VIDEO Deputatul Mihai Polițeanu: În Comisia de apărare din Parlament sunt oameni ai sistemului. Au o gândire post-sovietică

Data:

Comisia de Apărare din Camera Deputaților este formată în cea mai mare parte doar din oameni ai sistemului, cu care nu se poate lucra eficient pentru a controla instituțiile de forță din România, a declarat la Interviurile PressHUB deputatul USR Mihai Polițeanu.

Acesta a fost membru în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională până în decembrie 2021, când a decis să se retragă.

YouTube video

„Eu am stat un an în Comisia de apărare a Camerei Deputaților. Am plecat de acolo pentru că nu se putea lucra. În comisia de apărare este o frăție transpartinică. Trei sferturi din parlamentarii de acolo sunt ai sistemului: foști generali de jandarmerie, de poliție, de armată.

Am simțit vibrația pe care o au aceste servicii secrete și structurile de forță. Gândirea lor este post-sovietică, acționează ca niște oameni crescuți la școala sovietică, în instituțiile de forță”, a menționat Mihai Polițeanu, la Interviurile PressHUB.

Gândirea post-sovietică din instituțiile de forță

Deputatul a discutat despre situația comisiei în contextul în care este una dintre persoanele care au depus sesizare cu privire la suspiciunile de plagiat legate de premierul Nicolae Ciucă. Sesizare care a fost respinsă în mod suspect de instanță.

Mihai Polițeanu crede că până la decizia finală din instanță s-a intervenit pentru apărarea prim-ministrului și a președintelui PNL.

Citește și: Viitorul șef al NATO: Cu câte femei se bate Iohannis

„Probabil, în mintea lor (a parlamentarilor din comisie și a instituțiilor de forță – n.r.), au făcut un lucru bun, pentru că avem un război la granița României, că este în interesul României să fie stabilitate și că e bine ca la guvern să fie un general.

Este de o absurditate extremă, stitlul sovietic, stilul rusesc, în care democrația nu mai contează, controlul civil al instituțiilor de forță nu mai contează, serviciile secrete trec ca tancul peste sistemul de justiție când e interesul țării.

Nu e treaba lor să facă acest lucru. Treaba lor e să informeze. Deciziile le iau civilii: parlamentarii, la comisie, sau justiția.

Eu sunt convins că pe tot șirul de justiție s-a intervenit”, a menționat deputatul USR.

Citește și: Împăratul de la Cotroceni și oamenii de rând

„Ciucă știe ce se întâmplă în justiție”

Mihai Polițeanu consideră că sesizarea sa a fost respinsă pe argumente absurde.

„Nu ar fi trebuit să fie treaba unui judecător să facă acele considerații de politică internă. Acolo, de fapt, este un singur argument, că dovezile și motivarea pentru sesizare nu ne aparțin nouă, ci jurnalistei Emilia Șercan.

Este o absurditate. Da, am indicat clar care este sursa analizei, am și trimis print-screen. Doar nu am inventat nou. E complet absurd.

Pentru că nu am făcut eu investigația, sesizarea nu este validă. Dar e ca și cum ți-ar fi trimisă o înregistrare cu o infracțiune, dar ei zic: nu ai făcut tu înregistrarea, nu anchetăm omorul.

Chiar dacă Ciucă nu a intervenit direct, este conștient de ceea ce se întâmplă.

Emilia Șercan, după ce a făcut analiza, a fost victima unei campanii de hărțuire, în care instituții ale statului au fost direct implicate”, a arătat Mihai Polițeanu.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...