupție. Primul lucru care se remarcă este viteza cu care au acționat judecătorii pentru a opri mersul plângerilor, după ce premierul Nicolae Ciucă a făcut o acțiune pentru suspendarea acestora.
După numai 8 zile de când generalul a cerut oprirea demersurilor, o primă instanță s-a și pronunțat în dosar, lucru extrem de rar în justiția românească. Ulterior, judecătoarea Ionela Tudor, de la Tribunalul București, a motivat decizia sa de suspendare cu argumente de ordin politic, nu de drept, manifestându-și grija pentru cariera lui Nicolae Ciucă și pentru „stabilitatea politică a României”.
O dată blocate demersurile, magistrata nu s-a mai grăbit să dea și motivarea, care a venit după aproape patru luni. S-a făcut recurs, care a fost, de asemenea, judecat în viteză de al doilea judecător, Marius Iosif, de la Curtea de Apel București. Acesta s-a pensionat la scurt timp după ce protecția pentru Nicolae Ciucă a fost reactivată.
Citeşte şi: Uriaşele fonduri UE pentru managementul deşeurilor, cheltuite degeaba dacă nu reciclăm
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
Este o vorba ce ne arata inutilitatea demersului „de a lungi pelteaua ”. Justitia s-a exprimat si nemultumirile individuale ,indiferent cit de mult sunt sprijinte de fakeurile din presa , nu pot urma decit caile conoscute de atac . In final doar Justitia este cea care decide asa cum deja CCR a aratat .Poate ca nemultumitii ar fi trebuit sa ceara in Justitie , sub juramint , declaratiile membrilor Comisiei ce au avizat pozitiv Teza de doctorat a Generalului Ciuca (totul facut conform legilor la data respectiva ) ca parte a desfasurarii proceselor in Instantele romanesti .Deja sporovaiala pe subiect devine exagerata acum cind toata suflarea a inteles gogorita .