Împăratul de la Cotroceni și oamenii de rând

Data:

Tot ce s-a întâmplat în al doilea mandat al lui Klaus Iohannis arată că nu e o eroare de comunicare faptul că președintele României consideră că în țara pe care o reprezintă există două categorii de cetățeni: specialii și „cei de rând”.

În ultimii doi ani, toate eforturile „șefului statului” au mers exclusiv în direcția întăririi unei clase de „oameni speciali” care sunt, împotriva Constituției pe care este chemat să o apere, mai presus de lege.

Klaus Iohannis disprețuiește „oamenii de rând”, „prostimea”, pe care o consideră doar o masă de manevră electorală, după cum singur a declarat într-una dintre rarele întâlniri cu jurnaliștii.

În deja mult discutata conferință de presă de marți, președintele tuturor românilor a folosit de 4 ori sintagma „om/cetățean de rând”: „Eu i-am rugat să le analizeze foarte bine, să nu apară o povară suplimentară pentru oamenii de rând”, „Nu se discută despre nici un impozit și nici o taxă pentru oamenii de rând”, „Pentru omul de rând intervenția în democrație se întâmplă fix atunci când sunt alegeri, să meargă și să aleagă. Este contribuția cetățeanului de rând.”

Citește și: VIDEO Cine sunt cei care luptă în justiție cu plagiatul lui Nicolae Ciucă

Din toate aceste formulări se vede superioritatea cu care Klaus Iohannis se uită în jos la „poporul său”. Nu e vorba aici doar detestabila sintagmă „de rând”, ci și contextul în care a folosit-o.

„Omul de rând” este, în viziunea președintelui, un idiot docil, care fie trebuie protejat de informații „grele” precum ajutorul dat de România Ucrainei, de exemplu. Sigur, toate țările vecine Ucrainei au făcut publice astfel de date, dar președintele nostru crede că românii nu sunt capabili să înțeleagă finețurile politicii externe, așa cum pot doar „specialii” cu diplome la fabricile de diplome.

„Omul de rând” este, în înțelegerea președintelui, un animal de povară care nu trebuie încărcat prea mult, pentru că oricum nu înțelege viziunea de viitor a celui mai performant și mai stabil guvern și s-ar putea să lovească cu picioarele din spate.

„Omul de rând” are dreptul să se revolte, potrivit președintelui, doar o dată la patru ani, când e chemat să îl voteze pe el sau pe protejatul său, oricare va fi acela în 2024.

Citește și: De ce (unele) eșecuri sunt necesare. Sau invers, de ce succesul perpetuu este (probabil) nesănătos

În schimb, Klaus Iohannis nu are nici o problemă, ba chiar îi sprijină pe oamenii speciali: Nicolae Ciucă, pentru că doar pentru el justiția s-a mișcat ca un fulger și s-a făcut preș pentru a-l apăra de plagiat; câțiva fideli din serviciile secrete, care pot să-și impună oricâte prevederi neconstituționale doresc, căci liderul suprem va întoarce capul; liderii corupți ai partidelor de guvernare, atât timp cât îi pupă cuminte inelul de împărat și se mulțumesc doar să fure fără a-i amenința tronul; jurnaliștii cuminți care vin și pun întrebări „de treabă”, din care să reiasă anvergura internațională a sultanului și cât de mare nevoie are NATPO de așa un lider regional, european și mondial.

Klaus Iohannis și-a luat, mental, Palatul Cotroceni pe persoană fizică și se imaginează un fel de împărat fără coroană, care se uită de la balcon la supușii ce trec cuminți prin fața sa, fără a îndrăzni să-și ridice privirea.

La parter, gărzile de politicieni și jurnaliști ai casei așteaptă cu mușchii încordați discretul său gest prin care oricine a mișcat în front este degrabă ridicat în ștreangul izolării sau atacat la posturi tv ori în publicații „quality”.

Citește și: De ce nu avem radare fixe?

Cea mai bună concluzie aparține unui prieten: cu toate greșelile și abuzurile lor, Ion Iliescu și Traian Băsescu tot au lăsat în urmă câte un mic fan-club care e gata să-i susțină până la capăt. Klaus Iohannis mai are puțin și intră în infama categorie a președinților post-decembriști pe care nu-i regretă nimeni, într-un club destul de restrâns în care se mai află doar Emil Constantinescu.

Un președinte de care își vor aminti cu obidă și nervi tocmai oamenii de rând.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.
110 COMENTARII
  1. Felicitări! Va doresc mult succes in continuare.. Sunt mandra ca v_am cunoscut personal, dar, atunci nu stiam cu ce va ocupati.. Sunt fosta presedinta al Asociatiei de Proprietari bloc 229 din Dr. Taberii.

    • Mulțumesc mult că mă citiți. M-ați impresionat cu mesajul dumneavoastră și mi-ați făcut ziua mai bună.

  2. Cind nu ai nimic a spune iti faci de lucru si cauti gilceava indiferent de intelegerea sau nonintelegerea sensului cuvintelor , in cazul nostru cele ale Presedintelui . Cindva , spunind despre o persoana cit de ordinara este am constatat cum supararea ei a devenit maxima . Am inteles , intr-un tirziu, ca nu este cunoscut sensul cuvintului in cauza .Cam asa stau lucrurile si aici .Repetativul Presedintelui nu are sensul criticat in textul de fata . Alaturarea unor epitete ,cu trimitere directa la Presedintele Natiunii ,este doar o izbucnire de neputiinta .Presedintele Iohannis este artizanul tuturor parteneriatelor externe de natura politica sau de militara si creatorul stabilitatii Romaniei in cel mai important moment din existenta tarii .Acum putem spune ca Romania, aflata sub bagheta Presedintelui Iohannis ,isi gaseste locul ei in lumea civilizata .Am devenit un HUB al bunavointei si un prieten demn al natiunilor ce se afla exstentialist in tarile riverane Romaniei .De departe Presedintele actual este cel mai valoros Presedinte mai roman ca toti romanii .

    • Dintre toti presedintii Romaniei, Iohannis va ramine, de departe, cel mai scirbos si mai nerusinat, un mare tradator de tara. El a organizat si a contribuit, impreuna cu securisto-sereistii sai, lovitura de stat parlamentara data de alti tradatori, si anume cei care acum formeaza USL-2 (PSD, PNL-aripa Ciuca, UDMR). Aceasta lovitura de stat a fost data impotriva electoratului roman, majoritar de centru-dreapta, care l-a ales, si care isi exprimase optiunea pentru o conducere PNL-aripa Orban-USR. Guvernul de acum, care asigura linistea presedintelui si a USL-2 este un guvern instituit numai pentru apararea privilegiilor securisto-sereistilor (Noii Securitati), privilegii obtinute timp de 30 de ani prin deturnarea legilor (si asa oricum proaste), si prin banditism de stat, sustinut prin acte falsificate, si prin infiltrarea sistemului de Justitie, si a celui politic, cu cei mai nenorociti, ignobili, incompetenti si plagiatori indivizi pe care a putut sa-i dea acest plai mioritic, indivizi care au creat chiar ei insisi acest sistem de guvernare totalmente corupt, nefunctional, si puturos.
      Prin exprimarea sa, care este analizata aici, Iohannis nu face decit sa confirme securismul adinc si perfid care ii defineste toata fiinta. Nu este de mirare ca nici ta-su nu a dat doi bani pe el. Iohannis este Marele Tradator, iar nu Marele Creator al Stabilitatii Romaniei. El este, da, creatorul stabilitatii sistemului securisto-sereist nerusinat, pe care il reprezinta, si care l-a pus in acest post de conducere, toate in dispretul „populimii”, asa cum arata si autorul.
      Iohannis este reprezenatntul unui stat banditesc, stat construit si sustinut de grupul Grivco.

  3. E efectiv kkt pe el, atat el cat si ceilalti… in stilul pur caracteristic al tuturor politicienilor marunt din Romania de cand exista aceasta tara. De asta nu iese in fata si nu declara nimic… acum era momentul sa spunem clar si sa setam clar directia acestei tari… dar nu, o dam asa la doua capete, sa vedem de unde bate vantul…

  4. „…atata timp cat ii pupa, cuminti, inelul de imparat…”___–___unii, altii si mai si, ii pupa inelele anale cu atata sarg, incat ajung la apendicele xifoid, asa ca mare atentie, sa nu fie „ranit din dragoste” gardilopul national, made in Sibiu, care – este prea evident a mai veni cu multe exemple- este un sabotor si tradator al interesului national, in fapt individul este mancat de o ura ranceda impotriva oricui care nu stie saseste, (el ii zice germana!) impotriva populatiei care nu-l aduleaza(ca pe ceusescu), mai ales ca el avea ganduri si de aeronava prezidentiala(!!!), si -suparat pe „omul de rand”– a spus-o fara nici un fel de retinere(cativa ani in urma), „Romania nu este in stare sa preia presedintia UE”, doar pentru a lovi in alte doua tute, dragnea si veorika, si _ca sa vezi!_ doar cateva luni in urma, s-a aliat fatzis, cu pesedeul, pe care-l reclama si batjocorea in fel si chip, tot tot pentru a-si satisface ura de descreirat, acum impotriva lui Barna si USR-ului, el voind sa fie singurul din Transilvania care ” a ajuns mare”, ne amintim cum si pe LCK(din Medias?) a aruncat-o sub autobuz, cand a marait pesedeul la el, ca-l suspenda…Daca asa individ este considerat „om”, atunci chiar ca lumea este cu capul in jos si cu picioarele precum la can-can… Nu mai vorbim despre faptul ca a participat activ, decizional, la genocidul medical* , toate deciziile sale in , si pe parcursul pandemiei, au fost dezastruoase, culminand cu aprobarea si participarea la congresul peneleului, doar pentru a-l lovi pe locotenentul neascultator(orban) si a-l proteja pe cel lingusitor(catzu-cel- nebun), de la acel moment -pentru cateva luni consecutive- numarul de decese prin Covid, a fost urias…Din pacate, LCK nu a implicat office-ul ei in acesta problema, desi eu(si poate altii) au sesizat-o, problema fiind chiar de genocid, comis cu buna-stiinta…(imprasierea bolii, de la centru spre toate judetele, congresul respectiv avand o audienta „pe viu”, cu trimisi din toata tara)….(* practic, daca China minte de ZECE ORI( mai putini), in privinta numarului de decese prin Covid, tot are mai putine victime decat noi(Romania), care -gratzie marelui „salvator”!!!- are apropape 70 mii decese(oficial), iar China (mintind de 10 X, nu are nici 60 mii, concret, China -cu o populatie de aproape 1, 5 MILIARDE!!!- are doar pe langa 6 MII morti, iar Romania-cel mult 18 MILIOANE, in tara- are acea cifra record…)

    • Canada, un stat cu o populatie de vreo 35 de milioane, a avut pina acum „doar” 42.145 de decese. Romania, cu o polpulatie de vreo 20 de milioane, are aproape 70.000 de decese!!! Deci aproximativ dublu decit Canada, raportat la numarul de populatie.

  5. Nu te-am citit cu atentie sau cel putin nu am fost atent la tine ca jurnalist pana acum. Mi-a placut corectitudinea mesajului tau si te voi urmari de acum incolo. Impăratul de la Cotroceni nu vrea sa iasa din politica dupa cele doua mandate si ste periculos acest individ care a prins gustul puterii absolute. Inconjurat de cei pe care i-ai mentionat poate submina democratia prin actiunile imporriva justitiei (constante ) si mentinerea dubiosilor in functii fie ele politice sau administrative. Reforma statului asteptata de ani de zile va mai stagna pe o perioada nedeterminata…

  6. Banii de la buget dați de guvern presei, în atenția unei importante instituții europene. „Au vorbit despre cumpărarea tăcerii” (Vineri, 08 Iulie 2022, ora 11:18)___–-____ Cum se spune? Pentru tango, este nevoie de doi! Macar acum se oficializeaza si de o autoritate supranationala, ca, coruptia romaneasca este generalizata( cum spunea -recent- si un raport al Departamentului de Stat, USA), desi toata lumea stia-mai ales cea autohtona- ca in cosul breaslei jurnalistice exista prea multe mere stricate, rezultatul fiind un imens ajutor, dat politicului ultracorupt…

  7. Imi place ca ai folosit titlul nobil de Imparat, la fel ca mine.)))))) Numai ca Imparat ca si Doctor, nu medic, sunt doua titluri de care ei, politicienii, s-au ingrijit sa ajunga niste titluri de „rasul curcii”.Mi-a placut mult analiza.

  8. Un oficial european face praf țara noastră într-o vizită la Iași. „Este considerată oaia neagră a Europei. Am venit aici să văd care este situaţia” (Catalina Sirbu-Sambata, 09 Iulie 2022, ora 16:30) Thomas Waitz a venit la …”___–___Iata inca o autoritate supranationala, care nu vrea sa se mai stapaneasca si sa spuna adevarul, anume ca daca (sa zicem, in Moldova) porcului i se spune dansul, inseamna ca nu mai este porc, asa si in acest caz, pe care foarte agresiv (generic) le semnalam de mult, anume ca o multime de diplomati straini, stau la post in Romania pentru ca sunt obligati, altfel stiind -si fiind paradovedit- ca au de’a face doar cu porci (partea romana), intamplator cu anatomo-fizionomie umana, ar fi fugit de mult de Romania, pentru ca avand -acceptand-contacte cu porcimea romana, se simt ei tavaliti in trocul mioritic…Asa si in acest caz, nu mai debatem ca varful dezastrului ecologic romanesc, a fost -si este- situat in ultimii 8-7 ani, tocmai pentru ca tara este condusa de un porc a carui agresivitate este manifestata-dibaci- prin legi care scutesc de raspundere criminalii*, insa -este clar- singur, nici cea mai diabolica persoana nu poate face atat rau, intotdeauna se gasesc -ca ajutoare de genul „neutrului /obiectiv/compasionat si „total” neinteresat !!!”, care fac si pe dracu’ -in-patru, pentru a colecta argintii aruncati in scuipatoare(* cel mai ilustrativ exempu, degeneratul gabrile oprea, care din megalomanie** si-a ucis soldatul de paza, nu a facut nicio zi puscarie, si in continuare-pe banii „statului”, adica pe banii celor care muncesc- se plimba prin Chile, etc., reprezentand Romania…///** individul – in actiunea sa total ilegala,( de la bun inceput= abuz de prerogativele functiei, pentru scop personal) voia sa-i arate curvistinii cu care era in masina, ce macho-si machismo- este el, „neanfricatul” reprezentant al castei parazitilor, protejati de claws hohanis…)

    • Comentariile ce au la baza sentimentele personale au si ele latura lor de adevar dar a sustine un text ce are in totalitate sentimente contrare realitatilor din tara nu pot hrani decit micimea unor suflete si nicidecum nu pot fi parte a vreunui adevar .

    • Consul norvegian, criză de nervi într-un hotel din Rusia: „Urăsc rușii… dați-mi o cameră, sunt obișnuită cu încăperi curate”(…)____–-____ ei bine, iata si o confirmare la cele de mai sus, cam asta este situatia mai cu toate tarile postcomuniste, este doar o chestiune de timp, pana la momentul cand scena aceasta, se va repeta si in Romania…

  9. probabil ca si un trecator grabit, ar nota ca „spiritele” s-au incins, si au iesit -mai ales la atac- legiunile de „oameni de bine”… desi noi stiam ca-demult, demult- s-ar fi aruncat in mare…In primul rand este de notat -pe aceasta pagina-ca se respecta un principiu democratic, mai oricine spune ce vrea si/sau da contre ( cu nasul!) impotriva oricui, desi marimea sufletelor noastre ar trebui sa ne impuna un principiu mai inalt decat cel democratic, anume cel omenesc, daca vrei sa argumentezi ceva te referi la idei si nu la autor (decat in cazuri speciale) dar nicidecum la alti comentatori, poate la fel de mici trepadusi cu cel care-i ataca, ultimul nefiind in stare sa demanteleze ideile respective…Cam prin aceiasi zona, trebuie reiterat ca, claws hohanis nu a fost chiar obligat sa ia aceasta functie, deci acceptand-o, automat, pe langa indatoririle legale si morale, a acceptat si riscul sa fie trecut prin furcile caudine, mai de oricine, mai ales pe drept, dar chiar si nejustificat, cea ce nu este cazul aici, individul a dat si dovedit din primele 3 luni de pres-edintie ca este un megaloman sociopat, practic era atat de „bolnav”, incat si-a manifestat dorinta sa joace tenisi cu o femeie*, campioana noastra S.Halep, tocmai pentru ca banuia( realistic, cred ca da) , putea sa o invinga si cine ar fi fost el!!! iar daca pierdea , spumegand (in interior), zicea,” nu puteam sa o bat, e femeie si este si campioana, intelegeti…” In realitate , eu insumi am indemnat votantii sa-l voteze pe claws(si nu pe Don Goe de Gorj), insa -raspicat si definit- i-am dat acestuia doar 2 luni sa inceapa ce a promis in campanie, lucru care nici pe departe NU s-a produs, individul(fiind sociopat-desi si lacheul securitatii si nomenclaturii comuniste)) a actionat de parca venise la conducerea unei tari LA CHEIE, un fel de Norvegia sau Elvetia, si nu la o tara cu probleme uriase…El a inceput sa scrie „carti”, sa dea iama prin statiuni internationale si nationale, sa faca zeci de generali fara niciun merit, sa imprastie diplome si medalii(chiar international!), multe foarte aiurea, si -in general- sa izideasca banul pubic si sa intareasca -direct sau indirect- mafiile politice si de alta natura… Pentru a nu irosi prea multi pixeli, repet,respect dreptul oricui de a-si spune parerea, indiferent cum (daca chiar nu trece de limitele maxime), si chiar daca este f. vizibil ca ” De la Mures pn’ la Prut,/E plin de botosi cu rat”(* de ce nu si-a manifestat dorinta de a se infrunta cu un barbat, cu Copil sau Tecau, tocmai pentru ca astia nu erau de nasul sau, el voia sa infranga campioana lumii !!!)

  10. quod erat demonstrandum”, sau cum fiecare pasare pe limba ei piere ne poate zice cineva mai putin avizat si necunoscator al politichiei din Romania . Cuvintele potrivite inca fac ravagii in mintea multora .Cit despre necunosterea limitata macar a ceea ce inseamna „prerogative ” nu putem detrmina a ambiguiza intelegerea nimanui . Cohoartele de celule cenusii nu sunt neaparat apanajul unora ci mai degraba zburdalnica veselie a inimii ce inca autopacaleste autorul face deliciul publicului .Fara ele (cohoartele ) unde ar mai fi entuziasmul ?

  11. Intr-adevar, QED!Urmarind timpii, notam ca, corciturii (hiena-sacal) turbate, nu i-au rezistat umorile decat 16 minute(!!!)sa raspunda, probabil, a stat-si sta- cu ochii sticlosi, pe sticla, multe ore pe zi si noapte(ca sa ma prinza!*- e platit la nr. interventii/zi, altfel nu i se arunca nici cretzari, in scuipatoare) si a inceput sa-si debordeze -pe pereti si podea- bucati mocirloase, din marele sau suflet, prea mare chiar si pentru cheptzii sai de alama si cavernosi(pentru rezonantza!), pusi contre impotriva caramizilor „cunoasterii” de judecator universal, caramizi cu care se bate permanent, desigur, sub diverse nume…Cat despre celebrele „celule cenusii”(parca se zicea „materie cenusie”), nu-i bai(eventual, Bay-ul Porcilor!), se pare ca la unii sunt f. rare(sau ioc!), oricum, sunt suprainfectate cu „virusul” turbarii „uscate”, adica -mai degraba , respectiva tulburare extrema, provine de la autointoxicatie, individului (zis,Nas CONTRAfacut) ii curge prin sistem, un amestec toxic de fiere f. concentrata si proprie scarna, cea ce -in final- va duce la exitul prematur al corciturii…(* cum zice si Marele Poet- la „Poeziile.com”-„Noaptea Petuniilor”: „Sa prind momentul magic si sublim,/Cand turnurile Atlantidei, se vor ivi din mare…”)

  12. pentru ca -o pasarica- mi-a soptit ceva, aduc aici un comentariu(de pe Revista 22, art. „Coalitia mincinosilor si momentul adevarului”-de Rodica Culcer), unde(acolo si aici) -se pare ca exista macar o coincidenta, intre „doi” indivizi, care cred ca folosid expresii latine, vor fi receptionati ca niste mari filozofi( altfel mari filfizoni expirati), mai sus, individul pune egal intre QED cu pasarile ce pier pe limba lor, mai jos ceva asemanator, a se citi-in ordine cronologica- mai intai, comentariul lui „ion:
    LevSt. – 02-15-2022
    Pentruca este de importanta nationala si vitala, si pentruca articolul d-nei M.Cincea nu mai este pe prima pagina (art. intitulat sugestiv „Inflatie de doctorate si stele de generali” (felicitari si pentru curaj si pentru acuratetzea semnalului de alarma) cat si pentru ca ideile respectivului articol rezoneaza cu cele de aici si cu problemele tarii, aduc un comentariu (mai jos) postat pe pagina „putereaacincea.ro”, la respectivul articol./// 2-Tinerii din România, cei mai săraci din UE. Care este cea mai afectată categorie de vârstă…15-29 ani…”(13.02.2022) Numărul bugetarilor a crescut cu 13.000 în anul 2021(13.02.2022)—–____—— recunosc ca permanent am avut o „strangere de inima”, cand am preluat cifra avansata de autoare(ma gandeam ca -de fapt- ar fi 170, oricum multi),asa ca am facut alte cercetari, si -inca greu de crezut!- Romania chiar are un numar urias de generali, foarte aproape de cifra DOUA MII, adica (in 2-3 ani), chiar plafonand numarul, aceste capuse nesimtite, vor depasi numarul Veteranilor de razboi, pentru ca foarte multi au si 90 ani, iar -la fel de greu de crezut- diferenta dintre pensiile generalilor si cele ale celor invalizi DE RAZBOI, sunt imense, abia in ultimul an s-a mai adaugat ceva catre cei care realmente merita, insa salariul(plus bonificatiile, sporuri,etc.) -si mai ales pensiile speciale- sunt de cel putin 2,5 X mai mari ca cele ale Veteranilor de razboi, singurii care merita recompense, imensa majoritate a generalilor romani(si activi si in rezerva) NU au participat la niciun razboi, mai mult, au fost facuti generali si diversi civili, din sanatate si sport…Numai naparca de iohanis a facut in ultimii ani alti zeci de generali, practic armata, din punct de vedere monetar, este cel mai mare devalizator al tarii, sper ca un procuror patriot sa sesizeze situatia si sa inceapa urmarirea penala impotriva pres-edintilor care au semnat ordinele respective si sa-i inculpe cu sabotarea economiei nationale prin metodologii colaterale, si -la fel- recuperarea prejudiciilor atat de la cei care au acceptat primirea de foloase necuvenite(generalii), cat si de la pres-edinti, chiar prin confiscarea averilor, acestora…Iar daca nu se poate acum, imediat dupa terminarea mandatului (sa speram prin suspendare), si lepra de pres-edinte actuala sa fie trimis in judecata, in special pentru acest individ, capetele de acuzare sunt si mai multe si mai bine conturate, asa cum este participarea decizionala, la genocidul medical actual…Practic ,Romania , are o armata in armata, 1700 de generali(plus mii de colonei), formeaza -ei insasi- o adevarata armata, o armata (si una si alta) de care NU mai avem nevoie, mai ales de cand NATO vrea sa permanentizeze trupe in Romania, devine grotesc (si, si mai criminal) sa platesti inca o armata (nationala), care ,oricum, NU este buna de nimic…Personal, nu cred ca bestia ihoroasa(iohani) are un grad de cultura generala(cat de cat) incat sa stie ca unele tari sunt in top-ul ierarhiei mondiale(pozitive, la mai toate capitolele) , TOCMAI PENTRU CA AU DESFIINTAT ARMATELE, cel mai ilustrativ exemplu este Costa Rica, o tara aflata intr-o regiune turbulenta (istoric) , dar care -la zi- implineste 70 DE ANI, de cand NU mai are armata, conducerea acelui timp a gasit de cuviinta ca imensele sume cheltuite cu armata mai bine merg in sanatate si educatie, si asa se face ca aceasta tara , este cea mai buna tara din America, incepand de la Alaska, pana jos, la regiunea Tara de Foc, CR are unul dintre cele mai bune sisteme de sanatate din lume, criminalitate redusa, iar turismul (inclusiv Turismul Medical) aduce mai multi bani, la PIB, decat exporturile de cafea si banane, traditionale in regiune si CR…Practic-mai ales in actualul si previzibilul context- Romania trebuie sa DESFIINTEZE IN TOTALITATE armata, dar si sa recupereze imensele sume devalizate, atat de la beneficiarii directi, cat si de la cei care au semnat asa crime, pentru a beneficia de sprijinul armatei …Speram ca dupa aparitia acestui articol-semnal-de-alarma, societatea civila sa intre intr-o agitatie serioasa, ba chiar cativa parlamentari si alti politicieni, sa vina cu propuneri pentru stavilirea acestei imense devalizari si batjocuri la adresa romanilor, la adresa altor armate, la adresa umanitatii…Din pacate, nu se intrevede nicio reactie de acest fel, Romania si romanii sunt o natie sinucigasa, dar nu rapid, trebuie ca le place ca inainte de a fi desfintzatzi, sa fie tarati prin toate noroaiele si mocirlele pe care iohani si gastile lui(si de dinainte) le-au pregatit acestui popor… 2) Referitor la latratorii la luna, sunt de acord ca (mai ales in democratia”originala” mioritica) se poate aplica ” sa gangaveasca si mos ion-?.?- , ca si el -cica!- ar fi comentator”, chiar daca isi incepe scurtul (dar nemaipomenit de cuprinzator ,referitor la continutul articolului!) „comentariu” cu o mare minciuna , lata si gogonata, nici toate comentariile mele-impreuna- la acest articol nu insumeaza mai mult de 1/2 din lungimea articolului, eventual cu acest ultim, sa se ajunga la un procent de pe langa 75%, oricum nu vad nicio problema, cei care nu au IQ sa procesesze frazele lungi, nu au decat sa se duca la scoala de dresat caini, acolo se vorbeste in termeni scurti, „sus, jos, aport”, etc. , fiind evident ca aici nu au ce cauta, nefiind in stare sa analizeze nicio idee a articolului, de unde incercari puerile( si grosolane) de a se evidentia, prin atacuri total nefondate, la alti comentatori. este evident ca idividul este incult, a auzit si el de expresia QVD, si o arunca aici(sperand a parea vreun erudit), in realitate, aceasta expresie se potriveste la „Solutii”, exact precum ” capul sau in perete” .Si, apropos de solutii, aceasta pagina inca de la intrare, spune ca este pentru dialog social, atunci de ce acesti indivizi nu vin ei cu solutii si astfel , fiind cititi, este posibil ca sa se inchege un nucleu in jurul ideilor respective? Nu vad de ce doar autorii de articole trebuie neaparat sa vina cu solutii, oricine poate sa o faca, insa se vede treaba ca acesti indivizi sunt dintre cei care asteapta ca altii sa le rezolve problemele*, sau sunt doar instigatori platiti ai fostei nomenclaturi si securitati, pentru a abate atentia populatiei, de la realele probleme ale tarii, adica -in mare- Romania este sufocata de o casta de PARAZITI INSTITUTIONALIZATI, care mai arunca firimituri si pe la tot soiu’ de mosi pe grosi, pentru a la apara interesele…Asa ca „Vaya con Dios”, mos ionel, „spranceana bleaga…”(* posibil ca respectivul moshi pe groshi, sa fie el insusi vreun gheneral-desi pare a fi caprar- , in realitate, doar un individ de folosintza generala… )
    Răspunde
    Ion – 02-14-2022
    LevSt (?) face un comentariu mai lung decat articolul. Ca sa transmiti ceva trebuie sa fi scurt si daca poti cuprinzator. Articolul este OK. Doamna „uita” sa includa USR-ul si auriferii pentru a include toate „partidele” in sarba. Chestia este „Qvo Vadis Domine” adica SOLUTII (?)

  13. La „La Zi” (Roxana S.) este adupa in fata publicului o declaratie a lui ciuca, care vrea sa sugereze ca parintii sai au fost anticomunisti, forma de intoxicare a adevarului si populatiei, asa cum mai jos(doar comentariul meu, plus altul despre claws hohanis), un intreg articol voia sa-l arate pe ciuca o victima-macar economica- a regimului comunist :___–___(* doar ce am cautat informatii despre nicolaie ciuca, la biografia sa , si acest monstru gusat, nu are tata nu are mama(din ce spume o fi facut?), insa am gasit un articol care lamureste misterul, dar care (poate involuntar) , vrea sa-l arate pe tatal acestuia ca pe un fel de erou general, iar aceasta pentru ca insasi tatal acestui ciuca, a fost tot parazit(=MILITAR) de profesie(chiar daca doar tablagiu), si-se zice- „cu un singur salariu, a crescut o familie de patru, sotia sa nefiind niciodata angajata, etc.”, , adica -vezi doamne!- la cate neajunsuri trebuie sa fi fost supusi acestiau, ei bine este o mare MINCIUNA, in realitate peste 50% din romani au crescut familii si de 5 si de 6, cu un venit nici la jumatatea celui al tablagiului ciuca, si nu este nicio exagerare, avand in vedere ca -pana in ’89- 49 la suta din populatie era cuprinsa in agricultura, unde majoritatea muncitorilor agricoli(cei mai multi, tarani cooperatori-numiti) nu castigau nici 500 lei/luna, bani care veneau intotdeauna cu o intaziere de macar o luna, in timp ce tablagii-paraziti, castigau din primul an, cel putin 2500/luna, practic si atunci si acum, bugetul tarii era/este impartit intre politic si armata, cea care intotdeauna(ultimii 70 ani) a fost impotriva poporului , dar -permanent- hartie higienica a politicului…)///(05.03.2022)”…susținătorul domnului Licu este, de fapt, președintele iohannis, care a ținut să-l răsplătească pentru că, potrivit presei (ziare.com), ar fi organizat, în 2019, audierea lui Carmen Iohannis în dosarul caselor din Sibiu „la secret”, adică „noaptea, ca hoții”. /”…iar klaus iohannis, ar fi intervenit decisiv…”___–-___orice si orisicum, intr-o republica ca cea mioritica, coruptia nu poate exista fara a fi atinse functiile de varf, inclusiv-DAR, mai ales- cea suprema, acest iohanis este produsul de sinteza al intregii ere comunisto-securista, dezvoltata pe tot ce are specia umana mai murdar: dorinta de exploatare si oprimare a celor multi si -in special- a celor care se opun sistemului, in sfarsit-daca ne raportam la zicerile biblice- acest iohanis (si muierea sa) sunt „dracii aruncati pe pamant” si nu sub pamant, cum persista idea, in credinta populara… Iar la zi, iohanis a facut cea mai mare favoare subordonatilor (deobicei calariti de el), se lasa calarit de ciuca, tocmai pentru a obtine cel mai teribil lucru ce i se pot intampla unei societati, adica militarizarea ei, iar aceasta exact cand -realmente, PRACTIC- Romania chiar nu mai are nevoie de armata, NATO garantand cu adevarat, apararea tarii… Este total scandalos si de neantzeles, cum marile grupe ale intelectualitatii (dascalimea, medicii, inginerimea tehnica, etc.) NU inteleg(?) simplul fapt ca ei NU vor primi niciodata salariile meritate, tocmai pentru ca banii lor, sunt distribuiti -prin definitie si anticipat- unor grupe sociale parazitare imense, care nu-si mai au rostul la aceste timpuri, asa cum dovedesc de zeci de ani , tari de top 10(in orice) care au abolit sau redus drastic, armatele…

  14. PressOne: Firele operațiunii de kompromat împotriva Emiliei Șercan duc către grupul Realitatea Plus
    (13 iulie 2022)
    O echipă de specialiști suedezi în cyber security a făcut, în doar 10 zile, ceea ce organele de anchetă ale statului român nu au făcut în 146 de zile…”___–___absolut tipic unui stat, cand acesta are in frunte un incompetent megaloman si chiar cu tendinte criminal-genocidale, care trece cu vederea, omucideri infaptuite -din vina- de subalterni, cazul de-genera-tului gabrle oprea(mancator de pensie speciala si „reprezentant” al Romaniei, in alte tari),de unde „oganili de ancheta”, devin -prin intentie sau incompetenta- total ineficiente, vazi cazul de la Caracal, unde a trebuit sa se ceara ajutor FBI pentru expertize, si -si mai si- cazul Arad(inca nerezolvat), in care cel care a pus bomba sub masina unui afacerist, nu a fost prins, desi APARE IN IMAGINI captate de o camera de luat vederi, ceace cam impune idea ca in spatele asasinatului , sunt chiar ORGANILI DE ANCHETA, locale si/sau regionale( nu m-ar mira si cele centrale), ca o razbunare in cel mai pur mafiotic stil, pentru ca afaceristul-victima, ar fi indraznit sa nu-i mai imprumute Mercedesul sau, sefului politiei locale…

  15. Vechea Noua Ordine Mondiala(Ciprian Cucu)”…urmasii lui Burebista si ai lui Stefan Cel Mare…”___–-____pentru eternitate, distanta -in timp- dintre B. si SCM- nu are nicio valoare(sau daca da, cel mult o milisecunda!), insa pentru succesiunea generatiilor umane si life-span-ul individual(in medie istorica de nici 50 ani!) distanta e mare , iar in acest interval s-au petrecut multe evenimente, multe doar banuite, altele nestiute…Iar pentru a nu-mi reformula(mai savant !) parerea asupra „cestiunii”, aduc un comentariul din 2012 (Cronica Romania de Azi-Mircea Batranu-„Un documentar exceptional-Dacii-Adevaruri tulburatoare”):” (10 martie 2012 la 18:06) Adevaruri tulburatoare? Poate, dar tulburatoare de ape, pentru ca este mai usor de pescuit in ape tulburi. Aceste „adevaruri” (desigur opinie personala) sunt doar fantasmagorii , exact cum spune unul din naratori, doar pentru publicitate! Acest gen. Chelar are veleitati stintifice insa bazate pe auzite, precum lautarii! El crede ca in 20 de ani, va scadea masiv rezerva planetara de petrol si -de aici- scaderea productiei de chimicale fertilizante( ingrasaminte) si -consecutiv- moartea prin infometare a jumatate din planeta, desi- de fapt- cele mai multe ingrasaminte provin din minerit al respectivelor depozite (azot in salpetru sau obtinut prin „distilarea aerului”, potasiu, sulf, fosfor, calciu, magneziu, la fel din diverse combinatii minerale, exploatari subterane, sau la suprafata, ca in Nauru, etc.) iar hidrogenul si -din nou- azotul provin(prin fotosinteza) din apa, respectiv aer (si transformate in materie organica, in special zahar)…Cea ce nu prea prevede el(chiar deloc) este faptul ca sunt alte cateva locuri identificate (si multe altele neidentificate) ca Brazilia si Canada care au miliarde de barili de zacaminte petrolifere, si -la fel de important, sau chiar mai important- in 20 de ani pretul petrolului va scadea incredibil, pentru ca vor fi dezvoltate masiv alte surse energetice, de acum deja conventionale.Nu mai vorbim ca el este sigur ca boli ca SIDA, Ebola si gripa porcina sunt boli produse in laborator si vor omora 90% din populatia planetei! Mai ales -pare-se – gripa porcina! Iar cel putin 2 din aceste boli”pandemice” bantuie prin lume de peste 30 de ani, exact cand populatia planetara a crescut logaritmic, ca numar(de la aprox. < 3 miliarde, la 7 miliarde)!(in Africa de vest, SIDA bantuie de pe la sfarsitul anilor 1900) Mi se pare ca este mai mult decat ridicola, este patetica( merge de la histrionic pana la smechereste) , asertiunea sa -si gesticulatia- despre"neuronul zglobiu"(al oponentilor), este de neacceptat pentru un asa rang militar, insa asta ne dovedeste ca neuronul sau-din dotare- este la fel de fals ca si tinichelele de pe umar, adica este cam de gene…rat, in general vorbind! Un alt general vorbeste de imperii spunand ca imperiul roman a fost cel mai intins si mai mare, in realitate, imperiul Roman a fost destul de mic (Europa si popoarele riverane Mediteranei), in schimb Imperiul Imperiilor (The British Empire) se intinde -realmente- de la o "margine" la alta a lumii, ca sa nu aducem in discutie si numarul populatiilor incorporate! In mod perfid unul din acesti 2 napoleoni se intreaba , "de ce poporul roman nu a invatat limba turca", banuind ei, ca nu exista raspuns.Romanii nu au invatat limba turca pentru simplul motiv ca ei NU AU COABITAT NICIODATA cu turcii, care veneau, praduiau sau isi luau peschesul, si plecau, in timp ce cu romanii, acesti vechi daci au coabitat sute de ani, si au ramas impreuna o mie de ani (si nu 165 de ani),la care trebuie sa adaugam ca fiind invingatori, limba oficiala a administratiei, era limba latina, viitoarea limba romaneasca, ajunsa romaneasca prin impletitura de fond linguistic dacic*, latin si din cel al popoarelor migratoare, in special slave, care s-au asezat imprejurul Daciei romanizate. Plus, dacilor li se parea o limba mai elevata, poate si din simplul fapt ca romanii erau mai eleganti in imbracaminte, podoabe si maniere, deci au asimilat aceasta noua limba chiar cu o oarecare placere, asa- cum in aceste timpuri- este invatata limba engleza! Dar daca evreii nu vorbesc latina (nu se putea sa nu fie adusi evreii sub reflectoare!) , desi au stat sub stapanirea romana sute de ani, este datorita solidaritatii si compactitatii religioase si sociale unice a acestui popor(la acel timp, dar si la zi) care mentinea o separatie riguroasa intre populatia bastinasa si cotropitori (cat si alte "neamuri"), iar noi, romanii, ajunsesem foarte aproape de a vorbi si scrie -oficial- greaca (pe la 1800), si -probabil- atunci acest circ s-ar fi facut cu 'foc grecesc"!. Este , iarasi, interesant, cum dintr-un condei, "medicii greci nu stiau " prea multe, insa este quasirecunoscut ca parintele medicinei (Hipocrates) a fost grec, iar mai tarziu, medicina (ca si alte stiinte) s-au dezvoltat in acelasi -viitor si actual- imperiu, cel britanic cat si in perimetrul continuatorilor directi ai imperiului roman(italienii) si nu in Valahia, sau actuala Romanie. Cat despre faptul ca pe Arcul lui Constantin sunt foarte multe statui de daci, dovedeste cat de importanta era aceasta regiune, prin bogatiile sale cat si faptul ca aceasta viitoare provincie a fost cucerita greu(2 razboaie), iar faptul ca expresiile dacilor sunt "de invingatori" este doar o butada ieftina, dea dreptul hilara, desi daca chiar au expresii de invingatori(cea ce este extrem de subiectiv de determinat) dovedeste ca multi daci, -fiind luptatori fara frica- au fost incorporati in legiunile romane, si au luptat in aceste legiuni, savarsind-probabil- acte de vitejie. Totusi, inclin sa cred ca imortalizarea exagerata a acestor daci s-a facut mai degraba pentru motive de aparenta, infatisarea si portul lor erau foarte apelante pentru un artist, la care nu se poate a nu se adauga interesul declansat de cultura religioasa (mistica) a acestui popor de "barbari"(Intotdeauna artistii au ilustrat mai degraba extremele decat media). In sfarsit, este clar ca cei doi napoleoni, vor sa demonstreze ca Dacia este buricul pamantului, si ca de aici au pornit emigrarile, in toate directiile, inclusiv in Argentina unde regasim o localitate 'sora" cu Posada romaneasca! Ca dovezi "incontestabile" autorii aduc intrebarea unui scriitor roman si anume "pierit-au dacii?" si un articlo din 1921 al lui N.Labis, "Revolta fondului nelatin"! Napoleonul cel original** , evident bantuit de teoria conspiratiei planetare impotriva dacilor, prin enormitatile debitate transforma filmuletul intr-un balci electronic ambulant, pentru el dovada dovezilor este facuta de gasirea unui os (si nu oricare, ci de femeie si inca cum, mai era si schioapa!***), cu care prietenul sau italian "a fugit la Roma" si a adus -inapoi- vestea (precum porumbelul biblic, frunza de maslin) in cioc, ca respectivul os are o vechime de aprox. 7,5 mii ani!Iar aceasta "confirmare" a fost facuta prin datarea cu carbon radioctiv, lasandu-se de la bun inceput la o parte faptul ca citira a fost unica (deci nu se poate vorbi de o medie, mai credibila) , ca nu a fost -macar- dublata de o citire cu un alt element-citire de referinta(potasiu-argon, etc.) si -la fel de bine- se stie ca citirile cu diferite elemente radioactive dau rezultate cosmice in diferente, chiar de sute de mii de ani, asa ca 2 sau 3 mii de ani in plus sau minus, nu pot fi decat o milisecunda in aceasta citire, o milisecunda insa care face o imensa diferenta! Desigur ca prietenul italian "batuse inainte la alte usi, dar "stimabilii romani, nu stiau limbi straine sau le vorbeau prost" (ce ar fi fost daca italianul ar fi vorbit romaneste, asa cum ar trebui cand esti interesat de trecutul acelei limbi), cliseul este arhiuzitat, napoleonul pus in priza nu se poate opri din autoadulatia facuta prin "lustruindu-se pe el"(care -de acord- poate fi un "poliglot"), iar ce este si mai interesant, pana la urma oasele se dovedesc a fi doar niste resturi, iar italianul-in s
    farsit- impresioneaza elitele clujene si primeste osul (cu care fuge la Roma), si -direct -se recunoaste ca tablitele care nu putusera a fi datate(pentru ca "fusesera spalate si arse"****, de romanii inconstienti), sunt -musai- de vechimea zisa (adica "datate indirect"), cea ce reprezinta rasul curcilor (in materie de rational), desi specialistii romani nu accepta a fi mai vechi de 2 mii de ani. Insa apare imediat chelarul, care spune raspicat ca "scrierea sumeriana a cazut, cea mai veche scriere este cea de la Tartaria !"; pai daca asa ar sta lucrurile, atunci ce informatii ne transmit aceste placute si aceasta limba? Pentru ca fiecare limba are o cheie, care face sens(cand e descifrata) asa cum a facut sens descifrarea pietrei rosii egiptene-1799- (Roseta Stone), de fapt un bazalt negru, dar ale carui inscriptii hieroglifice au dus la descifrarea alfabetului egiptean(hieroglife) care a derivat (a fost transferat si adaptat noii culturi egiptene pe langa anul 3100 ien), dupa aprox. 400 ani, de la primul alfabet (generic zis) cel sumerian, din care a evoluat cel akkadian, apoi cel biblos (al doilea real alfabet, primul fiind cel ugarit, dar care nu a rezistat) iar din alfabetul biblos au evoluat(prin imbunatatiri si modificari ) actualele alfabete, cel latin aparand cam la o suta de ani(650 ien) de la fondarea Romei, ca o necesitate de individualizare a inregistrarii si transmiterii informatiei, a unei cetati foarte promitatoare inca din primii ani de existenta. Mai tarziu, in film este introdus un alt personaj, care sustine ca aceste tablite ar avea o vechime de aprox. 6 mii ani, insa tot el, recunoaste ca in Romania nu a existat o arheologie in adevaratul sens al cuvantului. Si atunci -intrebarea este inevitabila- cum s-a ajuns la acest cumul de stiinta de specialitate, fara a exista o scoala de specialitate ? Deci toata aceasta fabulatie se bazeaza pe speculatiile (eventual citari si traduceri inexacte din autori consacrati) ale catorva istorici romani (Desunsianu, etc.) care probabil nu au iesit niciodata din Romania (exceptie, la Paris, cum se obisnuia de lumea buna), sa viziteze si sa verifice , aceste extrem de vaste tinuturi tracice (inclusiv in jurul Marii Negre) si sa faca sapaturi, si interpretari la fata locului, in timp ce marii arheologi ai lumii sunt fermi cand spun ca punctul nuclear al civilizatiei umane (inclusiv scrierea) sunt intre Tigru si Eufrat (eventual si Africa) si ca de aici au difuzat si in Europa, diversele neamuri(viitoare rase), cat si cultura initiala, care a ajuns , a fost filtrata in Grecia prin Creta, iar apoi in Europa, insa pe traseu a suferit modificari, pozitive sau negative. Iar acesti arheologi, antropologi si paleontologi de clasa maxima, nu au scris dupa ureche sau din legende, ci ei insusi au fost cei care au dislocat miliarde de metri cubi de pamant, descoperind milioane de artifacte care au dus la formarea unei idei destul de aproximative, despre trecutul speciei umane si a altor animale. Acesti arheologi nu au petrecut o saptamana sau doua, in acele locuri, o luna sau doua, un an sau doi, ci zeci si zeci de ani, practic, ca adulti, ei si-au trait viata in mijlocul acestor sapaturi arheologice, timp in care au notat totul metodic si apoi au scris cartile respective, majoritatea acestora fiind englezi: -James Mellaart, publica in 1964 "A neolitic city in Turkey" (editura T & H, Londra), dupa ce a locuit multi, multi ani in acele locuri.Tot el este credit pentru aprecierea ca la anul 6 mii i e n Capadocia ar fi avut o poulatie de aprox. 2 mii locuitori asa cum – J. Layard apreciaza ca "mandrul oras" Ninive, la anul 6 sute i e n numara aprox. 120 de mii de suflete, lucru plauzibil confirmat si de Biblie, in Iona 4:11( "Dar Ninive are mai mult de 120 mii de oameni, care…"), autor care a locuit ani in insulele Vanuatu si a produs magnum opus-ul sau, " Stone men of Malakula" -Alfred C. Haddon, care publica "History of Anthropology" la editura Watts, Londra -Stuart Piggott, care publica la editura T&H, Londra, studiul "The Dawn of Civilisation", dupa ce el insusi a studiat" pe viu" cultura indiana Tylor Edwards, publica la editura Macmillan, Londra, "Anthropology", el insusi participand la cercetari antropologice si arheologice, in Mexic. -Howard Carter, cel care a descoperit catacomba lui Tutankamon, efectiv lucrand in domeniu, in Egipt, de la 17 ani -marele Darwin, care a scris operele sale dupa ce "a cutreierat lumea" (si multe alte exemple) In concluzie (desi la un asemenea subiect nu se poate formula o concluzie finala) , cel mai elementar bun simt ne obliga(daca nu indeamna) sa tinem cont de pareri foarte profesionale, si nu sa ne lasam orbiti de un nationalism ieftin si gaunos, si pana la urma, fara nici un sens. Adica sa fim rationali si sa intelegem ca majoritatea popoarelor(exceptii cele arabe, in procent inalt) ne-am format prin multiple hibridari, petrecute dea lungul a mii de generatii, iar aceste evenimente au fost induse de colonizarile in valuri, datorate expansiunii agriculturii, a prelucrarii metalelor, a comertului cat si ridicarea de noi asezari umane, cetati si orase. Specific, pentru Romania, cu o asezare unica, la poarta dintre doua continente si culturi, romanii de azi suntem un amestec de daci, romani si diverse alte popoare, care au trecut in decursul miilor de ani, prin aceste tinuturi, insa regula este- si nu-i gasesc nici un defect- ca un popor sa se identifice prin limba si cultura, iar aceste doua majore elemente, ne apropie de continuatorii directi ai romanilor, de italieni.Pe de alta parte, descoperirile arheologice din Romania (perioada 2 mii i e n pana la anul o mie e n)sunt de o saracie indiscutabila****, cea ce-iarasi- impune ca nu puteam fi (ca daci) un popor prea dezvoltat cultural, in timp ce locurile arheologice italiene si cele din Asia Mica(si nu numai) dovedesc o bogatie culturala deosebita, deci o activitate umana efervescenta. Mai mult -si extrem de important- civilizatiile cu vechime au lasat in urma lor markere arheologice, dar si biologice, precum rase de caini si cai(indeobste) soiuri de pomi si alte plante, cea ce -iarasi- nu se regasesc la noi. Deci, sa nu ne mai imbatam cu apa rece si sa incercam sa ne transformam in buricul pamantului, mai ales ca si actuala stare sociala, dovedeste o lipsa culturala enorma, inclusiv- si mai ales- in randul "elitelor". Pare a fi probabil ca cei care au declansat aceasta stare sunt intentionati in a abate atentia publicului roman de la probleme majore, de existenta actuala, la fantasmagorii care nu pot fi rezolvate niciodata. Daca sunt cu ceva de acord in acest film, sunt de acord cu "asasinarea lui Eminescu" insa nu neaparat cu mercur, ci e vorba despre o asasinare sociala, de caracter, si nu cred ca datorita nationalismului sau ci-mai degraba- geloziilor si dorintei de razbunare, impotriva acelui tanar care se dovedise -doar prin el insusi- a fi un geniu Iar daca se poate formula o concluzie, aceasta este ca nu vom sti niciodata adevarul acelor timpuri, decat cu conditia ca civilizatii extraterestre sa ne fi monitorizat(inclusiv video) si -la un moment dat- sa ne furnizeze aceste informatii Totusi multumim pentru postarea acestui film, care este ilustrativ in a demonstra pana la ce grad inalt poate merge amatorismul si asteptam cu nerabdre al doilea film, care va demonstra indubitabil, continuitatea vechilor daci pe aceste meleaguri prin conexiunea insurmontabila dintre faptul ca noi insine ne numeam aplaudaci, si noile sapaturi care -in fiecare zi- scot la lumina zilei mii si mii de carnete p.c.r., dovada ca vechii daci erau chiar si membri ai partidului unic, desigur , regasit la zi ca guvern national * acest fond de cuvinte dacice (regasit si in limba albaneza) este extrem de sarac, abia 3 sute de cuvinte, iar muzicalitatea(sonoritatea) acestor cuvinte este net diferentiata de echivalentul in limba italiana (si latina vulgara ;ex. branza-formaggio; balaur-drago, dragone; barza-cicogna) pe cand imensa majoritate de cuvinte romanesti sunt extrem de apropiate d
    e limba italiana ** ar fi necinstit sa categorisim "dupa mutra, dupa port", un individ ca sufera de napoleonism, insa vorbele (deci ideile) sale demonstreaza aceasta problema, in fond a fost si este plina lumea de cei cu aceasta suferinta, este macar bine ca nu este violent *** cercetarile au demonstrat fara putinta de tagada ca respectiva femeie purta -peste un ochi- un plasture de piele de bizon, iar la celalalt avea strabism, iar in ultimele 24 de ore premergatoare mortii, in spate a purtat un arc imens si o tolba cu sageti confectionate din lemn de soc. **** asta se numeste BS stintific, orice material poate fi citit radioactiv dapa ce revine la temperatura ambianta, pentru ca particulele radioactive sunt nu numai la suprafata dar si in structurile interne, in special cand e vorba de relatia carbon-masa vie **** intre anii 300-1000 e.n., practic, istoria Romaniei este o imensa pata neagra.

  16. si, continuand la „PressOne, Firele actiunii… ” devine f clar(pentru ca mai sunt exemple), ca ORGANILI sunt de multe ori, ori infratite cu interlopii, infractorii, etc., ori sunt chiar mai „tari”, ca in exemplul de mai sus, unde chiar dintr-un orgoliu patologic si sensul fanariotic-despotic al puterii, puteau duce la acest omor, dar mai degraba este vorba de bani, respectivul afacerist(care -sunt sigur- nu era vreo usa de biserica!) ii platea caraliului-sef taxa de protectie, si fie a incetat sa o mai faca, fice a incercat sa-l santajeze pe caraliu, de unde vorba QED-ului, „fiecare pasare, pe limba ei piere”, adica politistul fiind incoltit, a devenit nervos si a dispus eliminarea definitiva a santajistului, stiind ca „nu poate fi prins”, are si el conexiunile lui cu magistrati ca cei din acest titlu, „Familia de „cârtițe” din DNA: tatăl – fost procuror, fiul – polițist judiciar. Marele ștab pe care l-au ținut la curent cu momentul perchezițiilor.”-care ei , la randul lor au scapat doar cu o amenda totala(cumulata la cei doi) de 45 mii lei, adica o bagatela pentru spagile de le primeau ei, iar daca asta s-ar fi produs/depistat in USA sau alte state din occident, cei doi nu scapau fara macar 10 ani, intr-o inchisoare federala…Si -probabil- ” forensicii” din Romania, lucreaza la schimbarea fizionomiei celui capturat de camera de luat vederi, asa ca niciodata nu va fi prins, in fapt fiind chiar omul de actiune, al celor din sistemul juridic-politienesc… Sau vor da un „verdict” traznet, victima era deja moarta(de atac de inima) cand a intrat in masina!!!, asa cum in cazul Cristinei Topescu, „forensicul” a zis ca ” a murit de grasa”, fara a face o analiza a toate circumstantele, adica -cel mai important, in acest caz- evaluarea celor doi caini, care dupa opinia lor si cea generala, au murit de tristete…La timpul acela scriam pe o pagina (?) unde erau proprietari si adminstratori poetul lucian avramescu si tzaitoarea sa, si care dadea exemple din literatura despre fidelitatea canina, desi aceasta forma de fidelitate se intalneste post-mortem, adica unii caini stau la mormantul stapanului, zile in sir… In acest caz, analizele specifice ale cainilor morti(gradul de rigiditate /descompunere si analize toxicologice), ar fi aratat ca -de fapt- cainii au murit in aceiasi zi cu stapana si ca -ca si ea- prin intoxicatie acuta, practic cazul este destul de raspandit, persoane depresive isi omoara animalele de companie(sau copiii), pentru ca „nimeni nu le mai poate iubi si avea grije de ele, precum el/ea”, si apoi se sinucid si ei, – si cine stie?- poate chiar confortabil, cu gandul ca imediat se vor intalni cu respectivele animale, care -in general, la asa subiecti- sunt singurele fiinte pe care acestia le mai iubesc(intr-o masura chiar valid, de unde „Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat mai mult imi iubesc cainele”)…Pentru ca nu am fost de acord cu el si la alte subiecte, deobicei politice si de sistem( si la indemnurle unui general-ca deobicei un degenerat), acest avramescu mi-a taiat accesul si a distus si arhiva, desi scrisesem multe lucruri interesante…

  17. Vorbind de imparati si „AMBITII NEOIMPERIALE”:Vremurile, ambițiile neoimperiale ale Rusiei, guvernele și noi(Alexandru Lazescu) „…Președintele Poloniei cere Ucrainei să recunoască masacrul de la Volânia, comis în Al Doilea Război Mondial: ”Nu este vorba de răzbunare” „…militiile naţionaliştilor ucraineni au masacrat peste 100.000 de polonezi în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, …”___–___ desi intrebarea/cererea este lansata intr-o circumstanta speciala(si pare a fi un santaj), realitatea-DOVEDITA- bate fictiunea/propaganda, intrebarea este cum va raspunde Ukraina, adica isi va suma responsabilitatea(chiar long-post-factum)? /// 2-„…la limita frontierei cu Statele Unite….”___––-___ tot ceva gen Radio Erevan: discutie intre 2 absolventi din URSS: unde ai primi repartitie? „La Uelen, si multumesc Tarului ca a vandut Alaska , americanilor!”///-3-„…de pildă în America trilioane pentru a le împărți gratuit populației …”___–___ o miscare economica tactica excelenta, USA nu a mai repetat episoadele de dinainte, cand trimetea gratuit milioane de tone de alimente in diverse tari, datorita SUPRAPRODUCTIILOR autohtone(desi cu un consum intern, de neegalat), asa si acum, iar la zi, problema nu este de produse( oricare) ci de lucratori, populatia (si din frica indusa de pandemie), nu mai vrea sa lucreze, pentru ca are RESURSE, are bani la banka si la saltea , are garajele pline de bunuri inca in stare de buna functionare-sau valoroase, arta, masini de epoca, alte colectibile- iar industria storage-lui este un boom continuu, incat se filmeaza si live-show-ri, precum „Storage Wars-Texas”, etc.Practic economia americana este la numere f. bune, si nu prin fortare la munca ci prin oferirea de incitive, precum cu salariul minim, in unele state de nici 9 $/h, insa ofertele nu mai incep decat de la 12 $/ora, iar daca „amatorul” zice ,” eu ma gandeam macar la 14/ ora”, este angajat „on the spot”!!! Asa si cu asa-zisa inflatie si preturi, toata lumea conduce ca si inainte si fara autorestricti(desi benzina s-a dublat la pret) -si nici proteste-, iar preturile la mancare se ajusteaza prin procedeul „on sale” , ajuns la scala de masiv, adica cei mari 3 (producator, intermediar retail) se unesc si zic , ” mai bine castigam doar 5 centi la un dolar investit, decat 30-40 centi, si asa se face ca in loc sa cumperi un full slab (ribs) -gata pregatit(si delicios si f. nutritiv) , cu 16-17 $/ bucata(de 1, 5kg) , o cumperi cu sub 10 $( la restaurante apar diferente), asa si cu alte articole, sunt „on sale’ de haine, CU UN CENT /bucata !!!, doar sa scape de ele!///4-„… fara energia nucleara…naiva…”___–___ la un art. a lui C.Cucu, doar ce am adus un comentariu de peste zece ani, in care spuneam de f. mult timp(si un articol de prin 2008-„Energia, Pionul cu rol de Regina”), acelasi lucru, microcentralele atomice(regionale) sunt garantia obtinerii energiei electrice ieftine si curate…///5-„Teoria Monetara Moderna”___–-___ este f. valabila, INSA numai pentru tari cu economii excelente, care si primesc imprumuturi preferentiale internationale, tocmai pentru ca exista predictia (sustinuta de trecut) ca aceste economii vor fi la fel si chiar mai performante , pe viitor, cazul Japonia este cel mai ilustrativ…

  18. mai jos un alt comentariu din 2011(tot de la „Cronica Romania de Azi.-„Explozia de la Fukushima.Sfarsitul erei atomice?”)-iar la zi, Franta ramane tara care produce peste 70% din total energie electrica , prin uzinele atomo-electrice(urmata de Slovacia, Ukraina si Belgia), iar China si india, au in constructie 16, respectiv 8 reactoare atomo-electrice….
    13 martie 2011 la 21:02
    Exista o vorba „Orice sfarsit, reprezinta un nou inceput”, asta in general zis, in acest caz va exista o continuare, insa se vor aduce in productie noi tehnologii, mai sigure, insa si mai scumpe(vorbind in bani). Trebuie insa sa pornim de la origini, Japonia nu a avut (si nu are) prea multe optiuni in cea ce priveste energia, deci nu poate renunta la cel mai reliabil mijloc de a o produce, insa alte tari pot invata ceva, iar acest ceva l-am expus deja in cateva articole si comentarii, esenta sigurantei exploatarii acestor centrale (mai ales in caz de cutremur) consta in marime, si anume cele mai sigure vor fi centralele-garaj, amplasate pe 2 piste solide, intre care „joaca” un numar de bile metalice, cea ce va permite intregului complex sa ruleze, sa „danseze” in orice directie, pe cativa metri buni, cea ce va anula efectele socului, chiar la intensitati uriase (peste 10 gr. R.) deci aceste microcentrale nucleare, trebuie sa fie de dimensiunea a unei sau a doua case, sa nu aiba o putere instalata mai mare de 25MW, si sa aiba un sistem de ingropare automata sau manuala, ca atunci cand se produce un eveniment ireversibil, complexul sa fie „ingropat” si in timp, procesul se va stinge de la sine. Japonia nu-si permite prea mult acest lucru (datorita densitatii populatiei), insa Ro poate sa construiasca 10 -15 asemenea reactoare, amplasate la distante egale, si in zonele cele mai putin populate, in timp , populatia din zonele imediate fiind incurajata sa se mute la o distanta (a fi apreciata) ca sigura, in caz de avarii serioase, si astfel se pot crea aceste zone-tampon in jurul acestor centrale, zone care nu vor deveni sterile (economic) ci vor fi impadurite, cea ce per totala, la nivelul Romaniei, va necesita cel mult 25-30 mii ha teren, care va fi doar reconvertit, din punct de vedere al utilizarii( culturi agricole >zone forestiere)…

    • nymag.com/intelligencer/2022/01/nuclear-power-climate-change-renewables.html
      Why Nuclear Power Is Making a Comeback – Intelligencer(…)___–___ pana la descoperirea a noi forme energetice, energia nucleara este singura care poate asigura supravietuirea, in toate scenariile apocaliptice energetic…

  19. (vreo doi ani in urma)LevSt.
    22/12/2020 la 14:00
    Catzu, uns-deja – PM, scolit si prin USA, si prin functie un fel de -macar- egal cu pres-edintele, ce masuri va adopta: Trumpiste sau Bideniste?…///
    „Joe Biden anunță o nouă politică externă americană progresistă
    (Alexandru Lazescu)”…Să ne aducem aminte cum Bertrand Russell îndemna guvernul britanic, …”_____—–_____desi liderul necontestat (al timpului) al „revoltei impotriva idealismului”, BR a cazut in propria plasa, a trebuit sa petreaca ceva timp la inchisoare(chiar daca nepot de ,de -doua-ori PM),unde -zice el- nu i s-a parut a fi rau, si unde a emis o „maxima”, aproximativ, ” colegii mei incarcerati au un moral ca si al nostru, poate au un IQ mai jos, dovada fiind ca au fost prinsi”( si inchisi)!!!///-II-„…Vedem aici o abdicare completă chiar și de la o doză minimală de realism, expresia unui progresism în formulă turbo…”____—–____ Sa nu uitam cine a fost USA chiar si inainte de al DRM(si unde a ajuns) si sa nu uitam ca un american din 20 este milionar(adica tot a cincea casa), iar ceilalti left behind !, au si ei 900 de mii, 300 de mii sau 50 mii, in cash, altfel mai fiecare american are garajul plin de junk-uri care inca valoreaza o avere mai oriunde in lume, iar industria storage-lor este pe culmi, pentru acelasi lucru, populatia stokeaza diversele bunuri foarte functionale, doar pentru ca a intrat pe piata ceva „si mai si”…Pe scurt, realitatea este ca o dezvoltare in forma turbo este f. posibila, cadrul conteaza f. mult, continutul exista si este in astepare…Vorba poetului, ” Dati-mi ranga potrivita,/Si am sa rastorn Pamantul!”
    „…iar cealaltă mare putere din UE, Franța, cere deschis prin Macron decuplarea de America…”___—-___ declaratia face parte din ciclica „revolta” franceza, inca nu reusesc sa se obisnuiasca cu idea ca au primit ajutor de la lumea angloamericana, un ajutor stanjenitor, pe care -practic- nu-l pot rasplati, asa ca o tin pe insolenta si „uitare”, uita ca Emile Zola* a trebuit sa se refugieze in Anglia (sa nu ajunga el insusi precum capitanul Dreyfus-in scandalul- „afacerea”- Dreyfus-epuizata abia in 1906), si-cam in acelasi timp- PM englez Benjamin Disraeli a fost cel care a finantat terminarea Canalului de Suez (inceput de Franta), si la fel -ceva mai tarziu, americanii vor prelua lucrarile la Canalul Panama si -desigur- planul Marshall**, nu mai detaliem despre cererea presedintelui francez de a intra intr-o uniune cu Angia, ca un fel de protectorat…Se pare ca toate astea (plus „benevola” vanzare a actualui stat Louisiana, adica peste 2milioane kmp(!!!), iar mai mult de jumatate din suma afacerii a intrat in contul datoriei-deja- a Frantei, fata de USA …), inca ii zgandara pe francezi ( * cam acelasi lucru si cu Germania, se stie ca, Karl Marx a trebuit si el sa se mute in Londra pentru a putea sa-si scrie opera, si arhicunoscut, Germania s-a infruptat masiv din Planul Marshall, iar dezvoltarea tarii-fara precedent- se datoreaza investitiilor americane cat si faptului ca Germania, zeci de ani, nu a trebuit sa investeasca nici macar o marca in aparare, trupele americane ramanand garantia germanilor, pentru mult timp…;** in filmul „The Family” -un fel de comedie, „black comedy”, intr-un magazin francez, sotia gangsterului american are o discutie cu proprietarul, care zice” da, americanii ne-au eliberat si de atunci ne tot calaresc”, cea ce exprima existenta si intretinerea unei animozitati, impotriva USA)..

  20. Vestul si restul.(Alexandru Lazescu)”…(USA) rămân una dintre cele mai „avansate, vibrante și dinamice economii și societăți de pe glob”,____––___, nu „dintre” ci „cea mai”, in ciuda numerelor( populatie si teritoriu), pentru ca succesul american se bazeaza pe inovatie de tip garaj, adica la firul ierbii, oricine are tot ce-i trece prin minte, pentru face o inovatie, iar guvernul incurajeaza si rasplateste efortul oricui…Ca unii cred altfel, este f. ok, insa realitatea este asa cum este, insasi numarul impresionant de studenti straini(si chiar inamici) , in scolile americane, ilustreaza acest lucru si, oricat ar fura, USA ramane cu multi ani, inaintea lor…Iar -vorbind de coalitii- aliatii Americii sunt mult mai bine pozitionati, Japonia, S.Korea si Australia, care -ca si USA- au cele mai performante economii si -la nevoie- in 24 de ore au fiabilitatea si capacitatea de a-si transforma productiile general industriale, in militare, ceace nici China nu poate face, nu mai amintim de ceilalti presupusi aliati( in caz de), la fel, lipsiti de flexibilitate si viteza in executie…

    • Cum arată primul bombardier invizibil testat de China. Modelul, ”furat” de la SUA (Sambata, 16 Iulie 2022, ora 16:51) (…)____––____ cateodata, „invatacelul , devine mai destept ca dascalul”, acesta este cazul -CATEODATA, al Chinei- insa, per total, nu poate nici macar ajunge din urma USA, nicidecum sa o depaseasca, iar in ultimul timp, pare-se ca pentru China, furtul de tehnologie a devenit vital, cea ce -pe termen lung- este contraproductiv, chiar pentru ei…

  21. Firmă din China, acuzată că a furat secrete comerciale pentru a deveni furnizor Apple(…)___–___China, una dintre civilizatiile cele mai vechi( fara indoiala-deci- cu oameni cu inalt IQ) a ajuns sa fure, si tot nu tine pasul cu occidentul, iar acest aspect este datorat colapsului intelectual pe care China l-a suferit in perioada de „glorie” a comunismului, care a lasat urme adanci, orice cercetator ,inca simte Sabia lui Damocles asupra capului sau, in eventualitatea ca nu va ajunge la un rezultat pozitiv , de multe ori comandat*, cea ce nu se poate, prin definitie, in occident, si mai ales in USA, pentru ca libertatea de gandire este reala, de unde si rezultatele pozitive, asa cum esecurile NU sunt blamate, se reia experimentul de la cap, insa cu unele modificari, presupuse -inca presupuse- de a corecta situatia…(* dupa ce claws hohanis va cadea-sooner, better- se va dovedi ca Laserul de la Magurele a fost distrus intentionat de hohanis si haita( prin intermediari, inclusiv internationali), pentru ca respectiva conducere a institutului, nu a acceptat cererea f. discreta acestuia(” nici usturio n-a mancat…”) de a fi inclus si el pe lista celor cu „idei”, care ar fi avut un rol in dezvoltarea proiectului…

  22. Nemti fara suflet!
    LevSt.
    22/04/2021 la 13:07
    Afirmație într-un mare ziar german: „Iohannis este un politician absent. Este timp irosit să ai pe cineva ca el în această funcție” ( Joi, 22 aprilie 2021, 07:00.) Die Welt,…” —–___—– prin 2014 sau 2015, Der Spiegel spunea raspicat ca acest individ este DILETANT, acum-iata!- o alta publicatie germana, confirma ca individul este o eroare biologica si sociala, insa oalele sparte de el le suporta romanii , bolnavi de increzatori in asa indivizi…

  23. Premierul Ciucă, beneficiarul unei pensii de la Armată de 215.000 de lei pe an, anunță că pensiile militarilor nu sunt pensii speciale
    (21 iulie 2022)
    „… Potrivit Economedia, Comisia Europeană a cerut oficial României să includă și pensiile militare în reforma sistemului de pensii, care se va baza pe principiul contributivității….”___–____pana si CE a notat imensa anomalie sociala din Romania, insa MONSTRUL GUSAT este chiar mai periculos dacat arata, el stie ca este parazitul total dar vrea sa impuna omenirii ca NU este asa, in realitate -si stie si el- daca am da timpul inapoi si s-ar respecta CORECTA regula a contribuitivitatii, el nici nu ar exista, pentru ca ma-sa l-ar fi avortat in primele luni, datorita malnutritiei cantitative, tac-so, evident, trebuie sa fi fost putoarea satului, asa ca nu ar fi muncit nici macar pentru propria intretinere…Populatia Romaniei este supusa unui risc inca nemai vazut, anume militarizarea tarii si inghitzirea tuturor resurselor de aceasta imensa clasa(armata), de babuini-satrapi…O adevarata revolutie, este absolut necesara , pe plaiurile danubo-carpatice…

  24. Klaus Iohannis, desființat de think-thank-ul britanic Oxford Analytica. „Președintele erodează democrația pluralistă din România”(…)___–-____chiar daca claws hohanis este „cel mai roman dintre romani”, tot putem zice QED!

  25. referitor la declaratia lui ciucalau-gushica-dulce si combinatia lui claws cu pesedeul, se poate face o „profetie”, (mai ales stiind ca) cei doi sunt crescuti la tzatza bolsevica, si dorinta lor apriga este de a scoate Romania din UE si NATO si a o reantoarce la sanul URSS-ului…

  26. Emilia Șercan despre procesul foștilor șefi ai Academiei de Poliție care au amenințat-o cu moartea: „Am fost hărțuită în permanență de ei și în instanță.”… rectorul si prorectorul, 3 ani cu suspendare, pentru santaj…”___–___La o asemenea „pedeapsa”, tara ar trebui sa fiarba, iar seful statului si avocatul poporului sa intervina prompt si energic, o asemenea „pedeapsa” poate fi valida pentru un paznic de noapte oriunde, insa pentru grade si functii asa inalte din politie, oriunde in lume, pedepsele nu ar fi nici macar sub 5 ani, CU EXECUTARE, plus degradari totale si anularea dreptului lo pensia „de serviciu”…Insa claws hohanis fiind el un mafit si bandit, „nu se baga !”…Iar de javra cealalata obeza la creier, ce sa mai amintim…

  27. „…Idea ca ar exista o elita ascunsa…”___–-____mai greu de crezut, la nivel mondial, insa la nivel national, aceasta exista, mai ales in tarile postcomuniste, aceasta elita exista si se tine ascunsa(in cele mai multe circumstante), fiind compusa insa din pseudointelectualitate, pentru ca veridicitatea intelectualitatii consta in posesia si exercitarea culturii umaniste, ori la noi aceasta „elita” ascunsa, este compusa din fosti nomenclaturisti si securisti, care au avut si au mentalitatea de stapani de sclavi, in timp ce adevarata elita umanista (ca mai jos si LA LUMINA) este tinuta „la respect” si hartuita de cei amintiti, personalizati prin cei care au acaparat cele mai inalte functii, claws hohanis-ginere de securist-grad-inalt, pm-ul actual, nu numai parazit din tata-n fiu, dar crescut si avansat de fosta nomenclatura si securitate (precum si catzu-cel-nebun), exemplele baltesc, iar adevaratele valori, dovedite-nu au nici-o sansa , E.Sercan ar face curatenie ca sefa la SRI sau la ministerul de interne, in special in tandem cu Melania Cincea…

  28. „Vara , ca hotii…”(Virgil Burla) „… pe legile justitiei… Informatii in bataie de joc…”___–-___acesta este status quo-ul „justitiei ” romane, iar cei care ar trebui sa supevizeze toate aceste procese, „NU se baga”, ca nu ar fi democratic!
    Marea Britanie după Boris(Cristian Campeanu).”…când în urma unei investigații a poliției metropolitane aceasta a început să înmâneze amenzi membrilor cabinetului…”/”…” doi miniștri grei, al finanțelor și al sănătății, și-au anunțat demisiile. A doua zi, miercuri, alți 50 de funcționari guvernamentali de la diferite nivele au demisionat… Pur și simplu nu mai există parlamentari conservatori care să vrea să umple pozițiile rămase vacante…”___–-___nu ca ar fi singurele, dar sunt printre semnele definite ale democratiilor…Poate vedea cineva ca politia Bucurestiului, sa-i fi amendat pe claws, pe orban si catzu, pentru ca au tinut congresul peneleului, cu urmari sanitare devastatoare?! Altfel, (precum in Sobietski si Romanii), EU mai bine sa-si vada de de capetele lor,UK este precum USA, indiferent de cine ajunge la conducere, ramane continuitatea, cu atat mai mult in UK, unde „Piatra din varful Unghiului” este eterna si tine inchegata toata lucrarea, echivalentul Congresului american,care -pana la urma- isi face treaba, indiferent de capriciile unui Trump, care -in final- in marea sa reforma, nu a reusit decat sa-si bagi cativa apropiati la ocna, chiar daca i-a gratiat, ulterior…Democratiile consolidate rezista la orice, iar aliatii apropiati ai USA sunt (chiar daca la distanta)UK, Australia, Japonia, etc., iar imediat, Canada, unde oricine ii gaseste nevastuicii un loc de munca prin zona centrala a celebrei strazi Yonge, face rapid bani si intra in media business…

  29. una din problemele Romaniei rezida ca inca subzista o intreaga pleiada de indivizi, care vor sa-l arate pe (oricare) sef de stat, ca pe un salvator:
    „LevSt.
    24/03/2021 la 18:49
    “Salvatorii” României
    (Melania Cincea-24.03.2021) „… Majoritatea oamenilor adunaţi în piaţă, cu tricolorul, cu crucea sau icoana – deşi revendicările lor nu au nimic de-a face cu creștinismul, ci eventual cu talibanismul ortodox –, cu funia de usturoi sau cu legătura de pătrunjel, sunt manipulați perfid; sunt victime ale unor personaje cu agende politice clare,”/// 2 – Iohannis, despre filmarea cu Vela pe o terasa care nu respecta regulile anti-pandemie: „Cine nu respecta normele si restrictiile sa suporte consecintele”
    ///3-Presedintele Iohannis il acuza pe ministrul Sanatatii ca nu s-a preocupat sa sporeasca numarul paturilor la ATI(…)///4-Adevarul.ro: Duma de Stat a adoptat legea care ii permite lui Putin sa stea la putere pana in 2036
    (…)____——____ intr-adevar, insa -in Romania acuala si recenta- aceste „personaje” se regasesc in ultravarful conducerii tarii, este evident ca populatia este extrem de manipulata, tocmai pentru ca este tinuta in ignoranta, si -mimeaza- pe seful-suprem, care (ditamai dascalul de fizica!!!), s-a intalnit de ‘nspe mii de ori cu clericii, a facut calatoarii „sfinte”( cu remorca dupa el!), ” se roaga -permanent- pentru cei ucisi in „accidente” gen colectiv sau intraspitalicesti, etc.,este prezent saptamanal in biserica, etc. si care permanent gaseste pe altii vinovati, practic acest individ unsuros NU a venit niciodata cu o idee cat de cat constructiva, dimpotriva, el a subminat si sabotat Romania, numai cazul LC Kovesi ne spune totul despre caracterul sau, iar despre ura sa antiromaneasca nici nu mai se pot face speculatii, el insusi a declarat ca „Romania nu este in stare sa preia presedintia UE”, in sfarsit sper ca romanii sa inteleaga macar in al 29-lea ceas, propriul proverb, anume ca „pestele de la cap, se impute”, iar acest cap era imputzit inca inainte de a fi iesit la suprafata, el a fost impins in aceasta functie de fosta nomenclatura si securitate*, tocmai pentru a-i exonera de crime si a le prezerva privilegiile, asa cum insasi acest iohannis a trait si in vremea comunismului, NU INTAMPLATOR, fiica unui securist cu grade mari, i-a fost bagata pe gat, ca sotie, iar acum este obligat -si onorat- sa salveze si amintirea socrului…. Altfel este evident ca individul este un palavragiu fara noima, vorbeste doar generalitati( tocmai pentru a nu fi acuzat de tradare, de tovarosi), asa a facut si cu degeneratul (cica, general) oprea, care si-a ucis subalternul, lasandu-l sangerand pe „campul de lupta”, asa si cu acesta vela, desi el are puterea macar sa dea un termen f. scurt justitiei(in rezolvarea cazului), el nici asta nu face, asa ca si pe acest vela o-sa-l vedem formand un partid si inghitand pensie speciala de 5-8 mii euro/luna… Cat despre Rusia, iata ca Putin ( si Duma rusa) au inteles mesajul trimis de mine de sute de ori, anume Putin este incoronat ca Tzar(neoficial), SINGURA modalitate ca Rusia sa nu ajunga o noua Yugoslavie(faramitare teritoriala), practic fortele din interior ar distruge Rusia, pentru a accede la putere si -mai ales- la uriasele resurse economice…Aceasta este singura solutie, IN SPECIAL pentru tari care au trecut prin comunism(chiar si doar pentru 1/4 secol), aceasta ideologie a subminat adevaratul CARACTER UMAN, la modul cel mai diabolic, iar singura sansa ca o asemenea tara sa poate fi condusa si progresa, este ori DICTATURA ori MONARHIA, dictatura poate conduce foarte bine insa nu este deloc obligatoriu sa duca si la progres, MONARHIA IN SCHIMB( in special-pentru Romania- cu aport Englez la varf), este GARANTIA unei reale democratii si unei prosperitati economice de vis, pentru orice alta tara…(* in „90 cand toata lumea zbura-realmente- din tara-inclusiv familia sa, mai inainte- el a „preferat” sa ramana in tara, TOCMAI PENTRU CA ERA PE O LISTA SCURTA, de a fi impins in straturile superioare ale puterii si -iata- ca a ajuns chiar in cel suprem, de unde REALMENTE a distrus si continua sa distruga Romania…)

  30. Ucrainenii au lansat o petiție ca să îl pună pe Boris Johnson premier.(…)___–___ iata o stire, care daca devine realitate, va avea o importanta COLOSALA pentru omenire, la fel si -in particular- pentru Rusia, insa in defavoarea ei…Idea este geniala, pentru ca BJ este doar un simbol si un subiect fierbinte al zilelor, adevarul si importanta ideii deriva din faptul ca -in acest fel – intre Ukraina si UK s-ar forja o alianta care inca poate creste, si -in acelasi fel- alianta va creste spre USA(via UK), cea ce -automat, va transforma Ukraina in prima vioara din Europa continentala, practic Ukraina( in asa ipostaza), avand teritoriu, populatie si resurse( si -peste toate- POZITIE STRATEGICA), in 20-30 de ani VA DEPASI Franta si chiar Germania, care oricum nu sunt in topul increderii SUA si UK, care vor reconstrui si fortifica Ukraina, la un nivel necunoscut omenirii…Sunt deja peste 15 ani de cand le spun romanilor ca o alianta intima cu Anglia si -de aici- cu USA, ar fi rezolvat toate problemele romanesti, dar alde claws au alte ideii, nu m-ar mira ca, ‘ranit” in orgoliu sau patologic, ca nu va primi functia de sef NATO( probabil ca BJ o va prelua), impeuna cu ciocalaul ajuns pm, sa vireze tara spre est…In sfarsi, Romania pierde mai orice tren, in curand „vagoanele”(regiunile), vor incepe sa deraieze spre Ungaria, Serbia, etc….

  31. Cand numele legii este nelegiuire.(Cristina Rusu)”…un profesor obraznic care a îndrăznit să-și înfrunte inspectorul și care trebuia pedepsit…”___–-___din pacate relataea/articolul nu da date concrete si -mai ales- nume concrete(de „oameni ai justitiei”), pentru mine-si f. multi ca mine- aceste nume nu ar insemna nimic(necunoscandu-i personal) insa acesti indivizi declasat, au si ei vecini, cunostinte, prieteni, etc., in sfarsit, ii cunoaste destula lume, de acea cred ca numele lor ar trebui facute publice, poate se indura cineva si-i scuipa-pe strada- intre ochi, sau chiar arunca -de la etajul 4- o galeata plina-rasa, cu scarna, peste ei* , merita din plin…Insa -in continuarea ideii- daca acest apel a fost facut recent(in ultimii 3-4-5 ani, in urma) s-ar putea ca circul juridic sa fi avut conectie cu claws hohanis, nu se putea da dreptate cuiva impotriva inspectorului, pentru ca atunci s-ar fi obraznicit si alti dascali si ar fi adus in actualitate activitatea inspectorului general claws, care pe unde se ducea in „inspectie”, benchetuia si chiar i se „oferea” (discret) cate o puicutza din sistem, sa aiba siesta placuta…Articolul -evident- realistic, aminteste de „Law of the Lawlwss”**, adica singura lege a legiuitorilor si a aplicatorilor „justitiei”-in Romania- este sa protejeze interesele mafiilor si -desigur- sa faca si ei „un ban in plus”, fiind evident(din mii de situatii) ca, coruptia este endemica in justitie, precum in toate nivelele de conducere, dar mai ales la varf( *chiar daca ne intoarcem la „The Spanish Golden Age” -cam intre 1500-1700), cand cladirile rezidentiale aveau si 4 etaje, insa nu se inventasera toaletele interne, asa ca un trecator intarziat, risca situatia de mai sus/// **un film cu marele Dale Robertson si cu „Sefora”=Carla di Yvone)

  32. Firea, personalitatea în care românii au cea mai mare încredere | SONDAJ
    (Răzvan Chiruță)(…)___–-___In primul raand in „statisticile” romanesti(si sondaje), dintotdeauna s-a demonstrat ca sunt la ordinul cuiva(persoana, partid, armata, etc.), iar la coruptia quasigenerala (care stapaneste in Romania), este f. sigur ca practica este continuata, ceva zile in urma o alta statistica spunea ca doar 3% din populatie ar vrea desfiintarea sau reducerea drastica a armatei(si > 80% au incredere in ea si biserica)…In acest caz marele vinovat este primarul general al capitalei, „Dan, capitan de plai”!, mai degraba de play!, care ar trebui (si inca de mult!) sa o dea in judecata pe fierea pamantului, consecutiv cu trimiterea in judecata si a patriarhiei, ca si parte civila doar, si SA RECUPEREZE zecile de milioane de euro, donate de firea, acestei institutii si cu acesti bani sa repare sistemul de apa si apa calda, care este o plaga pentru capitala, cam in fiecare luna, sute de blocuri, raman fara apaa calda(cel putin!), cu saptamana, in timp ce „patriarhia”(adica sacalii din varf) are in cont(adica conturile lor, cat si la saltea), zeci de milioane de euro, la discretia lor, absolut, in timp ce oitele bucurestene dorm in frig si fac dus pe la sarbatori! Curat murdar, coane Dan!

  33. si tot vorbind de incredere:”Consumul media în România omoară presa tipărită.”(Brîndușa Armanca)„…că încrederea românilor în mass-media este cu 9% în scădere față de anul 2021…pot identifica dezinformarea. „Această convingere a cititorilor de presă că pot identifica știrile false este mult peste media europeană…”___–-___ Vorba cea:”La ce-ti mai trebuie cap, daca ai gat”, adica romanii -se stie- au cea mai inalta incredere in armata si biserica, care -istoric si la zi, „zi cu zi”- s-au dovedit si se dovedesc a fi „trestia care se frange oricand te sprijini de ea”, si inca in proportii zdrobitoare(aceasta incredere) , de peste 80%, ceace egaleaza numarul de ” credinciosi” ortodocsi, cu osebire…Iar „convingerea”-cu stirile false, este -evident- falsa, in fapt nu reprezinta decat infatuarea populara, care o mimeaza pe cea a conducatorilor, ne amintim de claws hohanis care a sarit ca o pantera si a cazut ca o balega, sau de catzu-cel-nebun, care asigura pe toata lumea, ca o sa ne imprumutam chiar fara dobanda(!!!), desi- first thing first- numai faptul ca te imprumuti, spune ceva grav…

  34. Ministerul Finanțelor a anunțat că se va împrumuta masiv în august pentru a acoperi datoria publică și deficitul bugetar
    (Duminica, 31 Iulie 2022, ora 12:10)
    Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna august 2022, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 5 miliarde de lei, …
    Suma totală, de 5,585 miliarde de lei, este cu 1,335 miliarde de lei peste cea din iulie,…”___–-___sa mai zica cineva ca anu avem „crestere”, insa la datorii, practic este singurlul mod in care ciocalau-gusica-dulce isi poate primi pensia de 215 MII lei, de la armata* si salariul, si -pe langa el si claws hohanis, alti peste 300 MII de paraziti, cu cele mai mari salarii si pensii (la care nu platesc nici macar taxele cuvenite!), nu mai vorbim ca o alta casta -popimea- incaseaza – DAR NU PLATESC TAXE- peste 400 milioane lei, de la inmormantari, botezuri, nunti si alte diverse cumetrii, practic cele doua caste TOTAL PARAZITE, armata si popimea, au cele mai mari castiguri, dar nu platesc nicio taxa!!!( * idea ar fi ca -vezi doamne!-, armata ii plateste ciocalauiul pensia-cat si altor zeci de mii de paraziti- in realitate armata-prin definitie- NU face bani, ci CONSUMA cei mai multi bani, de la buget, adica din taxele celor care produc ceva(si plusvaloare), iar cei mai multi sunt consumati pentru salarii si pensii, haine, mancare, etc., si nicedcum pentru echipamente(avioane, etc.) militare, deobicei Romania cumpara second hand asa „tehnica”, cea ce -e clar- este uzata si fizic , dar mai ales moral, deci bani aruncati la gunoi… Tot nu ma dumiresc, ce fel de popor suntem noi, ce sort de „intelectualitate” avem, de toata tara este oferita ca vaca de muls pentru nici 2% din populatie, si -pe deasupra- si batjocorita-de acest sub 2 %- in fel si chip…Mare minune, ca aceasta tara sa reziste inca 50 de ani, desigur, daca nu se initiaza adevarata Mare Schimbare…)

  35. LevSt. – 07-28-2022
    Satanismul, intre panica morala si propaganda politica(Ciprian Cucu)___–-____”sunt dintre cei care vor sa salveze lumea de ea insasi” , sau -la modul impersonal- ” lumea trebuie sa se salveze de ea insasi”, declaratii spuse de multe ori in istorie, insa problema este ca lumea NU vrea sa se salveze, de fapt, evident, f. vizibil, lumea poarta in ea un mare si puternic germen al autodistrugerii, asa ca daca planeta si omenirea este „programata”( de intersectiile cosmice), sa sufere Apocalipsa totala, undeva in/peste sute de milioane de ani, realitatea este -mai degraba- ca lumea se chinuie din greu, sa se sinucida, si -daca se poate- sa distruga si planeta, sau macar sa o faca nelocuibila…Iar un scenariu la scara mai mica se poate produce f. curand, Europa(mai corect, zona euro-asiatica, partial asiatica) risca sa devina nelocuibila pentru decenii, daca actualul razboi va debusa in unul nuclear…///2-Avertismentul fără precedent lansat la nivel înalt: umanitatea este „la o greșeală de calcul distanță de anihilarea nucleară” (Luni, 01 August 2022, ora 20:30) „…secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres…. a spus Guterres la începutul unei conferințe a țărilor care fac parte din Tratatul de Neproliferare Nucleară (TNN).____––____se pare ca stie char mai multe decat mine!!!!!///2- Referitor la caricatura cu „dracu gol!”, ar fi si mai realist daca ar fi pus „in poza” DRACU PLIN, plin de zorzoane si aur, adica danaila cel belzebut, care -realistic, numai intr-un singur schimb de odajdii, are bagati cateva sute de mii de dolari(aur, pietre pretiaose, etc.), adica mancarea pe o luna la cateva orfelinate din Romania, dar , hei!, nu zice chiar Biblia ca „dracu se arata intr-un stalp de lumina”?!

  36. Cătălin Drulă: Socialismul cu epoleți bagă mâna adânc în buzunarul celor care muncesc onest.”___–-___ „Nimoc nou sub soare” si „Frunzulitza de dudau,/ O sa fie si mai …bine!”. si-in fact- il „confirma” pe ciocalau-gusica-dulce :”Ciuca: Trebuie sa ne aparam valorile”…In primul rand, individul il mimeaza pe claw hohanis, adica foloseste limba de lemn , adica nu spune nimic concret, insa in gand- precis- se refera la valorile sale, de mare valoare(nimic de zis!) adica pensii si salariu, plus diverse bonificatii, etc, adica vorbim de ” ce curge, daca nu pica”…

  37. -pentru conformitate-„Iohannis, despre discursul lui Viktor Orban: Este o eroare majoră. E nevoie de explicații ale UDMR”___–-____ oare de ce nu a cerut explicatii direct la sursa, sa -mai ales- la ambasadorul Ungariei in Romania? claw h. pune problema precum in parodia cu Junnel(poeziile.com-„Noaptea Petuniilor” „Judecata de apoi-I-” cand Junnel este chemat la Judecata Domnului!), ceace demonstreaza-daca mai era nevoie, ca acest claw chiar este o parodie …:
    „(Junnel in gand isi zise:Asta suna ca in antica zicala, sau proverb daco-latin,
    Nici munca fara paine dar nici paine fara… o fripturica si un paharel de vin!)
    „Junnel, ti-am citit gandurile , chestia este ca in intorsatura cu baba Rada,
    Sau: Rascoala de la Bobalna a pornit p’un deal si a sfarsit cand a cazut zapada !…”
    Si cateva linii, din Partea a-II-a:

    Dar „toate-au fost la vremea lor ceva exagerat”/ Lumea murea pe capete, cu zor si spor,
    De parc-ar fi avut contract cu firmele nationale de pompe funebre, PCR si marele BOR!
    „Usurel, usurel, take it easy , baby, nu te ambala prea tare, caci inca nu am pronuntat sentinta,
    In fine dei conti, sau „basca”- cum ar zice Parpanghel- „La ce socarel galceva, daca nema putinta”?
    Sau, ca sa sustinem cazul, cu precedente si exemple chiar din a Mea Sfanta Carte,
    (Chiar daca-l citez pe Machiavelli) „Profetii fara de armata, nu ajung foarte departe”!
    Doamne, finche sono vivo, mai am la mila Ta doara un simplu si grande, mare request,
    Daca o fi sa mor s’a doua oara, doresc sa ma puneti -cu sosonii in picioare- spre vest!
    Sau daca nu, macar spre Tara de Foc, sa-mi fie cald” Junnel, ce mai conteaza? Alea Jacta Est!…”

  38. Românii vor primi amenzi uriașe dacă refuză ordinul de mobilizare militară. Ce prevede noul proiect de lege al MApN…Când vor trebui să se prezinte românii din străinătate la centrele militare(…)///-2 Acuzații grave la adresa ministrului Cercetării Sebastian Burduja: „A blocat digitalizarea Primăriei Sectorului 1 cu fonduri europene”
    Edilul Clotilde Armand l-a acuzat pe ministrul Cercetării şi Digitalizării, liberalul Sebastian Burduja,(…)___–-____ cred si eu ca alde ciuca-iohanis & comp. vor sa tina populatia sub teroare, tocmai pentru a-i trimite la razboi, in timp ce ei vor sta ascunsi prin bunkare superblindate, sau se vor „retrage” in alta tara…Cat despre romanii aflati in starainatate , la un asa eveniment, as garanta ca nici UNU la MiE, nu se vor intoarce in tara, de fapt trendul este acelasi, romanii pleaca din tara, incercand sa se stabilizeze in alte tari, unde coruptia este minimala, nu ca in Romania, la varf si devastatoare pentru populatia obisnuita… Despre burdusitul am mai scris, claw iohanis NU a plecat din tara pentru a putea servi interesele fostei nomenclaturi si securitati, acest burdusit S-A INTORS in tara(in primul rand este un puturos, nu ar fi putut munci-realmente- in nicio economie occidentala) pentru acelasi scop, de a fi infiltrat in structuri inalte, tac-so este unul din marii banditi bancari din Romania, si care a transferat in conturile lui claw iohani sute de mii de dolari, apoi a falimentat amandoua bancile implicate, iar de vreo 7-8 ani, claw iohanis incearca sa-si plateasca „datoria”…Noroc ca mai exista si adevarate fiinte umane, precum Clotilde A….

  39. Modificări fiscale: Țigările și Alcoolul se scumpesc de la 1 august. Ce impozite mai cresc…Pe de altă parte, plafonul pentru facilitățile fiscale în agricultură/industria alimentară și construcții scade de la 30.000 de lei până la 10.000 de lei. Astfel, suma care depășește 10.000 de lei nu va mai beneficia de facilități fiscale….”___–-___iata -aceleasi mijloace- prin care guvernarea vrea sa-si asigure protectia „valorilor”(lor-salarii, pensii, bonusuri, etc.), adica permanenta crestere a taxelor si diminuare/anulare a unor facilitati, sigur ca la alcool , tutun si jocuri de noroc , taxele pot fi parte in ideea si strategia generala de a scadea acest consum( dar ca singur mijloc, niciodata, eventual chiar creste consumul si piata neagra), alta ar fi perceptia daca aceste taxe ar fi de la bun-inceput, varsate in conturile educatiei si sistemului public de sanatate, asa cum se procedeaza in alte state avansate socio-economic… Iar reducerea drastica (cu 300 la SUTA!!!) a facilitatilor din sectoare absolut de baza/esentiale(agricultura, constructii) este o lovitura miseleasca, de fapt aceste facilitati ar trebui protejate, insa foamea de bani a guvernantilor , este mai mult decat pantagruelica, insa -se va dovedi- pana la urma, o sa le stea in gat…Sau altfel zis, „pseudodemocratiile , mor prin indigestie”…

  40. Istoricul Armand Gosu, despre Imparatul Rosu, de la Rasarit:”…Elita MILITARIZATA care face politica externă și de securitate crede că România…Nimeni nu stie ce are Putin in cap…”___–-____Cred ca nici Putin & Comp., nu au in gand o tergiversare a acestui razboi pe ani si ani, chiar daca nu-mi da mie dreptate la milimetru, pentru ca de multe ori am facut predictia ca un nou mare razboi , se va produce prin 2030, si -iata!- ne apropiem de sfarsitul anului 2022 iar sansele sfarsitului acestui razboi, nu prea se va Mai jos comentarii la data cand inca mai speram ca armata romana mai poate arata onoare si barbatie: (Cronica Romania de Azi-Mircea Batranu.” Va izbucni revolutia in SUA?”) ( 3 august 2011 la 18:30) Predictia mea -expusa de multe ori- este ca marele razboi, va veni prin 2030, pana atunci are timp sa „se coaca” (acum e la dospit). Daca Romania o tine tot asa (adica distrugandu-si Armata), la acel timp va fi prinsa, nu cu pantalonii in vine, ci precum o strepteuza, la ultimul minut al show-ului!(Adica ” la pielea goala!”) (4 august 2011 la 16:44) Deocamdata nu vad nici un semn de o revolutie” in USA, de fapt in mai toate tarile bogate nu exista premise pentru asa ceva; as vrea insa sa o vad in Romania, dar se pare ca romanii stau bine cu oasele si cosorul guvernului este dat pe o tocila tocita!

  41. Momentul în care România va arăta altfel. Alex Dima: „Sper să apucăm acea zi.”… s-a referit la momentul pe care mulți români îl așteaptă,…Țara aceasta va arăta altfel atunci când fiecare își va înțelege rostul și își va face datoria acolo unde e, indiferent de poziția pe care o ocupă, în ziua în care o să înceapă să ne pese mai mult de cei de lângă noi. Sper să apucăm acea zi…”, ____–-____Asta este una din marile, f. mari probleme ale societatii romanesti, ,ASTEAPTA, si asteapta la modul cel mai concret, insa -evident- lipseste ACTIUNEA, poporul roman asteapta sa-i pice para malaiatza, in gura, si nu vrea sa miste un deget pentru a se intampla…Mai departe, acest AD merge -iarasi- pe o idee non-sens, adica pe langa asteptare si idea ca „fiecare dintre noi, bla, bla”, NICIODATA , NICIUN popor nu a progresat pentru ca civilizarea maselor a atins un punct critic(extrem de reversibil fara ce urmeaza), daca NU A AVUT conducatori de reala valoare, care -mai intotdeauna- au mers si pe dictonul lansat de mine ani buni, in urma, „La nevoie, civilizatia se mai si impune”, practic natiile civilizate sunt cele care au avut si au conducatori cu inalt IQ, obligatoriu dublat de o cultura umanista, si -la fel de obligatoriu- acestea sunt persoane ferme, care scriu legi bine gandite, si sunt primii care NU le incalca si -in general- dau un multitilateral exmplu personal POZITIV, aceasta este reteta progresului, la noi este invers… Mai mult si acest jurnalist „uita” sa ne spuna care ar fi-concret- masurile de luat , pentru salvarea tarii, care pot fi total in contradictie cu (de ex.) idea mea, cea cu Monarhia si reducerea drastica a angajatilor la stat(inclusiv reducerea armatei cu peste 90&-sau desfiintare, si scoaterea totala a popimii de la plati bugetare, etc.), si daca aceasta alta idee este compatibila cu realitatile actuale, poate chiar si eu imi voi schimba idea mea si voi adera la aceasta… Insa absolut NIMENI NU VINE cu o idee cu adevarat productiva, ci se repeta mereu aberatiile cu ” sa ne schimbam noi insine”, sa „mai asteptam”, sau „sa rezistam prin tarcere”( „marele” prof. universitar ioan stanomir!)si alte „idei” care tin -mai degraba- de epoca romantismului sociaL…Romani, treziti-va, omul este descendentul animalelor si va actiona instinctual(inclusiv canibalismul multilateral si supercanibalismul*), atata timp cat nu exista o reala elita, sa scoata lumea din aceasta prelungire a animalitatii, iar pentru Romania, adevarata salvare va fi doar prin DISTRUGEREA FIZICA a imensei CLASE PARAZITARE(ARMATA, EXCES DE ADMINISTRATIE, SUPRADIMENSIONARE POLITICA SI POPIME), recuperarea a cel putin 2 TRILIOANE $(sau Euro) de la acesti banditi, si -abia atunci- Romania poate prospera, progresa si -chiar- respira…(* Mancam carne de mamifere- CLASA NOASTRA- desi ne-ar fi arhisuficient doar clase mai inferiore, pasari, pesti, etc., si mai mult, veganismul, vegetarianismul -este dovedit- este salvator pentru individul bolnav, care traieste in suferinte, si va mauri prematur, mancand carne de mamifere…/// supercanibalismul, consumul de carne umana, accidental(deobicei criminal), dar si institutionalizat, cred ca in R.D.Congo si Cameroon, unde pigmeii sunt vanati si consumati, iar mai nou , pentru cresterea consumului, s-a lansat idea ca , carnea de pigmeu are proprietati „magice”, iar despre situatie, ONU este f. la curent, dar se face ca nu stie… Probabil ca multi isi mai amintesc de cinicul s datul-de-fiori-reci, banc, cu ceausecu plecat la safari, si el explica cam asa” Tragi un foc, si din tufisuri ies unii mici si negri si strig PLIZNOT!” ceausescu a fost un criminal psihopat, dar sper ca relatarea acestui banc nenorocit, nu confirma situatia, ca individul chiar ar fi participat la o asa abominabila crima…)

  42. România, patria perfectă pentru un loc „călduț” la stat. ”Bugetarii merg în vacanță gratuit din bani publici, au bonuri de masă, sporuri, prime și alte beneficii”
    (Vineri, 12 August 2022)În România în prezent sunt aproximativ 1.300.000 de persoane angajate la stat . Statul român a acordat o pondere de 33,8% din veniturile încasate în 2020 salariilor bugetarilor, pondere care a crescut anul trecut la 37%….
    Paradoxal, Germania*, considerată drept motorul economic al UE, se află la polul opus, având cea mai mică pondere din venituri folosită pentru salariile aparatului bugetar, de doar 16% în 2021…Spre comparație, în Polonia sunt 800.000 de bugetari la o populație dublă…România bugetară marchează un adevărat record european. Este țara cu cele mai multe instituții publice, raportat la numărul de locuitori – peste 11.000…”____––____ Germania, pe drept considerata motorul economic al Europei, TOCMAI pentru ca NU admite parazitism institutionalizat, precum in Romania, clasa parazatira in crestere, de cand ciocalau-gusica-dulce s-a cuplat-perfect!- cu lepra saseasca, iar mafiile politice si altfel, au ajuns dominante in intreaga tara…(* Germania, peste 83 milioane loc. si INCA cu peste 51 MII euro/cap loc, destul de realistic, ca si in Polonia dealtfel, unde GDP-ul nominal/per capita este de aprox. 18 MII euro, in Romania, cu greu 15 MII, insa este doar o medie , 2% din populatie detin peste 80% din acest GDP, restul populatiei traieste de la un cec la altul , in niste „proprietati”, gata sa cada pe ei, la orice nou cutremur de peste 7gr.R, nu mai amintim de saptamanalele intreruperi de apa calda, sau si rece , munti de gunoaie prin „orase”, copii sfasiati de maidanezi, mortalitate pe locul I, la boli preventibile si tratabile, etc.,etc., etc.,…)

  43. Doctoratele plagiate devin ”onorabile” prin taxare. ”Ce sumă va achita domnul Ciucă ca să scape?”
    (Autor: Tania Petrescu-Marti, 23 August 2022, ora 18:08) „… o noua sansa pentru prim ministrul Ciuca…”___–___cata lipsa de caracter si minim bun-simt, la acest gushat idiot*, daca chiar ar avea o minima buna-crestere (macar cei 7 ani de acasa), si-ar fi dat de mult demisia(sau -macar- in ceasul al doisprezecelea!) si s-ar fi retras (daca nu la o manastire), undeva „in pustietate”, si asa, poate uita lumea de el…Dar porcul este chiar mai raios decat asa-zisul sau sef direct**, escrocul hohanil…(*evident ca este idiot, de vreme ce a fost nevoit sa plagieze, ca sa arate ca „stie si el carte, are cultura, etc.”: ** este evident ca -de falt- gusatu’ este cel care il calareste pe hohanil, ssi nu invers, cum se impamantenise obiceiul…)

  44. Topul celor mai căutate ţări de către studenții români. Ce vor să studieze tinerii
    60% dintre tinerii români care vor să studieze în Europa aleg programe de licență din Olanda. Aceasta fiind urmată de Marea Britanie, Germania, Belgia și Danemarca, potrivit unui studiu…”___–-___ din 5 tari de top, patru sunt Monarhii…Chiar nu spune nimic, la nimeni si acesta evidenta situatie…

  45. Topul celor mai căutate ţări de către studenții români. Ce vor să studieze tinerii
    60% dintre tinerii români care vor să studieze în Europa aleg programe de licență din Olanda. Aceasta fiind urmată de Marea Britanie, Germania, Belgia și Danemarca, potrivit unui studiu…”___–-___ din 5 tari de top, patru sunt Monarhii…Chiar nu spune nimic, la nimeni si acesta simpla si evidenta situatie…

  46. Regina Elisabeta a II-a a murit! Dumnezeu să-l apere pe Rege!
    Dotată de un simț al umorului legendar, stoică, exemplu pentru generații, Maria Britanie își îngroapă cel mai strălucit monarh al istoriei sale milenare.(Ioana Moldovan)”…Charles,…dar și cel mai pregătit căci ucenicia sa a durat mai bine de 60 de ani…”____–-____,intr-adevar, lunga ucenicie, care nu poate decat a produce cele mai bune rezultate…Pentru multe Monarhii, dar mai ales pentru Anglia , Japonia si Spania, este singura forma de existenta, distructia urmeaza abolirii Monarhiei, Spania a dovedit-o si s-a intors la Monarhie, in nici 4 decade, tocmai pentru ca intrase in plutonul tarilor de mana a saptea, odata intoarsa la Monarhie, Spanie, progresiv dar accelerat, a ajuns cea mai buna tara/societate din Europa, ceea mai sigura, cele mai acceptabile preturi, si cele mai bune programe sociale..

  47. Pe cine dă vina Rareș Bogdan pentru „nenorocirea României”: „N-au nenorocit-o politicienii! Am înţeles-o mai bine decât când eram în presă”___–-___ cretinul asta vrea sa fie declarat si porcul nr. 1, in stat, el da vina pe securisti si postcomunisti, ca si cum nu ar fi cam aceiasi cu politicienii de dupa ’89, sau-oricum- au primit verde de la la aceste jeguri ale umanitatii, numiti politicieni, in unele cazuri – si multe- ei sunt doar hartia de sters la dos, cu care lucreaza fosta securitate si nomenclatura…

  48. Societatea Timișoara cere înlăturarea monumentului dedicat „eroilor” securiști
    (Autor: Vlad Iacob-Vineri, 16 Septembrie 2022, ora 19:05)
    „… eveniment organizat de către o asociație a cadrelor în rezervă care provin din fosta poliție politică și din moștenitoarea acesteia (SRI)…”___–___groaznic, iar urmatoarele zile ne vor spune daca cetatenii acestui oras, sunt oameni sau doar niste carpe imputzite, sigur ca justitia ar trebui sa investigheze si sa scoata din orice drept banesc(salariu sau pensie) pe oricine a contribuit la acest act, insa -speram- ca justitia populara va actiona cat mai rapid si respectivul monument va fi detonat, incendiat, etc.(oricum distrus) in cel mult cateva zile…///
    2-pres-edintele iohanis se va intalni cu romanii din San Francisco(…)____–-____ orice roman care se va duce fara oua clocite -pentru a arunga in jeg- nu este roman decat formal, este doar un neocomunist (si neosecurist), care a emigrat doar pentru a tine sub control diaspora….

  49. O turistă a fost măcelărită de ploșnițe în 3 zile petrecute într-un hotel din România: „Este plină și pe spate, pe față, pe burtă, tot”
    (Luni, 19 Septembrie 2022, ora 16:56)____––____”se intampla si la case mai mari”, insa aici, din context, rezulta ca proprietarul stia de situatie si a continuat sa opereze hotelul, cea ce nu ar trebui sa-i inculpe pentru „proasta administratie, etc.” ci pentru realul lucru, adica ATENTAT LA sanatatea publica, la modul conspirational”, si -astfel- pus in puscarie cativa ani, iar hotelul confiscat si vandut la licitatie, pentru a fi platite cererile persoanelor afectate…La fe, nu numai proprietarul, dar si toti lucratorii(indiferent de pozitie) care au stiut (si au stiut toti) care s-au facut partasi la acest atentat la sanatatea publica, pentru ca nu au alertat autoritatile despre invazia de plosnite, care-btw- pot infesta un intreg oras, in cateva saptamani…Problema cea mare a Romaniei ramane insa tot apa potabila si managementul dejectiilor umane, practic Romania este si la acest capitol fruntasa, in Europa, avem cele mai multe rezidente fara apa potabila si canalizare in special institutii publice de stat, si anume cele mai vulnerabile, SCOLILE, din mediul rural si mici orasele…Practic aceasta problema de reala civilizatie si de sanatate, a fost rezolvata de peste 50 ani in urma in tarile occidentale (dar si diverse alte tari de pe mapamond), iar Romania a atins cel mai inalt nivel de privitivism, cand in ultimii 10 ani doi copii au marit asfixiati, cazuti in haznalele improvizate, ale scolilor respective, nimeni nu a a preluat vreo responsabilitate si niciun proiect de urgenta nu a fost lansat, iar aceasta pentru ca, conducerile tarii- ale timpului si actuale- au fost si sunt cele mai imputzite jeguri fatate in Romania, gunoiul iohan a fost dascal si inpsectot scolar, pm-stra lui a fost dascal, dar ca si el , o tuta imputzita, proiectul lor comun a fost aeronava prezindentiala, dar -cum zicea veorika- cu extensie de folosinta si la alte VIP, in spetza, ea insasi.. Nu mai amintim de milioane consumate de boul de Sibiu, impreuna ca remorca, prin diverse tari, sau de brosele diamantate ale mocofancei veorika, plus ghiolbanul dragnea care trebuia sa-si plimbe curvistina, nu stiu pe unde, etc., etc….Dar si asa zisa societate civila este la fel de vinovata, ar trebui sa initieze diverse proiecte sustinute prin donatii, si -in paralel- sa trimita in judecata toate gunoiele care „conduc ” tara, pentru ca -simplu si clar- o conduc spre pieire…Cinstit si drept, toti pres-edintii tarii si sotiile lor(la fel de vinovate in asa caz), pm-ii si sotiile lor(veorika si barbatusul ei), la fel, alaturi de toti ministrii invataamantului( cu nevestuicile lor) si ai sanatatii, sa fie arestati, legati de picioare si tinuti deasupra unei haznale, si la fiecare cateva minute scufundati in ea, pana-si dau sufletul, si „eliberati”, in jos, dupa care trebuie aruncate cateva zeci de roabe de var nestins, peste starvurile acestora…Daca actualul rahat de ministru al educatiei si al sanatatii nu citesc aceste lucruri, cineva trebuie sa le transmita:”Mai stricati ordinari, scelerati nebuni, aveti si voi de gand sa scoateti Romania din kkt, sau nu?”Modelul este simplu si a fost folosit de multe natii, in diverse scopuri.Romania are peste 1/2 milion personal in educatie si sanatate, iar daca fiecare dintre acestia ar dona lunar(cateva luni), valoarea a 2 -3 pachete de tigari, lucrurile ar fi rezolvate in cateva luni, mai ales daca populatia din respectivele comunitati, ar dona doar 10 MINUTE de munca voluntara(desi este pentru copiii lor) pentru a ajuta mesterul zidar si a sapa un sfert de metru , la canalizarea necesara…

  50. Premierul ciuca despre mobilizarea partiala: analizam cu calm evolutia situatiei.”____–-____ idiotul crede ca daca a fost datator cu matura prin Afganistan, este si un analist de mare clasa, chiar daca s-a pozitionat in mare erou (oricum al unui razboi inutil) facand curatenie pe marginea drumurilor , unde a explodat cate o mina, etc.///”Contraofensiva ucraineană. Putin își îngroapă imperiul
    Sunt tot mai multe semne că sfârșitul regimului Putin se apropie. Dar putem asista la un proces îndelungat, cu convulsii majore care să modifice radical evoluțiile istorice în spațiul euro-asiatic.(Armand Gosu) ___–___totusi, Putin are -inca- disponibil, „asul de pe maneca”, adica armele atomice, iar in disperare, le va folosi , insa nu impotriva Ukrainei, nici macar impotriva inimii occidentului(greu de lovit), ci impotriva Romaniei, un aliat important NATO, R. Moldova ar fi irelevanta, atat economic dar si in conjunctura in care NU este nici membru NATO, nici UE….Iar Romania devine tinta „legitima” datorita scutului de la Deveselu…

  51. Romania educata si cumetrenia institutionalizata(Raluca Alexandrescu)”Romania educata…”???____––____ este mai mult decat pretentios(si nerealist, la fel) sa vorbesti de o tara educata, care REALMENTE PLUTESTE IN PROPRIUL RAHAT(kkt), Romania este pe locul 63(!!!) din aprox. 200 tari, teritorii, etc., cand vine vorba de SANITATIE adica de tratarea dejectiilor umane, cat si despre accesul la apa potabila certificata…Iar Ungaria (de langa noi) este pe fantasticul loc 5 , din plutonul de varf de 40(unde respectivele probleme sunt rezolvate si de peste 50 ani, in urma), chiar Bulgaria ocupa locul 32, cea ce spune clar , ca sunt cu mult mai civilizati decat noi, oricine stie ca accesul insectelor( al viermilor,etc,) la dejectiile umane, este factor crucial al civilizatiei, prin partea medicala, adica un popor necivilizaat este si un popor BOLNAV, iar toate bolile tratabile(la altii) fac ravagii in Romania, asa cum plagile sociale(alcolism, graviditate juvenila, etc.)ne pun pe primul loc, cel putin in Europa…Iar aceasta este posibil pentru ca noii tortionari-genocidali, au fost infipti in cele mai inalte posturi de parintii si acolitii lor, din securitatea si nomenclatura comunista, total extinsa si infiltrata, in toata actuala Romanie…Doua cazuri sunt de notorietate, iohanis, ginere de mare securist, care a fost inspector scolar in Sibiu si apoi pe tara, si STIA toate racilele ” educatiei’ DAR NU A MISCAT UN DEGET PENTRU A LE CORECTA, NICI ATUNCI SI NICI ACUM( ca sef suprem),iara alaturi de el trebuie inculpati pentru genocid medical, rasul pamantului , numit campeanu(ministrul educatiei), care -cica!- e inginer de mediu inconjurator, in realitate un alt criminal jegos care nici macar NU ARE nici cea mai mica competenta in orice(mai putin datul cu jula, la nivel mare), la fel si noul ministru al sanatatii( adica al pompelor funebre si abataj uman-in Romania) ale rafila, un nou tortionar, insa legalizat( la timpul sau si tac-so a fost legalizat ca tortionar securist), care ( se spune si este evident) habar -nu-are -de -medicina, tocmai pentru asta mafiile lui iliescu-iohanis, etc. l-au trimis la OMS, tocmai pentru ca Romania sa nu fie deranjata cu cronicul si mereu acutul fapt, ca -IN SEC. XXI SI IN INIMA EUROPEI-Romania este singura tara de pe continent, care -REALMENTE= pluteste in rahat, si unde copii chiar mor innecati in haznalele „scolare”, iar aceasta pentru ca fosta nomeclatura si securitate(plus sute de alte mii de mai noi criminali-paraziti), sa poata incasa salarii si pensii f. speciale, sunt sigur ca doar cu excesul platit acestor monstruozitati sociale, pe max.3 luni, toate gradinitele si scolile din Romania pot avea canalizare* si apa curenta….Insa si ministrul de interne trebuie adus in fata judecatii si impuscat alaturi de ceilalti, pentru ca sute si mii de posturi de politie sunt tratate la fel, adica se scalda in rahat, si ce i-ar pasa ministrului, cand el locuieste si lucreaza in cladiri de mare lux???!!!( * canalizare NU trebuie sa insemne neaparat canalizare centrala, care duce la o statie de tratare a apelor reziduale, casnice, etc., canalizare -si este probat in milioane de locuri- poate fi si INDIVIDUALA, sau -gradat , pe grupe de marime, adica apa curenta de la fantana din curte -sau din vecini- si colectarea dejectiilor intr-un tanc ermetic inchis- pentru biodigestie enzimatica, cu microrganisme anaerobe- care saptamanal/lunar, etc., este vidanjat de un utilaj specializat care poate deversa lichidul respectiv la o statie de epurare din zona, desi poate fi deversat chiar in primul parau curgator, biodigestia enzimatica nu afecteaza biodiversitatea lacustra, insasi digestatul(namolul) ramas, poate fi folosit fara restrictii ca fertilizator natural, mai pe orice cultura… Pentru Romania, sunt sigur ca loco, se pot confectiona aceste echipamente, cu capacitati de 2-3mc/o rezidenta(casa) individuala, si -gradat, pentru comunitati mai mari, asa si pentru scoli, gradinite, posturi de politie, etc, aceste facilitati pot rezolva aceasta problema, in special de cand -pare evident- multe din actualele sate, vor disparea, pur-si – simplu, tocmai pentru ca tineretul FUGE DIN TARA, pentru ca inteleg ca sunt supusi unei eliminari/extinctii in masa, planificata si legalizata, si ei nu mai pot lupta, tocmai pentru ca haitele iohanisto-securisto-nomenclaturiste, au pus control pe toata tara, chiar mai strans decat in epoca ceausista, care nu a rezistat nici 25 ani, aceasta este apropape de a trece de 35 ani…PS-suger o forma de protest f. grafica, in toate localitatile tarii(inclusv capitala, unde exista rezidente fara canalizare!) confectionarea de bannere de max. 2m latime si nici un metru inaltime, pe care trebuie puse capatanile celor amintiti , tinandu-se de mana cu sotiile/sotii, stand pe vine si cu chilotii in vine, pe marginea unei haznale din care ei inspira cu mare placere, aburii verzui, pentru ca trebuie sa le placa f. mult acest material, de vrem toata ziua „mananca kkt”, mintzand la fiecare vorba, cu cea mai mare nerusinare, insa nu uita sa-si desavarseasca slujba de animale primitive, de prada… Poate ca in acest mod, vor fi -cat-de-cat- sensibilizati…

  52. Stupoare la discursul lui Klaus Iohannis de la ONU! Ce făcea lumea în sală
    ( Teodor Serban-Vineri, 23 Septembrie 2022, ora 11:48)Discursul președintelui României n-a părut atractiv pentru o parte a sălii, în care un înalt demnitar dormea dus, ministrul de externe, Bogdan Aurescu, se uita pe telefon,…”___–-____este clar ca „imparatul” nu mai gaseste real respect, nici de la catzelusii de pe langa el, practic un semn bun…Cea ce nu-mi amintesc este daca dulapul de Sibiu, la al doilea mandat, a fost supus unei evaluari medicale, pentru ca si el si ciuca si rafila(nu cred ca si campeanu), sufera de sindrom metabolic, care -in general- la exterior se manifesta prin burdihan(cu sau fara colacei- adica Obezitate Centrala-, insa la acestea, burtoiul este alungit, practic , ca un „arc de triumf”, de sub gusa, pana la zona inghinala, insa efectele interne sunt aceleasi, indivizii au permanent o usoara stare de rau si devin rai in gandire (si fapte), mai ales daca exista si componenta de impotenta sexuala, si -in cele mai multe cazuri- indivizii in cauza sunt supraponderali, BMI(Body Mass Index) lor tinde spre limita superioarea, cea ce-i apropie de intrarea in zona obezitatii…In general se poate vorbi de acest sindrom si in termeni populari, „barbatul-mar si femeia -para”, iar acesti indivizi nu ar trebui sa aiba dreptul la functii inalte, fiind clar ca nici fizic si nici altfel(mental, situatia interna a corpului, etc.)NU POT lua decizii in caz de criza, iar populatia trebuie sa stie ce este cu acesti indivizi, si sa-si ia responsabilitatea(sau NU), de a se lasa condusa de acesti indivizi, ajunsi, realmente- pericol public…Ar fi de dorit, ca cei care-i cunosc (dar mai ales comisia medicala care i-a evaluat) sa dea informatii acurate despre inaltimea si greutatea corporala-altfel, secret de stat!-(eventual si talia, in centimetri), si oricine le poate calcula BMI si nota cat de departe sunt de normal, o situatie dezastruoasa pentru ei, dar si pentru cei „condusi”…

  53. Iohannis explică de ce românii nu pot să circule însă “la liber” în Statele Unite. „Dacă toţi ne străduim, vom reuşi”
    (Autor: Bogdan Atanasiu-Sambata, 24 Septembrie 2022, ora 14:12)
    „Toată lumea se implică pentru aşa-numitul Visa Waiver, adică să se poată circula fără viză. Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice, însă, ca să le îndeplinească, trebuie să existe o campanie de conştientizare, trebuie să existe o informare mai bună a oamenilor care vor să aplice pentru vize şi cred că, în final, dacă toţi ne străduim, vom reuşi”, a spus şeful statului, care s-a aflat în aceste zile în SUA.

    Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a declarat, joi, că românii stabiliţi în Statele Unite au sprijinit integrarea României în NATO prin trimiterea de scrisori către Congresul american, arătând că acest lucru ar putea să funcţioneze şi în cazul programului Visa Waiver.

    „Credem că Visa Waiver este un moment în care (românii din SUA – n.r.) s-ar putea aduna…”___–-___in primul rand, un nou text a la iohanis, adica limbajul de lemn in care are sonor, dar nu spune nimic…Iar cand este tradus, aflam ca „straduirea si constientizarea”, consta in MILOGEALA compacta si organizata,(chestie „tehnica”!-ii zice el- ca sa para academic) care trebuie facuta mai ales de romanii din USA (adica si un subtil santaj, de genul” daca nu ne respectati doleanta NU va mai votam „,etc.), in loc sa spuna ca aceasta „dezlegare” este conditionata de traficul uman, de faptul ca Romania este fruntasa -in Europa- la toate nenorocirile, de faptul ca multi romani intrati legal sau ilegal, in USA, se ocupa de talharii(f. multe electronice, furt de date credit card, etc.), iar nu spune aceste lucruri pentru ca el si clica lui sunt talharii sefi, in Romania, cateva sute de mii de actuali si fosti nomenclaturisti si securisti(plus „bratul LOR de fier”=armata) impart bugetul tarii intre ei, romanii „de rand”, se duc cu mancare in portbagaj, in „vacante” prin tarile vecine, doar ca sa se laude in fata celor mai saraci ca ei, ca „ba, eu am fost in Grecia, Albania, etc.” De’a lungul anilor am citit despre zeci de Proicte de Tara”, nu-mi amintes de nici unul, simplu pentru ca, ori nu au fost pornite, ori au fost oprite din derulare, ori au fost un fiasco( si nimeni nu vrea sa le mai pomeneasca), iata un proiect de tara, care -cu siguranta- ar „constientiza” tarile occidentale si USA ca suntem pe drumul civilizatie, iar acest proiect se poate intitula” Scoateti Romania din kkt”, insa NU se poate , pentru ca sutele de miliane cerute sunt -prin definitie- alocate imensei clase parazitare, prin salarii nesimtite si pensii speciale, (de) la stat, desi doar sistemuul privat este cel care face productie, ” la stat”, se consuma la modul de nababi, cred si eu, daca vine din ” daca nu pica, curge”…

  54. LA mOARTEA REGINEI( A. lazescu))”… pe lângă catafalcul Reginei Elisabeta a II-a, sunt o dovadă a prestigiului și afecțiunii de care ea s-a bucurat nu doar în Marea Britanie, ci și pe plan mondial…”___–___”Toti respiram sub acelasi soare, dar avem orizonturi diferite”(citat-cred- din „Lost Horizon”-carte si filme), si chiar asa, nu s-a plimbat ceausescu cu Regina, in Caleasca Regala? Numai ca individul a murit impuscat in cap, precum un caine turbat, cea ce a si fost, si-a muscat si ranit grav, pe cei mai multi „supusi”(sclavi), in timp ce Regina a domnit de trei ori mai mult(maximum posibil) si a fost Sfant Ulei de Pus pe Rana, pentru sute de milioane de oameni, supusi( dar nu sclavi-dimpotriva, populatii cu statut f. elevat) ai Imperiului unde Soarele nu a Apus Niciodata…Regina a fost Magistrala si in viata , cat si la moarte, stiind ca timpul ei a venit, s-a mutat intentionat in Scotia, tocmai pentru a suprima dorinta iresponsabila a unor persoane si grupuri orgolioase, de a se separa de Anglia, desi dupa max. 2 generatii(daca), ca si republica, Scotia va intra in iadul coruptiei republicane, absolut inevitabila…Insasi Biblia a spus , de mult” Credeti ca din dragoste vor sa va rupa ei de noi?///-II- O dezbatere legitima : Monarhie vs republica.”___–-___cred ca aici am ceva de spus, am sa revin…///-III-„monarhia oferă ceva cu totul special psihicului uman”. „Monarhia este irațională, … Ca atare, este profund nereprezentativă …, dar cu toate astea reușește cumva să reprezinte țara mai bine decât ar putea vreodată să o facă orice politician ales, celebritate, analist sau filozof”. ..___–___In the 4th century B.C., Aristotle asserted that “monarchy is the one system of government where power is exercised for the good of all.” The liberal Italian Francesco Crispi claimed in 1864, “the monarchy unites us, the republic would DIVIDE us.” GERMAN CAPITALIST Max Weber wrote: “Parliamentary monarchy fulfils a role which an elected president never can. It formally limits the politicians’ THIRST for POWER because with it the supreme office of the state is formally occupied once and for all.”

  55. REGI si PRESEDINTI !(republicare)-adus de pe blogul lui George Damian-

    Pentru ca se apropie alegerile din Ro.si ca tot romanul care se pricepe la fotbal, agricultura(inclusiv la decorticarea principalelor produse, fie ca “e de floare fie ca e de dovleac”) si politica (ultima, mai ales in ultimii 20 de ani),vreau sa fac cunoscut un punct de vedere -din pacate, si stiu, aparent nu tocmai popular (parere personala)- o parere,o idee, pe care am dezvoltat-o de multe ori, pe spatziile pe unde am (mai) scris si anume problema Monarhiei in Ro.care -la un cetatean ca mine,cu intreg trecutul meu social, politic,etc.,inclusiv a toate generatiile trecute , cat de cat adnotate in amintirile nescrise ale familiei-”pasiunea” pentru aceasta problema ar trebui sa fie ca si inexistenta, insa istoria tarilor “retrogade”, monarhiste ,in comparatie cu istoria tarii noastre– referindu-ne chiar si numai la aspectele pur practice- dovedeste de peste o suta de ani (desi nu ar fi eronat sa extindem aceasta
    declaratie chiar la sute de ani) si -cu atat mai mult si mai intens, mai imposibil de negat in ultimii 80 de ani cu subliniere pentru ultimii 20 ani- ca “omul este cel care sfinteste locul” insa rezultatele vor fi logice si pe masura, daca locul sfintit este gresit ales, iar pentru a face translatia necesara, aici, “locul” este de fapt cadrul, sistemul in care omul isi vadesfarsura activitatea pentru a-si transforma in realitate dorintele, visele, planurile pe carea le-a
    avut la momentul “sfintirii”locului.
    Din literatura nationala cat si cea universala stim ca metaforele permit asemanarea, compararea unei natzii, a unui popor, cu orice: cu soarele,luna, cu puteri cosmice,entitati fantasmagorice s.a.m.d.
    Dar ce ar fi sa comparam o natie, un popor, chiar daca prin reductie, cu un singur om, care pana la urma este elementul de baza al unei natzii si chiar daca o tara ar exista geografic, insa fara oameni, ea nu ar insemna nimic, pentru simplul motiv ca nu ar avea cine sa o constientizeze, ca existenta.Deci, haideti sa comparam Romania cu un om de orice grad social, care a avut insa un accident si si-a rupt un os, la o mana sau un picior(pentru simplificare).Ce va face el? In cazul ca este vorba de timpurile moderne se va duce la un medic, in timpurile vechi se va duce la un vraci sau (accidentat intr-o padure intinsa) el singur -instinctual- va face cea ce cei doi amintiti mai sus, ar face: va gasi cateva crengute de lemn cat mai tare si singur isi va confectiona o atela, isi va alinia oasele rupte , le va lega zdravan in acele stinghiute si astfel va putea iesi din padure iar in timp, osul rup, mentinut cap la cap, se va suda la loc si respectivul va putea reveni la activitatea lui obisnuita in cateva luni. Dar daca nu va proceda asa? Raspunsurile sunt multiple, insa il vom lua in discutie doar pe cel care reprezinta doar cea mai usoara consecinta: oasele, nealiniate, cu chiu,cu vai,se vor suda pana la urma, insa indivIdul va schiopata pentru tot restul vietii sale,nu va mai putea (prin activitatea sa) fi cotat ca si inainte si destul de
    probabil, va fi privit cu o oarecare reticenta de ceilalti.Exact acest lucru s-a intamplat si cu Romania, care a fost fracturata , odata cu schimbarea regimului monarhic cu unul “democratic” schimbare efectuata prin forta si santaj.Insa Dumnezeu( pentru cei care cred ) Karma, sau pura intamplare, in 1989, dupa aproape 50 de ani de schiopatat national,ne-a dat sansa istorica, unica si de nesperat inainte, ca singuri sa ne lecuim piciorul rupt, si anume sa punem cap la cap cele 2 capete de oase rupte si astfel sa putem ajunge la performantele(economice,juridice, sociale generale) ale celorlate natii care nu au au avut nesansa sa fie
    “accidentate” cum Romania, a fost.Si totusi, noi romanii si nu “fortele oculte din exterior” or “agenturili straine” am ales (de cateva ori) dupa “89 sa fim in continuare schiopi si astfel in loc sa ne putem lucra manosul pamant, cu care am fost binecuvantati de natura(de Dumnezeu , pentru cei care vor asa), pentru a “ajunge din urma” natiile prospere, am inceput mai degraba sa cersim la ei, sa furam, sa talharim sau sa fim sclavii lor.
    Nu este nici o umbra de indoiala ca acesta este adevarul pur, chiar daca unora nu le pica bine, indiferent de motivele lor personale sau de grup.Dealtfel din cele 2 milioane de romani plecati din tara dupa “89, cel putin 80% muncesc de obicei sub calificarea lor si in general sunt platiti mai putin, uneori trec prin situatii
    sociale mai mult decat deplorabile,insa nici picati cu ceara nu ar recunoaste starea de lucruri, in general mimeaza o bunastare si o situatie sociala pe care o pot totusi atinge, dar nicidecum fara indelungi ani de munca grea si
    respectivele situatii amintite(este adevarat insa ca, comparat cu Ro. se fac mai multi bani insa numai fiecare in parte stie daca sacrificiile respective se merita).
    Asta face parte- mai mult ca la alte popoare- din tipologia romaneasca si nu poate fi invinsa cu usurinta. Intrebarea este, insa :nu credeti ca suntem deja cu timpul trecut (totusi, mai bine mai tarziu decat niciodata) ca sa ne adunam istoric si sa ne reparam piciorul rupt, sa avem apoi curajul, mandria ,dar mai ales dreptul sa ne ridicam intre natiile ajunse pe adevaratele culmi ale prosperitatii si justitiei sociale? Cea ce este un paradox, este ca sute de mii de romani (nu neaparat doar de 18 ani) muncesc in tari monarhice (unde,intr-adevar, sunt tratati si platiti mai bine decat in alte tari, o alta dovada a superioritatii sistemului monarhic, care se bazeaza pe realul respect fata de fiinta umana si nu pe cel declamativ si urmare nu directa a unui ordin al casei regale, ci urmare a interactiunii directe dintre populatia bastinasa- cu aspiratiile lor sociale implinite si/mai ales, implinite, datorita sistemului monarhic- si “emigranti”) dar cand se intorc acasa(ei,familiile si prietenii lor), sau voteaza in tarile respective, aleg ,mereu, pe aceiasi, care, de acum e dovedit, au interese ca Romania sa ramana o tara cu-macar- un picior rupt.

    Iata de ce, consider ca de actualitate, a privi in istoria trecuta si recenta a noastra, in paralel cu cea a natiilor care “s-au incapatanat” sa ramana blocate in istorie, cu regi sau regine (sau imparati), iar republicarea articolului de mai jos reprezinta modul meu de a spune “Buna ziua” tuturor romanilor, inclusiv celor care urasc monarhia(rational sau visceral) si carora le sugerez sa priveasca acest lucru doar cu un ochi critic, practic si nu emotiv , ca in cazul “regele e strain”( si casa regala a Norvegiei isi are obarsia tot in Germania iar Norvegia, la toate topurile pozitive este intre primele 5 tari de pe mapamond),sau ca “regele e de neatins, iar populatia este intr-un status de slugarnicie”,pentru ca -stim cu totii- ca regii si reginele actuali sunt mult mai populari decat
    multi presedinti, iar Spania s-a ridicat din nou intre natiile prospere, incepand cu anul revenirii tarii la sistemul monarhic.

    In Romania, ca in multe alte tari care se confrunta cu probleme economice serioase cronice, mai direct zis , pauperizare la scara intinsa, in fondul problemei ,invariabil,se regaseste criza continua politica, politica care ,in toate societatile trecute sau actuale defineste atat economicul unei tari, natii, cat si profilul social general.Nu mai e nici un secret ca aderarea la comunitatzi economice internationale (continentale,regionale sau mondiale) poate
    aduce o imbunatatzire -chiar subtantiala- in bunastarea generala a populatiei unei natii,dar aceasta nu poate continua prea mult in timp , daca local- in tara respectiva, aici Romania- sistemul politic cuplat cu managementul economic,nu face eforturi, chiar sacrificii, sa aduca tara pe un drum economic sanatos, adica in care productia sa fie eficienta prin pretul de cost si grad de productivitate, mai mult decat acceptabila calitativ si abundenta
    cantitativ, iar distribuirea profitului sa se faca in mod echitabil.Nu e deasemeni nici un secret ca Romania postdecembrista ,sub masca unei democratizari de tip occidental, a importat ( din occident) mai mult decat democratzie in sine , un imperialism economic extrem de agresiv( bazat in special pe vanzare de bunuri produse in alte tari, sau loco insa sub patronaj strain), care-alaturi de alti factori- in mai putin de cativa ani, a dus la o
    polarizare economica , in special, din care deriva polarizarea sociala in general, nemaiintalnita nici chiar in perioada antebelica. Mai precis spus, peste noapte, s-a creat o oligarhie economica (cuplata pe persoane politice) in care un singur individ a acumulat sute de milioane( de euro,ca sa ne referim la moneda actuala cea mai puternica) in timp ce milioane de cetateni au saracitrapid si atat de intens incat magazinele cu haine vechi, au devenit parte din
    cotidian iar speranta ridicarii nivelului de trai a ajuns loteria.Dar ce sta la baza acestei stari generale -pentru prea multi, desperate- nu este nimic altceva decat coruptia si aranjamente mafiotice la nivel guvernamental, atat la centru cat si in teritoriu. Situatia aceasta este atat de acuta prin intindere in spatiu (mioritic) si atat de cronica deja, daca ne raportam la cealalata dimensiune, timpul, incat omul obisnuit,s-a resemnat si a pierdut chiar si
    speranta ca lucrurile se mai pot indrepta.Exista desigur, grupuri sau indivizi izolatzi care aduc zilnic aceasta problema pe tapetul public si vin cu solutii, insa caracatitza coruptiei e atat de mare, atat de organizata si atat de puternica,incat sufoca rapid aceste incercari de normalizare a politicii roamanesti, care este -fara dubiu- raspunzatoare de intreaga situatie creata si perpetuata in Romania. Intrebarile , cum sa se faca redresarea, exista peste tot, raspunsuri de asemeni, insa punerea in practica e …simpla teorie.De ce?
    Pentru ca, coruptia nu este numai la nivele inalte -care, de departe este cel mai periculos lucru pentru o societate- dar este infiltrata chiar in patura sociala cea mai de jos.Un director corupt, de la o interprindere mica, deobicei incompetent , hot si lipsit in general de caracteristici morale, nu poate supravietui in functie daca nu e sustinut de diversi alti, inclusiv -macar catziva – muncitori din intreprinderea respectiva.Folosirea cuvantului “catziva” creaza- poate – perceptia ca fenomenul este extrem de restrans, insa in realitate este extrem de intins, acest lucru regasindu-se din plin intr-un numar imens de unitatzi comerciale(indiferent de profil, productie, desfacere, etc.)sistem educational, sanatate, s.a.m.d.,folosind cifre, putem spune ca in acest sistem vicios ,nesanatos, sunt inglobati poate chiar peste un milion de cetateni, unii dintre ei facand acest joc chiar si pentru un extrem de mic profit (ilegal, absolut, chiar daca are alura legalitatzii).A porni o lupta generala impotriva acestei situatii este egal cu a porni la lupta impotriva vantului sau apelor marii, este absolut absurd si nonsens, mai ales- repet, mai ales- ca institutiile care ar trebui sa duca aceasta lupta, sunt profund infiltatate, ele insele, de indivizi corupti , pusi cu orice pretz, pe capatuiala.In sfarsit, se poate spune ca aceast cancer social, coruptia, este,nu o exceptie ci o regula,din pacate secular cronica si ajunsa la grad de mentalitate populara.Singura solutie practica de a indrepta lucrurile, seregaseste in doua proverbe romanesti ” Pestele se impute de la cap” combinat cu al doilea,”Raul trebuie taiat din radacina”.Desi aparent , radacina ar fi grupul celor “de jos” intrati in acest cerc al coruptiei, realitatea este , ca in sistemul politic, varful reprezinta radacina.Si, in toate administratiile
    cunoscut de noi,cetateni inca in viatza( nu facem referire la istoria mai recenta sau de mult trecuta , cunoscuta din cartzi) ,pornind cu cea imediat postbelica si culminand cu dictatura criminala ceausista, observam usor ca in
    toate aceste administratii, coruptia , minciuna ,razbunarea politica, dezinformarea, etc. etc. au fost si raman trasaturi de baza ale stabilimentului.Iar in cazul fostului presedinte Iliescu,ranchiuna adanca si
    razbunarea personala ,au culminat cu executarea ilegala si prematura a cuplului ceausist, tocmai pentru a a-si satisface dorinta criminala de razbunare personala si- in acelasi timp-pentru a bloca aducera la lumina- pentru eternitate- a unor adevaruri cunoscute-foarte posibil- numai de cuplul dictator.Presedintia lui Constantinescu, bazata mai mult pe infatuare personala si dezavuare a unui sistem fost legal in Romania( regalitatea) ,frica de actiune civica, a dus la scufundarea si mai adanca a tarii in mocirla in care inca se zbate tara si la
    aceasta data.Lupta actuala a presedintiei cu diferse parti ale eshicherului
    politic romanesc , mentine nivelul de trai al romanilor la cele mai joase cote
    in randul tarilor fost comuniste,chiar si speranta de mai bine abia mai
    palpaie.Revenind la solutia eradicarii aceste stari de lucruri, trebuie
    subliniat inca o data ca radacina raului in Romania, este de fapt capul
    pestelui, si lucrurile se vor indrepta – nu peste noapte, dar se vor indrepta-
    odata cu retezarea capului imputit si inlocuirea cu unul sanatos, aceasta nu
    presupune doar inlocuirea unei persoane,- a presedintelui,care din orice parte
    ar veni ramane tributara unui grup social- ci cu inlocuirea sistemului care e
    dovedit ca are extrem de mari deficiente si ca nu poate fi tratat de multimea de
    boli, atata timp cat otrava vine din interior,din propiul organism .In opinia
    mea,regaliatatea este singura garantie a unei vieti economice si -in general-
    sociale, sanatoase, iar traditia romanilor de mii de ani este monarhia, plus ca, avem exemple concrete de natii conduse de case regale ” demodate, in afara istoriei” etc,care nu numai ca ” o duc bine” dar sunt chiar in varful piramidei bunastarii.Trebuie sa fii idiot sau rauvoitor din cale afara sa nu vezi si sa ecunosti ca Belgia, Suedia, Olanda,Japonia s.a.m.d. sunt tarile cu cele mai prospere economii din lume(evaluat inclusiv ,si prin ajutorul social oferit paturii sarace) iar Spania ,care a revenit la sistemul regalitatii (indepartat
    nu prea mult timp inainte de a fi fost abolit si in Romania) intr-un timp record
    a ajuns in randul tarilor enumerate mai sus,aceasta tara devenind ,in ultimii
    ani, un paradis pentru cautatorii de viata mai buna, chiar si pentru unii din
    tarile vestice.O mentalitate populara bazata peidea ca “ne descurcam” cu datul
    de shpaga,cu mica invarteala si cu furtishagul,au facut si vor face ca
    bunastarea generala sa fie doar un deziderat si niciodata un fapt.Dar pentru a
    atinge acest deziderat trebuie sa intelegem ca o casa buna are un arhitect bun,
    un plan bun, un model bun si verificat. Modelul il avem in situatia tarilor
    enumerate mai sus, cea ce ne lipseste -cel putin aparent- este curajul si
    onestitatea de a recunoaste aceste lucruri si a incerca, cea ce , de fapt, nu
    este deloc nou sub soare, cea ce de fapt , apartine de sute de ani acestui neam si tinut ,romanii si Romania, inca din vremurile antice,cand ne numeam daci.Nu am sa fac nici o disertatie asupra avantajelor regalitatii ereditare sau constitutionale, totusi , daca facem referire chiar la Biblie observam ca regii Izraelului, cei mai multi,nu erau ereditari.Consideratia mea este ca pentru Romania monarhia constitutionala ar fi cea mai benifica,regele sau regina( pentru a nu fi nici urma de discriminare sexuala) putand fi ales/aleasa (pe baza unor preconditii si reguli bine gandite, rationale) pe viata dar in acelasi timp putand fi demisi la constatarea dovedita ca si-au depasit -in negativ- atributele oferite si impuse de lege.Monarhia constitutionala va oferi o stabilitate politica solida, care va sta la baza dezvoltarii economice ,iar administratia regala, neutra, va fi tamponul si arbitrul luptei politice a
    partidelor, care nu dovedesc o democratie cu nimic mai solida daca sunt cu mult mai multe de 3-4.Regele sau regina, in opinia mea poate fi orice cetatean cu drept de vot care depaseste conditiile generale de candidatura: numai cetatenie romana, cazier judiciar curat, examen medical fizic si mental trecut fara nici cea mai mica dificultate,absolvent de liceu si minimum 2 -3 ani de invatamant superior sau echivalent, o limba straina de circulatie internationala cunoscuta mai mult decat bine,neafiliat politic,sau macar disident al unui partid , fara a se mai fi inregistrat in altul, apartenenta religioasa neutra,cunoscut in media-chiar si numai locala-ca activist al drepturilor si libertatilor cetatenesti.Acestea ar fi -in opinia mea- conditiile generale de candidatura,
    dar tot in opinia mea ,ar fi de adaugat verificarea oficiala asupra raportului subiectului cu alcoolul, drogurile si fumatul, si desi aceste aspecte par a aduce atingere vietii private, totusi ele -neverificate-ar putea avea o
    importanta majora in cazul luarii deciziilor in criza.Nu mai este o problema de ghicit ca un fumator tanar chiar, in timp, i-si aduce prejudicii serioase sanatatii iar tara are dreptul -si obligatia ,in acelas timp-la un rege/regina
    sanatosi care pot efectua serviciul in conditii de stress fara a recurge la medicatie sau spitalizare,iar alcolul abuzat- chiar si in trecut- ca si drogurile , lasa urmari permanente – uzual inaparente in conditii obisnuite-
    asupra facultatilor mentale si a sanatatii generale.Al doilea motiv care ar
    impune si aceste conditii ca eliminatorii (daca nu sunt satisfacute) este faptul
    ca ,casa regala TREBUIE sa fie un model pentru intreaga societate si mai ales
    pentru tinerele generatii care vin, si care, in urma occidentalizarii neselective, au de infruntat serioase probleme in viata personala si sociala.Un rege, obligatoriu si sotia, sau o regina , obligatoriu si sotul, care nu sunt
    fumatori nu au avut si nu au probleme cu alcoolul, drogurile sau jocurile de
    noroc, nu pot fi decat cel mai serios si atractiv model pentru copiii proveniti
    chiar si din familii cu aceste probleme. Ori se stie, ca orice invatatura are
    roade bune daca cel care o raspandeste, el insusi o aplica zi de zi, cu seriozitate si nu numai o propavaduieste.Un rege si/sau o regina (ca de altfel si un presedinte de tara) sunt perceputi ca persoana cu cel mai inalt grad de
    moralitate si instructie civica si daca este adevarat, masele deobicei ii
    urmeaza pe acestia iar rezultatele benefice nu se lasa prea mult asteptate, asa
    cum in caz contrar, un conducator de tara corupt sau cu deficiente morale sau de
    comportament, induc in randul maselor cel putin confuzie ,delasare si chiar
    nesiguranta , dar destul de frecvent, riscul cel mai mare este pauperzarea pe
    scara larga si cresterea criminalitatii, ca rezultat direct al saraciei si
    indirect ca rezultat al lipsei de control al fortelor de ordine- si in general
    al sistemului juridic- care devin -ca si primul om al tarii- corupte.Coruptia se
    propaga cel mai rapid de sus in jos, ca un cancer de la celula la celula, aici
    de la om la om, pe scara ierarhica, iar – cum bine stim- un presedinte ,
    exponent al unui partid politic, este imposibil ca sa nu i se ivesca ocazia sa
    fie impins, fortat,sa plateasca pentru faptul ca a fost propulsat in sus, iar
    aceasta plata, “favoare” va fi ceruta- aproape fara exceptie- in afara legii,
    tocmai pentru a ascunde sau musamaliza o situatie ilicita sau chiar numai
    prejudiciatoare sub alte aspecte.In sfarsit, cum spuneam si altadata,se zice
    ca republica e un model de guvernare nou, insa stim bine ca e mai veche de doua
    mii de ani, iar daca pentru multe sute de ani a disparut de pe harta politica a
    lumii este tocmai pentru ca s-a dovedit a fi foarte vulnerabila la coruptie,
    flagel care realmente poate distruge un popor.Sunt convins ca -poate- multi din
    cei care citesc acest articol,le repunga gandul de a avea un rege (sau si mai
    rau, regina!) in subconstient, aceasta fiind tradus “regele are drepturi
    supreme iar noi suntem sclavi !”, cea ce face ca sangele sa coloreze obrazul in scarlet, adrenalina sa tasneasca prin toti porii , iar ratiunea albastra sa fie impinsa in afara oricarei discutii.In realitate ,monarhiile de azi sunt cu mult mai populare atat in propiile tari cat si in afara, decat orice presedintie in propiile lor tari, iar legatura si raporturile dintre cetateanul “umil” si rege sunt mult mai calde si mai cordiale decat ne putem imagina.Desigur ca acest
    lucru are valoarea sa, insa cel mai important lucru ramane daca ” supusii
    altetei sale regale” ( adica poporul de rand) au un loc de munca decent si bine
    platit, daca au mancare mai mult decat suficienta, apa calda permanent, si un
    automobil chiar de mic litraj.Iar cum bine stim, acum dupa “89, si dupa cum
    banuiam destul de aproape de adevar, inainte de “89, toate acestea erau si sunt
    realitati indiscutabile in tarile occidentale dar mai ales in cele cu
    monarhii.Se spune ca fiecare popor are soarta pe care o merita.Partial, este
    adevarat, insa toate popoarele merita sa traiasca in bunastare,problema este
    daca invatatorii neamului sunt onesti si nu sunt vanduti unei ideologii sau
    alteia, pentru avantaje materiale sau pur si simplu din “mandrie patriotica” sau
    alte lozinci cu iz patriotard care au scopul de a bloca pe multi sa gandeasca
    independent, sau chiar de ai rusina, pe cei care o fac.Concluzia mea,cu privire la forma de guvernamant , pentru toate tarile, dar aici, pentru Romania, este ca monarhia constitutionala ar scuti natiile de multe din necazurile si problemele cu care se confrunta de peste un secol.Dupa cum se stie din media internationala,in toate tarile cu forma de guvernamant Republica (presedintie) alegerile prezidentiale -la 4,la 5 sau 8 ani- nu numai ca consuma resurse financiare in mod inutil, insa – si este extrem de important- pentru motive
    aproape viscerale, in populatie se produce o diviziune adanca, marcata de
    agresivitate verbala si chiar fizica, si nu numai intre grupuri sociale dar
    chiar si in cadrul familiilor.Poate ca psihologia acestui mecanism nu este greu de descifrat,insa in mare se poate vorbi de o mandrie si prejudecata exacerbate care au ca subiect in primul rand persoana in cauza, votantul -si nu cel “de ales”- care o data ce si-a declarat adeziunea si sprijinul pentru un anume candidat (la presedintie) nici cele mai valabile argumente nu-l vor face sa-si schimbe opinia, pentru ca astfel el ar trebui sa recunoasca ca EL,- niciodata EL- a gresit! Prejudecata vine din faptul ca ne facem o parere despre un
    candidat din aparenta acestuia si din modul de exprimare,din generozitatea
    regala (de data aceasta) cu care promite mii si mii de lucruri si- din mare
    nefericire- nu prin analizarea trecutului acestui individ si a actiunilor
    prezente care sunt de fapt oglinda nevenetiana a caracterului.Cea ce mai e de
    remarcat este faptul ca cobarand la ceilalti “alesi”( senatori , reprezentanti)
    pasiunile se domolesc, chiar rapid, pe cand ,fiind in discutie omul pentru
    postul suprem, pasiunile clocotesc ajungand la extrem, manifestate prin injurii
    si insulte, maltratari fizice si chiar omucidere.Aceste acte nu se intalnesc la
    alegerile parlamentare din nici o tara cu monarhie ca si forma de guvernamant,si
    nu s-ar intampla nici in Romania daca tara ar fi condusa de o administratie
    regala care are si ar avea tot interesul sa mentina stabilitate in toate
    domeniile si la toate nivelele, chiar si pentru simplul motiv doar pentru a-si
    asigura continuitatea pe tronul tarii pana la limita maxima.Un alt aspect , din
    ce in ce mai demonstrabil in timp, inclusiv (si mai ales) la republicile cu
    democratie, este alunecarea spre dictatura fie sub acoperirea de satisfacere a “spatiului vital”(Germania inceputului secolului trecut) fie pentru “apararea victoriilor revolutionare”( Rusia -URSS-ul stalinist al secolului trecut),fie pentru contracararea “imperialismului mondial”(Korea de Nord a zilelor noastre) incercari similare in America de Sud(in trecut si in prezent) si intr-un mod sofisticat in SUA zilelor noastre .Cea ce este de remarcat, ar fi ca mai toate aceste dictaturi afisate sau mascate ,nu numai ca aduc o multime de probleme in interiorul propiilor societati, insa prin forta armata -pe motivatii false- intervin in tari diverse fie ocupandu-le , fie producandu-le seisme sociale care, realmente, aduc asupra poporului respectiv iadul veritabil. In acest context,”international” e interesant de remarcat ca in ultima suta de ani
    monarhiile au tendinta reala de a fi adevarati slujitori ai poporului, pe cand guvernele prezidentiale devin tot mai agresive atat pe plan intern dar si extern, atat in plafonarea sau chiar reducerea nivelului de trai al populatiei dar si prin abuzuri grave impotriva drepturilor cetatenesti. Nu am enumerat la acest capitol dictatura din Romania postbelica, nu pentru ca nu ar fi existat, ci pentru ca a fost o dictatura ceva mai aparte, “dictatura proletariatului”,iar
    Romania datorita fiasco-ului economic total si aproape din start, nu ar fi putut sa intervina armat in nici o alta tara , nici pentru o singura zi.Nu e nici un dubiu asupra faptului ca dictatura de o jumatate de secol din Romania a fost una
    dintre cele mai urate din istoria omenirii, fiind sustinuta prin segregare economica (chiar daca saracia era plenipotentiala ,totusi anumite paturi ,grupe sociale erau apropape sclavagizate) dusa la extrem- cum bine stim- de ex-presedintele Iliescu ( primul presedinte “democrat”) prin actul oficial de
    instigarea la omucidere a unor grupe sociale impotriva altora.Se spune ca regele( guvernarea monarhica) ar fi lasate de Dumnezeu ; noi nu stim daca e adevarat sau nu, insa cea ce stim clar este ca desi tarile cu monarhii ,nu sunt in fiecare zi cap de afis in stirile ziarelor sau televiziunilor,ele sunt constant adnotate cu plus, iar linistea lor -inclusiv si cea aparenta- e dublata de o viata dusa in indestulare modesta si neprovocatoare,in care cetateanul de rand,”umil supus al Majestatii Sale” isi traieste in tihna si din plin, visele.
    (2008)

  56. „Mai există copii care mor înecaţi în rahat, în UE?” – Ecaterina Andronescu, luată la rost de cetăţeni în Sibiu.

    „Mai există copii care mor înecaţi în rahat, în Uniunea Europeană? Eu nu cred că în Uniunea Europeană vreun copil, în ultimii 40 de ani, a murit înecat în rahat”, a replicat acid protestatarul.
    Ecaterina Andronescu a susţinut că nu este vina sa …”___–-____Scroafa nenorocita si imputzita! Insa sibienii ar trebui sa-l „ia la rost” pe seful statului, fost inspector scolar sef, desigur daca-l prind, altfel pot -la fel de bine- s-o ia ” la rost” pe mujera lui, care este tot timpul intre ei si cheltuie banii construirii de sisteme de sanitatie, pe plimbari prin lume, ca remorca a imbecilului-criminal suprem…

  57. iohannis, to Romanian community in USA: Romania is doing well, economy is growing__–___porc mincinos, Romania este -la toate categoriile de imprumuturi- aproape de varf(punctul critic), dar el nu se poate opri din mintit,in realitate individul chiar este un sociopat…SI ASTA ma ingrijoreaza, cum asociatiile de psihiatri, psihologi si chiar sociologi, NU noteaza(?*) ca si el cat si muierea lui sunt 2 persoane total IMATURE, chiar infantile, scopul lor este DE A COLECTA AUTOGRAFE de la VIP-uri (recent, poze cu familia Biden), plati pentru lobby pentru a participa la un eveniment Imperial Japonez, plimbari fara sens in Egipt( pentru a se poza la Piramide in costum alb, de chelner de inalte sindrofii), poze la Vatican, sau la o biserica in Izrael , unde cOcoana era cu tzurloaiele goale, probabil si fara chiloti, deh, era cald sau/si voia sa-i arate popii(cu ochii holbati la genunchii ei) pe dracu cel mustacios…Nu mai amintim de alte zeci de „vizite de lucru”, pe care nici-un alt sef de stat-de oriunde- nu le-a facut…*(aceste asociatii-daca chiar sunt profesioniste, nu doar profesionale, trebuie sa ceara parlamentului suspendarea ipochimenului sarit de pe fix…)///
    Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon(…)___–-___cei doi hamesiti(pentru imagine) cred ca s-au prezentat ca „ultimii samurai din Plenita si Buzau”, asa ca trebuie sa le prezervam titlurile, „SAMURATII din Plenita si Buzau”…

  58. USR a sesizat OLAF și Parchetul European cu privire la licitația de BMW-uri a Poliției Române. Drulă: „Regimul Iohannis a impus o rețea de furt peste România”///-IICătălin Drulă, atac dur la adresa coaliției de guvernare: „Niște plagiatori ordinari; Președintele României este patronul mafiei”
    (Miercuri, 28 Septembrie 2022, ora 14:19)___–-____ am mai zis, acest Drula pare a fi o persoana onesta si cu inalt IQ, plus mult curaj, pacat ca -din orgolii perverse- USR-ul a devenit himeric… Intr-adevar, iohanis este un mafiot jegos…

  59. Emilia Șercan, despre demisia lui Cîmpeanu: ”I-a fost cerută de la Cotroceni”(…)\\\2- Propunerea ca Sebastian Burduja să fie ministrul interimar al Educației a ajuns la Cotroceni.(…) ___–-___asta am banuit si eu 9prima parte), insa nu stiam ca astfel, iohanis si-a creat oportunitatea sa-si plateasca „datoria” fata de burduja -batranul, care a falimentat 2 banci si a pompat sute de mii de euro in iohanis…Fanariotismul intarziat, se intrece pe sine insasi…

  60. – iohanis ignoră cererea de adoptarea a Legilor Justiției în ciuda poziției Comisiei de la Veneția: „Nu mă aștept la probleme” (…)///2-Rareș Bogdan amenință UE cu o ”criză alimentară” dacă România nu este primită în Schengen: ”Blocăm la graniţă trenurile și camioanele cu cereale” (…) ///3-iohanis despre rares bogdan:L-a luat valul”(…)___–___din aceste declaratii idioate, chiar se poate trage concluzia ca , iohanis si camarila, chiar vor sa forteze iesirea Romaniei din UE…Iar despre acest rares (rar e la minte),am mai scris, trebuie sa fie cretin, dar are si puseuri de nebunie, o sa moara occidentul de foame!!! ca nu mai primeste grane din Romania, care importa-din occident- mancare, la modul masiv…daca cineva cunoaste, e rugat sa spuna cu s-a ocupat acest dobitoc, pana in 2019, de unde incepe biografia lui(cand a intrat in penele?), si -la fel- cine i-au fost parintii(ocupatiile), probabil individul este o beizadea de cine stie ce militieni sau nomenclaturisti provinciali, sau -poate- ii este rusine cu parintii sai, daca au fost parte din „clasa muncitoare”…

  61. Continuand cu „imparati si Imparatii”:Shinzo Abe: liderul care a transformat Japonia
    Funeraliile fostului premier Shinzo Abe, asasinat la 8 iulie 2022, au fost pentru mulți un prilej de a pune în context moștenirea sa. Un lucru este cert: Abe a rebranduit Japonia.(Octavian Manea)”…conducând executivul vreme de 8 ani (între 2012-2020). …”–__–iar urmatoarea-in sus- si suprema functie, este detinuta de „aceiasi” persoana de sute si sute de ani, in Romania, deja 2 pres-edinti in perioada amintita, SI SAPTE (!!!!!!!)prim ministri, iar daca ne referim la diversi alti ministri, e vorba de duzine, multi dintre ei fiind obligati sa se retraga(mai degraba , fortati, la ordin), din cauza diverselor scandaluri in care au fost implicati, de notorietate cele privind plagiatul, pentru ca pm-ii Romaniei nu pot pana nu sunt doctori in ceva, desi evident, nu sunt in stare de nimic, exceptie furat si diverse alte magarii, posibile datorita functii avute…Oare , la romani, chiar nu mai exista niciun grad de putere de a asocia aceste situatii, in special comparand puterea economica a celor 2 tari, Japonia de peste 50 ani, #2 in lume, Romania , pierduta in clasament, la care trebuie sa adugam ca, Japonia este o tara saraca, fara resurse minerale notabile si chiar topografic, o tara muntoasa, aproape sterila, iar Romania a avut si inca are resurse naturale , inclusiv pe cele care le are si Japonia, adica accesul nemijlocit la ape mari, plus monumente ale naturii de mari proportii, anume Delta Dunarii…Iar o anume caracteristica (de care banditii ce conduc Romania nu vorbesc*), este -generic- GRADUL DE URBANIZARE(inclusiv la sate si asezari „in pustietate”), adica cele 3 elemente definitorii ale civilizatie (asfalt sau macar drum pietruit, apa curenta si canalizare=sanitatie), capitol la care Japonia este pe locul 15 (inaintea Luxembourgului!-oricum o pozitie excelenta, intre primele 40 tari), iar Romania este pe locul 111(!!!) dupa Ghana, Indonezia, etc), iar rata de urbanizare este inregistrata nici macar cu „zero”(cateva tari o au) ci cu liniuta, adica intentionat NERAPORTATA, tocmai pentru ca banditii nu au curaj sa o raporteze(fiind in inima Europei-cum ar arata?!), probabil inteleg si ei ca raportand-o, ceilati oficiali din marele pluton fruntas(minim 40 tari), nici nu ar mai da mana cu ei, sau sa stea de vorba cu ei, stiind ca provin dintr-o tara care pluteste in propril rahat…(* situatia este asa cum este , pentru ca iohanis si camarila lui vor asa, banii necesari acestor intreprinderi, lucrari, sunt – a priori- furati la modul „legal” si distribuiti in salarii si pensii speciale, la cel mul 0,5 milion persoane, adica lor insasi si -mai ales- papusarilor din spate, fosta nomenclatura si securitate…)

  62. Undeva mai sus:”iohanis catre romanii din SUA: ” Romania is doing well…)*. In acelasi timp , iata ce spune o agentie specializata, ale carei decizii conteazaI NTERNATIONAL:”Agenția Fitch: Apartenența la UE, principala piedică în calea falimentului României! (ziare.com-Luni, 10 Octombrie 2022, ora 15:23749 )Fitch Ratings arată apartenența României la Uniunea Europeană este cel mai important element care stă în acest moment în calea unei retrogradări în categoria ”junk”.Degradarea României la o piață nerecomandată investitorilor ar echivala practic cu falimentul, în condițiile în care Guvernul de la București este dependent de finanțare externă …DUBLUL limitei de sustenabilitate…Fitch Ratings a confirmat ratingul suveran al României la ”BBB minus” cu perspectivă negativă, aceasta fiind ultima notă din categoria Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Agenția Fitch: Apartenența la UE, principala piedică în calea falimentului României! ___–-____ confirmare ca iohanis este un mincinos „patologic” (asa se zice, insa el este doar mincinos pentru ca asa-i dicteaza interesul sau si al camarilei), in sfarsit, Romania risca colapsul, desi are toate caile la indemana pentru revenire, anume, LICHIDAREA IMENSEI CLASE PARAZITARE STATALE, CARE SUGE SI SUFOCA ROMANIA, LUCRU DE OBTINUT F . SIMPLU, PRIN DESFIINTAREA ARMATEI, REDUCEREA, JUDETELOR LA 10, REDUCEREA PARLAMENTARILOR LA O SUTA, ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE CU RECUPERAREA SUMELOR DEJA VIRATE, SCOATEREA POPIMII DE LA PLATI BUGETARE si alte cateva masuri enuntate de sute de ori, iar pentru mentinerea acestor masuri si pentru STABILITATE SI PREDICTIBILITATE, INTOARCEREA LA MONARHIE PARLAMENTARA, forma care garanteaza prosperitatea si justitia sociala, a unei natii, IN INTREGIME…(* am cauta sa aflu locatia unde s-a intalnit iohanis cu „romanii din USA”, nu am gasit, exceptie stirea ca ar fi fost vreo trei sute(!!!) de romani, cred ca „istorica intalnire” a fost pe aleiile vreunui cimitir, sau intr-o bisericata romaneasca unde au fost momitzi catziva romani si o gramada de vagabonzi, chiar si pentru 50 dolari, probabil danaila cel Belzebut l-a amenintzat pe popalaul local cu rechemarea in Romania(curat cataclism!), daca nu asigura cateva sute de „romani”, sa-l intampine pe tovarosul klaus…)

  63. Promisiunile de 22 de miliarde de dolari ale premierului Scoției dacă cetățenii decid să iasă din Regatul Unit.(…)___––____curata nesimtire, mai ales ca ea insasi spune ca o parte din acesti bani exista acum, de ce nu investeste acesti bani acum” pentru a combate saracia (! ), ci vrea sa cumpere ,sa santajeze populatia, cea ce spune clar ca ea este doar portavoce a unor grupuri de interese, care odata ajunse la putere, vor face exact ca majoritatea republicilor, jaf in banul public…

  64. Premierul Olandei Mark Rutte, declarații în România: ”Despre aderarea la Schengen poate fi vorba când toate condiţiile sunt îndeplinite”(…)/// 2-Klaus Iohannis, declarație vagă după discuțiile cu Mark Rutte privind intrarea României în Schengen: ”Sperăm să se întrunească în cel mai scurt timp condiţiile”(…)____–-____Insasi formularea (impersonala) probeaza ca imbecilul-criminal iohanis, se disocaza complet de interesul poporului roman si de minima responsabilitate institutionala si personala, adica „speram sa faca D-l o minune”, in loc sa-si asume responsabilitatea si sa vina (sa fi avut deja) cu un plan de urgenta, care nu poate fi decat introducerea a cel putin O SUTA MILIOANE EURO/ L U N A R la bugetul statului, prin blocarea/ pensiilor speciale(si recuperarea sumelor din urma) , ajustarea (in jos) a marilor salarii , total nemeritate, reducerea armatei cu cel putin 90 la suta, etc., etc., altfel NU cred ca „Olanda” va permite intrarea R, in acest spatiu, si am pus intre ghilimele, pentru ca alaturi de Olanda mai sunt si alte guverne care blocheaza R., stiind ca -altfel- R. va „exporta” noi valuri de talhari, cersetori si prostituate si in general, persoane care vor sa fenteze, cumva, guvernele tarilor unde se duc, pentru a face bani nemunciti… Cele 74 sanctiuni ale CE, imotriva R. si avertismentul (retrogradarea maxima) de rating dat de Agentia Finch, NU SUNT de loc de bun augur, insa -probabil- guvernul si pres-edintia R. abia asteapta lovitura finala, pentru a se orienta spre Rasarit!

  65. iohanis-BMW-Schmidt, prietenul lui iohanis:”Potrivit G4Media, licitaţia prin care Inspectoratul general al Poliţiei Române (IGPR) cumpără 600 de maşini BMW de la Automobile Bavaria SRL, firmă condusă de Michael Schmidt, prietenul preşedintelui klaus iohannis, este considerată ca fiind ”cu dedicaţie” atât de sindicatele din poliţie, cât şi de publicaţiile de profil auto.Contractul are o valoare de 98 de milioane lei…///2-Legile educației ale fostului ministru Cîmpeanu vor fi schimbate. Ligia Deca: „Nu vor fi înaintate Guvernului în forma actuală”///3- Soțul Ligiei Deca a lucrat la una dintre companiile care a câștigat un proiect de 47 de milioane de euro al Ministerului Educației(…)___–___nici nu a cantat gaina odata, si -iata!- ca si apar vechile cumetrii, este clar ca atunci cand prea multe „simple coincidente” se intersecteaza, este ceva necurat la mijloc, iar campeanu nici nu a fost in dizgratzia „imparatului”, dimpotriva, insa „cumetria, bate Romania”…

  66. -cont.-„DIN politie* „(**f. corect, politiile nu trebuie sa aiba cele mai puternice masini, interceptarea infractorilor NICI MACAR NU este recomandata prin urmarire, si urmaritul si urmaritorul-prin viteza- pun in primejdie zeci de persoane total innocente… Solutia este gasita si f. valida, punerea in alerta (prin statie, telefon,etc.), a urmatorului echipaj, aflat in „aval”, care poate bloca infractorul(cu orice bolid), prin „tragerea” unui camion „pe lat”-ul soselei, ori „grapa”, ori alte si alte metode, care -eventual-pun in pericol doar pe infractor(daca nu opreste)…Deci este clar ca actiunea este antoromaneasca, si prin cheltuieli uriase si inutile cat si prin devalorizarea Daciei, care poate -din fabricatie, special pentru politie- sa fie dotata cu „tampoane” eventual cu racire la cutia de viteze, pentru a suporta extrasarcini, etc.)

  67. China lui Xi Jinping (Alexandru Lazescu) ” …de a limita la două mandate de cinci ani perioada în care un lider deține poziția de vârf …”____–___iar aceasta reusita(care sparge tabu-ul si in China), este tocmai pentruca ,elitele chineze inteleg natura lucrurilor , care domnesc si in societate, iar harta interactiva -in timp si pe tari- dovedesc ca doar un numar infim de republici reusesc sa se mentina in clasament la sectorul f. bun , in schimb, peste 99 la suta(un fel de raportare ) dintre Monarhii sunt cuprinse la excelent, tocmai pentru ca respecta ierarhizarea naturala si conceptul de continuitate si perseverenta…Mai mult, in mentalul mondial a intrat si „s-a asezat”, „picatura chinezeasca”, care se refera (initial) , la un mod de tortura, dar poate fi luat si la modul cel mai fizic, anume ca o simpla picatura de apa, care cade la fiecare secunda pe cea mai dura piatra, pana la urma o va distruge… Iar acum, metaforic (si intentionat), aceasta picatura de apa, nu este nimic altceva decat TENACITATEA chinezeasca, care -da!- are toate sansele sa reuseasca, iar Xi J., nu va fi altceva decat un imparat neoficializat…

    • Schimbări în Doctrina Partidului Comunist Chinez pentru a sublinia ”rolul central al lui Xi Jinping” şi a avertiza Taiwanul (Ziare.com ) „..Xi Jinping a afirmat că China nu va renunţa „niciodată” la posibilitatea de a utiliza forţa pentru a recupera Taiwanul…”___–-___deci tovarosul a fost reales cu majoritate, ceace creaza inca o premiza in dezvoltarea cultului personalitatii, diferenta intre XJ si ceausescu, este de natura economica(supeesentiala), economia romaneasca se tara, realmente , cea chinezeasca este un boom economic, si inca de zeci de ani, neantrerupt…Iar in problema Taiwanului, ecuatia este complicata, jucatori internationali vor intra in acest joc, dar si aici China are sanse sa recupereze T., sau sa-l rada de pe fata pamantului(efectiv-distrugere apocaliptica), pentru ca nu poate fi tinuta responsabil(decat retoric) si nici macar atacata militar, iar aceasta deriva din faptul ca -la zi- China (prin nr. populatie, armata si putere economica) isi permite sa fie „neutra” in conflictul Rusia-Ukraina si chiar sa traga mici bobarnace Rusiei( pentru a-si sublinia „neutralitatea”), insa in caz de conflict cu T. , Rusia, Iran si Korea de Nord, nu au acelasi leveraj, asa ca din prima zi, se vor declara de acord cu actiunea Chinei, nu numai declarativ, dar si practic, oferind armament si munitie, chiar si „voluntari”…China-la zi- inca -gandeste- ca inca nu a venit momentul, mai ales ca Japonia nu poate fi mutata, macar o mie de km, mai departe…

  68. (din grupa „Dictatorul intzelept”)
    Guvernarea ca performance și multe perdele de fum(raluca Alexandrescu)
    Domnia legii nu e decât un pretext transparent, iar pledoaria pentru „valori”, competență, selecție meritocratică, „adevăr” se așază mereu sub umbra dublului standard….Președintele României educate …” 2-„klaus Iohanis a explicat, la Bruxelles, cum economisește energie: ”Personal, întotdeauna am evitat risipa” ____–____ cred ca -pe viitor- ar trebui data mai mare atentie unui „detaliu” semnificativ(!), anume cand se vorbeste de Romania „educata”, trebuie pus intre ghilimele…Iar „marele educator” nici ca pute sa cada in mare derizoriu cu aceasta declaratie, oricum psihologii au inca o dovada, pentru ca -vreodata- vor sa documenteze ca individul este un megaloman iesit dintre orice limite…

  69. România educată? Copiii României sunt cei mai expuși sărăciei și excluziunii sociale din Uniunea Europeană!
    2-Alexandru Rafila nu exclude o candidatură la prezidențiale: „Este nu numai cea mai mare onoare ci și cea mai mare responsabilitate”(…)___–-____Totul este in limitele planului! Adica a planului de DISTRUGERE A ROMANIEI, in timp ce situatia viitorului tarii (copiii) se agraveaza, la varf, se incearca lovitura de gratie, pres-edintele actual, ginere de securist tortionar, va fi urmat de un fiu de securist tortionar, care printre dezastrele provocate de ei, cei doi, are nesimtirea de a vorbi de onoare si RESPONSABILITATE… Ce responasabilitate, cand din asa functii nu au scos Romania nici din kkt si nici din foamete, in timp ce ei si gastile sunt milionari in euro?!

  70. Beatrice Mahler: „Colegilor mei le este frică să declare infecțiile nosocomiale”____––____ceace, ca efect, ca urmare, este inmultirea (poate chiar logaritmica) a cazurilor si deceselor, si -desigur costuri suplimentare f. mari, cu tratamentul supravietuitorilor, si -nu stiu cat de frecvent, trecerea acestor persoane in grupul celor cu dizabilitati, de unde alte cheltuieli total nenecesare, plus pierdere de forta de munca….dar -situatia- este normala* cu un asa minstru al sanatatii, plin de onoare si responsabilitate, dublat de seful suprem al tarii, una din cele 5 mari haimanle care au condus=DISTRUS tara, si continua sa o faca…(* cred ca frica de securitate si militie, a revenit, numai ca -cat-de-cat – mascata de „dreptul”de a injura cand nu te aude, efectiv, cineva)

  71. Angel Tîlvăr este oficial noul ministru al Apărării. Klaus Iohannis a aprobat rapid propunerea . „… fiu de sef securist in comunism…”___–-___ nu este chiar ridicol, cum din 25 milioane de romani(in tara si pe afara), pentru functii cheie(pres-edinte, ministrul sanatatii, minstrul apararii) sunt gasiti doar membri ai -oricum- minoritatilor profesionale, dar si altfel? Asta chiar nu spune nimic, anume ca fosta nomenclatura si securitate, strange randurile, adica strange latul in jurul gatului romanilor? Probabil ca daca nu va fi admisa in Spatiul Shengen, Romania( adica ihan plus ce doi si inca cateva sute ca ei, ADICA Romania!), se vor retrage din UE si NATO si se vor „orienta” spre Est, unde -pentru ei- nu va mai exista nici o suparare si nici o intrebare , de unde curge laptele si mierea, DOAR pentru ei…

  72. Dan Barna: „iohanis este un tradator de tara …”____–Cam tarziu, dar e ceva, insa nu vad nicio initiativa, posibila de la asa nivel (si eventuala coalitie), un tradator de tara -in asa functie- trebuie executat, insa -pentru moment- trebuie initiata suspendarea…Si cat mai repede, pentru ca – ATENTIE!-Serbia si-a crescut gradul de alertare militara(fara aparent motiv), iar Ungaria este cu ochii pe Ardeal, daca Rusia se regrupeaza si impinge linia frontului prin sudul Ukrainei, spre Ungaria, Romania este terminata, Ardealul va fi trecut la Ungaria iar parte din Banat , la Serbia, pentruca, cine crede ca Serbia nu are o polita de platit Romaniei, se inseala! Iar in acest tavalug in miscare nu poate sa scape R.Moldova, deja acolo se lucreaza la schimbarea regimului…

  73. Banii partidelor, banii presei si buna guvernare(Raluca Alexandrescu)”..banii primiți și cum trebuie ei justificați… a unor mari trusturi mass-media aservite, în fapt, prin finanțări politice unor narațiuni și acțiuni partizane…’/// 2-„Cine sunt cei mai vizibili miniștri ai guvernului Ciucă. Pesediștii conduc detașat. Trei sferturi din subveția de partid merge către presă (Sambata, 05 Noiembrie 2022, ora 03:20)___–___presa, in Romania, ramane – chiar mai degajat- coloana a cincea, care sustine la modul paramount( colosal), starea de coruptie si jaf institutionalizat, in care se taraste Romania…Si asa va continua sa ramana, pentru ca politicul romanesc(ultracorupt) are permanent nevoie de a fi albit in fata maselor, iar banii pentru a indulci gura presei vin, oricum, tot de la cei care trebuie aiuritzi….Asa ca lucrurile vor ramane la fel, se vor gasi exceptii si rute ocolitoare, indiferent cat de dure vor fi noile regulatii, in Romania aceasta probelma se pune fara a se se lua in discutie publica -inainte de toate- numarul imens de politicieni si guvernanti, pe care nu-i poate invinge nimeni, nici macar eventualele nuclee oneste(!!) din propriile institutii, asa ca daca mai exista ceva ONG-uri cu adevarat umaniste, ar trebui sa reclame la UE problema reprezentantei, este de notorietate internationala ca, Romania, are cele mai multe institutii „de stat” si cei mai multi angajati la stat, cat si unul dintre cele mai numeroase parlamente, f. apropiat -ca numar- de cel al (USA(cu peste 320 milioane locuitori si o supereconomie), si chiar fata de cel al Indiei, cu peste un miliarde si cateva sute de milioane de cetateni si o economie care -cel putin- poate suporta un asa numar de parlamentari…Aceasta este radacina tuturor relelor, numarul imens de parlamentari(raportat la nr. populatie si eficienta economica-care?!), parlament care -fie in plen, fie pe bisericute- pot manevra -legal!!!- orice talharie le vine lor bine…Romania nu are nevoie de mai mult de o suta de parlamentari si nici mai mult de 10 judete, numai de aici se poate incepe o reforma economica si sociala viabila, restul nu este nimic altceva decat derularea unui fanariotism intarziat, mimind -nici macar subtil sau gratios- democratia, adica -in Romania- democratia este „autentica”…

    • Grupul de presă controlat de FIDESZ în Transilvania se prăbușește: 70% din ziariști sunt concediați
      (Rev. 22-L. G. | 07.11.2022) „… Reamintim că presa de limbă maghiară din România e controlată aproape în totalitate de Budapesta după ce UDMR a acceptat ca guvernul Viktor Orban să finanțeze publicațiile de tradiție din Transilvania…” ___––___,si cum putea un minuscul partid sa ia o asa decizie, fara acordul celor doi mari mahari politici, tradatorii de tara ohanis si prim-ministrul sau, oricine a fost?

  74. Klaus Iohannis nu se află pe lista publicată de New York Times ca posibil succesor la șefia NATO
    (L. G. | 06.11.2022-Revista 22)___–___ si nici nu cred ca este tinut ca „asul de pe maneca”, sau o rezerva in extremis,toata lumea a inteles ca acest malai-mare este o zdreantza chiar si ca politician, iar -ca si caracteristica personala- este evident, individul este un superlas si -consecutiv- un tradator de tara si de orice…///Mai jos, situatia regionala incepe sa se schimbe, iar importanta Romaniei (care, oricum, „condusa” de acest terchea-berchea, A RATAT oportunitatea de a fi cineva/ceva in regiune) se erodeaza si dilueaza masiv: „Nov. 28, 2022) Estimarile arata ca -la zi- Ukraina are nevoie, pentru reconstructie, de cel putin 600 miliarde euro, cea ce presupune ca -in cateva saptamani- aceasta suma va trece de un trilion( 999 miliarde +), exact cum estimam cateva luni in urma, ceace spune( nu presupune) ca , oricum, Ukraina pierde(absolut pe nedrept), mai ales daca comunitatea mondiala(pro-Ukraina, acum( va deveni reluctanta in a mai trimite sute de milioane, ca ajutor…Iar presupunerea este alimentata de un fapt in crestere, unul din efectele acestui razboi, este cresterea preturilor la orice, situatie in care orice tara , va fi mult mai „mana-stransa”, decat pana acum…///-II- SUA schimbă foaia. I-au cerut lui Zelenski să accepte negocierile cu Putin (Ziare.com-Noiembrie 06,2022)(…)

  75. Anunțul ministrului Sănătății privind învățământul online. Rafila: „Avem o incidenţă scăzută a infecţiei cu Covid”(Vineri, 30 Septembrie 2022, ora 13:41)///-2-România cumpără în continuare zeci de milioane de doze de vaccin anti-Covid în valoare de sute de milioane de euro .(Marti, 08 Noiembrie 2022, ora 23:22- Ziare.com) „… am vandut la alte tari… guvernarea trecuta…”__–__e clar ca o noua IMENSA DEVALIZAREA se pregateste romanilor, acest individ vrea sa dea impresia ca daca au fost vandute o parte din vaccinuri, au fost vandute cu profit (cea ce este abusrd), si ca -de fapt- guvernarile anterioare sunt vinovate, ca si cum acele guvernari nu ar fi tot ei si el…Pe scurt, tipul a primit (de cand era la OMS) cateva zeci de mii de euro( sau sute de mii) de la producatori, iar acum isi „onoreaza” contractul, ce conteaza ca 25 % din gradinite si scoli nu au apa curenta si canalizare, iar per total, peste 30 la suta din romani sunt in aceiasi situatie…Mai mult , nici nu mai este nevoie de vaccinuri, eficienta acestora a fost f. slaba si nu din cauza vaccinului propriu-zis, ci din cauza metodologiei(plan) de aplicare, practic modul cum s-a desfasurat vaccinarea( si nu numai in Romania), a permis virusului sa se transforme in diverse variante, pe care vaccinul nu le poate atinge, asa se face ca Romania are CU MULT mai multe decese (prin Covid) decat China!!!Iar la zi, nu cred ca prea multi romani se mai vaccineaza, de fapt , cei mai multi au trecut prin boala, unii chiar fara sa stie, asa ca a cumpara vaccinuri DE SUTE DE MILIOANE EURO(!!!), este o talharie extrema , la care -ca si la ultima, condusa de dr. belciug,( refugiat-pentru imunitate- in parlament) iohanila a avut si el partea sa…Autoritatile indreptatite( daca au si curaj) trebuie sa verifice -imediat- averea acestui nou ministru al „sanatatii”(zice-se!), cat si aceste cumparari de vaccinuri, cu aceste sute de milioane, se poate construi si echipa un institut care sa produca -in tara- vaccinurile necesare…

  76. Vocea oilor
    (Corina Suteu-15.11.2022)

    …Puterea toxică a unui sistem dominator și bazat pe valori îndoielnice este tot aici, printre noi,…”___–-___si inca in functia suprema, acest individ, iohanila daca chiar nu este rau intentionat, trebuie sa se fi nascut cu un grad infricosator de cretinitate…In fapt, Romania a cam pritrocit toate „valorile”, individuale, este prea evident sa nu admitem ca nu mai este vorba de individ, CI de sistem(Monarhie) care impune individului din varf, sa actioneze intr-un anumit fel, cu rezultatele arhicunoscute ale Monarhiilor actuale…:”Cătălin Drulă, după promulgarea legilor justiției: „Iohannis calcă în picioare Justiţia din România” ( Marti, 15 Noiembrie 2022, ora 17:28)”…Nu are pic de respect pentru cetăţeni, pentru statul de drept, pentru parteneriatele noastre internaţionale. Comisarul european pentru Justiţie i-a cerut să aştepte avizul Comisiei de la Veneţia înainte de a promulga (sau nu) Legile Justiţiei. Dar pentru Soluţia Iohannis de la Grivco nimic nu contează. Planul de punere sub control a Justiţiei trebuie definitivat. Dacă pe drum România pierde respectul partenerilor europeni, e prea puţin important. Mafia are nevoie de linişte”, scrie preşedintele USR…” ___–-___ Ce respect sa aiba acest individ pentru Romania, cand el a spus clar,” Romania nu este in stare sa preia presedintia UE” si a participat direct la genocidul medical din Romania…/// 2-„…de reinstalarea solidă la putere a unor grupări direct moștenitoare ale mecanismelor și mentalităților sociale și politice desenate de regimul ceaușist…____–-____ practic , nici nu a trebuit sa fie reinstalate, aceste grupari au condus permanent( chiar daca din umbra, la anumite momente) tara insasi indivizii din varful ierarhiei o spune, iliescu, iohanila, ginere de securist, rufaila, ministrul sanatatii( adica al pompelor funebre), odrasla de securist, iar lista este .f. f. lunga, Romania este tinuta captiva de sub UNU la SUTA dintre cetatenii ei, grupuri care -nu poate fi altfel- se considera indreptatzitzi, sa fie stapani de sclavi(RSR- si la zi- Republica SCLAVAGISTA Romania)… /// 3-grup muzical, unic și extrem de valoros, precum Phoenix,…”___–___ei bine, da, Phoenix a fost unic si valoros, mai ales in contestul opacitatii culturale impuse noua, insa adevarata formatie care este de talie internationala (absolut prin si muzica si vocal), este grupul IRIS…

  77. Românii plătesc lunar chiar și triplu pentru un parlamentar față de cele mai puternice democrații ale lumii. Cât ne costă un ales ( Ziare.com) „…Zece mii EURO/luna)___–-___ plus alte milioane platite abuziv, armatei, popimii si la o parte din administratie, parte(excesul) din corpul diplomatic, fundatii aiurea, etc., iar acest lucru il spun de o vesnicie, Romanaia trebuie sa se deparaziteze si deratizeze, acesti soboloani, capuse, limbrici, paduchi, etc., trebuie starpiti la modul cel mai total, iar Romania chiar si numai dupa un an, va intra in topul celor mai fericite natii…

  78. – Răsplata după pseudomunca de la Secția Specială. Adina Florea a ieșit la pensie prin decret semnat de claus Iohanis( Ziare.com )–-___–-vorba cantecului romanesc,” porcu-i porc si scroafa-i scroafa!”

  79. (28/11/2022)Un general IGSU s-a pensionat fix înainte să fie inculpat. Va primi 12.000 de lei pe lună
    Președintele claus Iohanis a semnat luni decretul de trecere în rezervă a generalului Cristian Radu,…”___–-____indiferent de functie(suprema), indiferent de grad, „porcu-i tot porc!”, iar multi romani fac, pe imbelsugatelea , foamea dorm in frig si nu au apa curenta si canalizare!

  80. S-a săturat oare Europa de Schengen?
    „… cu o corupție sistemică, așa cum se arată a fi România…”(Raluca Alexandrescu-29.11.2022) „…președintele României a dat asigurări că țara noastră …”___–-___ de la un mincinos „patologic” (de fapt persoana cu minte vicioasa), te poti astepta la orice declaratie, insa pare ciudat ca nu spune , public, „Romania nu are ce cauta in Schengen”, destul de probabil ca o face pe canale ascunse…

  81. Demisii pe bandă din Armata Română, ignorată și de tineri. „În contextul generat de războiul din Ucraina” „…2mii in primele 9 luni…. mai ales ofiterii ingineri gradatii profesionisti…”___–___sigur ca ” in contextul Ukraina”, acesta este momentul adevaratului test, spectrul razboiului…Si asa cum am spus de multe ori(si pe aici) armata romana (aberant , numerica), nu este altceva decat o adunatura de potarnichii si iepuri, intrebarea este cati dintre acesti demisionari sunt cu grade inalte si au cel putin 10 ani de armata, adica au supt de pe urma armatei, iar la nevoie, demisioneaza…Sper ca macar sa existe o lege prin care cei demisionati sau concediati pe motive imputabile(absenteism, furt, consum de alcool, droguri, in timpul serviciului, etc.) sa nu primeasca niciun fel de pensie, ci doar ajutor de somaj(cat mai putin), pentru ca demisia, in acest context este echivalent cu tradare…Care cu iohanis, mare staroste, chiar si ciuca-bot-de-maciuca isi va da demisia si-si va primi ” foloasele cuvenite”, in continuare, insasi iohanis, la o adica, se va reantregi cu familia, in Germania, desigur…

  82. România nu intră în Schengen nici de această dată. Olanda s-a alăturat Austriei în ultimul moment pentru votul negativ(…)///2-Nicolae Ciucă despre votul pentru Schengen: „Nu înţelegem poziţia inflexibilă arătată de Austria”(…)/// 3- Imagini revoltătoare de la morga Spitalului Județean Vaslui, unde persoanele decedate sunt ținute în condiții improprii: ”Suntem animale, asta suntem”(…)///4-Tragedie la Iași: O femeie a fost omorâtă de o haită de câini. „Un eveniment…” Plus, plus, plus alte sute de evenimente!_–_ma si miram ca -spre sfarsit- Olanda lasase pretentiile jos, a fost doar o tactica sa nu para ei singuri a fi Gica contra, insa problema NU este a lor, ci a Romaniei, ei stiu ca intrata in acest spatiu, Romania va deveni o problema si mai mare, practic din piatra legata de gatul Europei, Romania va deveni ditamai pietroiul, iar micile exemple care baltesc(in tara), sustin cerintele celor 2 tari, la care -in tacere- se raliaza si alte tari dezvoltate…Numai samuratul de Plenitza, nu intelege, el a trait doar in 2 tari, Romania si Afganistan si-i este de’ajuns „civilizatia” acestor tari, probabil „neantelegerea” sa, provine si de la faptul ca -la cap- el este precum dinozaurul de iohanis, , oase peste oase si putintel creier, si ala doar f. neted… In sfarsit, peste cerintele respectivelor tari, exista si chestii de alta natura, concurenta economica, etc., iar in cazul Austriei, s-ar putea sa asistam la ceva „mare”, mai ales in contextul ca in Germania doar ce s-a dejucat un plan care viza restaurarea Monarhiei…Adica, daca Rusia castiga in Ukraina , Austria (care nu este in NATO) si Ungaria, amandoua suspina dupa vremea Imperiului Austro-Ungar, si -banuiesc- sunt gata sa faca o noua alianta(cu drepturi egale), si sa-si autoserveasca o particica din Ukraina si toata Transilvania… Cea ce este insa cel mai important( si nimeni nu zice nimic) este faptul ca singurul mare vinovat de esec este bulibasa natiei, claus iohanis(caruia de data asta „i-a iesit!”), iar daca Romania ar avea cu adevrat cativa barbati de stat, claus ar fi imediat suspendat si incarcerat…Dar stim bine ce potarnichii si iepuri bantuie prin parlament, guvern, partide, etc., asa ca si claus si ciuca, isi vor termina , triumfalisti, mandatele de distrugere a Romaniei…

  83. – Nemții de la BMW recrutează români pentru uzina de 3 miliarde de euro din Ungaria. Ce posturi sunt vizate.(…)___–__Interesant, nu? De fapt nu este nimic altceva decat aplicarea unei tehnici soft, pentru a garanta succesul „atacului” final, adica ruperea Transilvaniei de Romania, pentru ca nemtii sunt tot austrieci, asa cum si austriecii sunt tot nemti iar telurile lor sunt comune…

  84. Pana la acest moment nu am gasit niciun articol care sa prezinte corect situatia neacceptarii Romaniei in SS, insa am notat o avalnsa de infantilisme mioritice, precum inchideri de conturi cu banci austriece, renuntari de vacante in Austria, etc., iar aceasta in loc de critici si sanctiuni meritate, impotriva celor care au dus tara in asa situatie, in general este vorba de connducerea tarii, iar in particular pot fi nominalizate 2 personaje psihopate, care stiau ca vine acest vot, dar -chiar in ultima luna- ei au pus gaz pe foc, prin declaratii nesabuite, practic santaj ieftin si fara nicio acoperire, cat si lipsa totala de respect pentru o Agentie Europeana…Este evident ca este vorba de cretinul rares bogdan(lingaul de serviciu, al lui claus cel breaz), care ameninta Europa vestica cu infometarea, ca si cum Romania,etc., ar (mai) fi granarul Europei(valabil si pentru lape si carne), si nu Franta, Olanda, Danemarca, Spania si Italia, asa cum, claus cel breaz a facut „gafa” cu Comisia de la Venetia, dovezi ca cei doi au conspirat in a destabiliza Romania( iar acum fac pe prostii, adica un fel de scroafa in papusoi-stau ascunsi si nu zic nimic), si oriunde in lume, intr-o tara cat-de-cat respectabila, cei doi mari sabotori, ar fi fost scosi din orice pozitie publica, recent vezi cazul Peru si multe altele ,in trecut, in care presedinti corupti si/sau incompetenti, au fost demisi si chiar arestati…

  85. România: Gaura neagră a importurilor. Unde se va opri declinul abrupt al balanței comerciale? Deficitul comercial al României continuă să se adâncească de la lună la lună cu o viteză amețitoare, depășind noi praguri ce nu cu mult timp în urmă păreau imposibil de atins….”___–____”Pas cu pas”, claus cel gras, poate realiza orice, si nici macar nu mai poate da vina pe „greaua mostenire”(fiind la al doilea mandat), exact ca si in cazul Schengen, care este corelat puternic cu aceasta situatie, Austria si Olanda (+,+) stiu ca odata admisa in Sch., Romania va deveni o povara si mai mare, pentru UE, inclusiv pentru statele lor, unde se munceste si NU se fura , de catre politicieni si mafiile lor, omniprezente in teritoriu…Nu mai amintim de incompetenta, devenita criminala, prin faptul ca indivizi urdurosi , precum claus si rares bogdan, nu au nici macar minimul bun-simtz sa-si dea de misia, dimpotriva, ei saboteaza la scena deschisa, interesele Romaniei si populatiei…

  86. Deplasările externe ale lui Klaus Iohannis în 2022 au costat peste 16 milioane de lei. (…)2- Fostul șef al DIICOT se pensionează la 49 de ani. Decretul a fost semnat de președintele claus iohannis.(…)_–__cateva din lucrurile prin care sabotorul national iohanis, va ramane in istorie…

  87. DUPA 40 DE ANI.
    (Nu „de ” Alexandre… ci „CU” Alecsandrii…)
    Motto” Genesis : „This the world we live in” / Genesis 39:7-17
    Da, anul de nu prea multa gratzie, 1982, mai degraba precum in „1907, toamna”, Romania si epoca de aur, inca nu ajunsese la apogeu, dar -totusi- din spatiu, ziua, parea ca o insula plina de caracatite terestre, imagine data de cozile de la magazine, iar noaptea, mai degraba o orga de lumini, intr-un cartier se stingeau luminile(se taia curentul), in altele se aprindeau (temporar , de sigur), situatia se „intampla” chiar cu zone mult mai intinse, iar „la tara”, tinea si cateva zile in sir. Dar -este evident- nu prea multi mai vor sa-si aminteasca de acei ani „gloriosi”, iar (iarasi este evident) „cine nu-si aminteste si nu-si analizeaza trecutul, il va repeta”)…

  88. Bătălia pentru reconfigurarea hărții geopolitice a lumii
    (Alexandru Lazescu) „… Joe Biden s-ar afla într-o poziție mai bună decât Vladimir Putin,…”–-____–-” ‘Sleepy Joe”- cum il numea D .Trump pe J. Biden-, este El Conquistador, toate propunerile lui au fost acceptate (inclusiv de ceva republicani), iar economia tine f. bine in frau inflatia iar daca va fi o recesiune globala, in USA se va resimti f .putin(si apropos de Trump, acesta risca inchisoarea)///2-” ,,,,Xi Jinping … A relaxat, de pildă, restricțiile COVID…” ___–-___Mare greseala, cand este vorba de asa „inamici”, pumnul de fier este singura solutia, evolutia pana la zi confirma, si in China si in restul lumii, si asa cred si tarile occidentale, care au inceput sa impuna restrictii la vizitatorii din China…///3-„…prelungirea războiului este în favoarea Moscovei, …”___–___Chiar este, iar daca D. Trump ar fi fost inca la putere, acest razboi ar fi durat cel mult o luna, Trump nu ar fi ajutat Ukraina si nici Occidentul european nu prea s-ar fi grabit sa o faca, in realitate marile puteri europene(in special Franta si Germania, dar si UK si Italia si-mai special- Polonia) nu o spun dar asa gandesc, Ukraina este prea mare si prea periculoasa, de unde o percep ca pe o amenintzare, asa ca au si inceput cu sugestiile ca „Ukraina sa profite de moment si sa negocieze”, adica sa renunte la ceva teritorii, etc.///4-„… care pot degenera oricand…”___–-___iar eu cred ca chiar o sa se „intample”, toate actele din ultimul an, dovedesc ca „se merge inainte”, practic USA mentine acest razboi doar pentru a slabi Rusia si a-i tatona realele puteri armate, iar USA nici macar nu poate fi atinsa de o conflagratie mondiala, mai ales ca ,Canada este „parte” din USA, iar Mexic este extrem de legata de USA-economic general si turistic- ca sa se gandeasca la ceva impotriva USA, Cuba a devenit irelevanta…

  89. Legea pensiilor speciale, o nouă farsă cinică a guvernanților(Rodica Culcer) „…vom accepta, mioritic, să fim ostaticii actualei clase politice…”—___—adica lasitatea suprema, una din trasaturile de varf ale „mioritismului”, alaturi de individualismul feroce si invidia tintita mai degraba pe „ceilalti” din aceiasi patura -sau mai jos- si nicidecum impotriva evidentilor asupritori si exploatatori( politicul armata, administratia, popimea)…S-ar zice ca suntem un popor ciudat, insa in realitate suntem doar lasi, adica fricosi in a ne rascula si a ne lua soarta in maini, in special avand o experienta groaznica, de peste 70 ani, in acest model de tara si natie…

    -II-Recensământul: incomplet, dar deja descurajant
    Lipsa datelor colectate unitar la nivel național devine partea cronică a unei suferințe generalizate a administrației românești, unde politicile publice sunt basme cu feți-frumoși și ilene cosânzene.

    Raluca Alexandrescu-10.01.2023)___–___articol care confirma declaratia mea , mai veche si repetata, ca statistica in Romania este tot de sorginte comunista, adica total la ordin si total neprofesionista, de aici decurg lucruri grave, nestiindu-se exact structura si fermentatia sociala recenta, se adanceste problema generala, pentru ca neavand probleme, nici nu ai ce rezolva, nu? Cat despre Ilene Cosanzene, cu toate neajunsurile, daca in chestionar ar fi fost pusa si intrebarea „ce varsta, sex, inaltime si greutate aveti?”, probabil ca s-ar fi notat ca Ilenele Cosanzene sunt -in numar exagerat- Ilene Osanzene…

  90. Ucraina, un examen prea dificil pentru elita de la București(Armand Gosu)(…)–-_____–- 3 notari: un articol dens in informatii , foarte pertinent prelucrate, un fel de bird view, cea ce demonstreaza echidistanta analitica a autorului(= profesionalism),2- desi razboiul respectiv este „in toi” (si un fel de toy pentru multi) si desi Ukraina are toate drepturile sa castige acest razboi, asta nu egaleaza neaparat cu finalul, cartile inca nu sunt jucate.3- intelegand obiectiv politetea si diplomatia autorului, consider -totusi-ca „elitele de la bucuresti” este -de departe – prea pretentios, aceste „elite”, nu sunt decat moftangii si marlani(chiar si criminali), care au FOST impinsi la putere de catre „Puterea din Umbra”, adica de fosta nomenclatura si securitate, care inca conduc Romania(prin acesti interpusi), evident, spre marele dezastru…

  91. Ciolacu a exclus-o pe Firea de pe culoarul prezidențial

    (Articol scris de:-Europalibera.Org)___–-____probabil ca nu este destul de intelectuala(ca mai jos) pentru gusturile si exigentele lui ciolacu, dar ceva tot o sa primeasca si ea , macar vanzatoare la chioscul-cornul-abundentei, al lui ciolacu…///2- Ce avrut sa zica ciolacu?(Hrituc. ro)”…Dacă mergeți cu Ciucă, noi venim cu un intelectual, cu care vom și câștiga pentru că vom crea antiteza…”___—-__intelesul este si ca, ciuca-samuratul-de-Plenita, nu este sub nicio forma intelectual, lucru dovedit, de fapt…Dar care sa fie „intelectualul” pesedeului, este chiar o cursa serioasa, in a-l gasi, Romania gemand de „intelectuali”, blindati chiar cu doctorate…Totusi, revelatia nu se lasa asteptata, „intelectualul” este insasi „mai marele cantaretilor”, ioan aiurel trei-sferturi-popa, care a declarat ca „Romania a iesit victorioasa din relatia cu imperiul Otoman”, plus alte declaratii care au lasat sa se inteleaga ca , individul nu este doar putintel la minte, dar este si manipulat, probabil in contul ca a fost informant al fostei securitati, de unde santajul si eventuala propunere pentru functia suprema, pana la zi (30 ani !!!) toate marile functii sunt ocupate de fosti nomenclaturisti si/sau indivizi corelati cu nomenclatura si fosta securitate, care -prin interpusi si din spatele scenei-cel mai adesea-, conduc -REALMENTE- societatea si statul roman, insasi „rezultatele” tarii, sustin aceasta declaratie…

  92. România a depășit economic țări importante din Uniunea Europeană. PIB-ul pe cap de locuitor a ajuns la un nivel fără preceden (Ziare.com )(…)///2-Numărul românilor asistați social, în creștere. În ce județe sunt cei mai mulți beneficiari (…)___–___ In primul rand aceasta depasire este doar partiala(pe un numar de ani), insa per total, Romania este mult in urma a mai toate tarile occidentale si din blocul de est, mai mult , situatia anuntata deriva si din faptul ca o crestere a PIB -ului acelor tari , a devenit f. redusa TOCMAI pentru ca ei se gasesc-de zeci de ani- in sfera traiului de LUX, asa ca nu se mai poate urca prea mult, nici nu ar face sens si nici prea mult interes nu mai poate fi …In Romania insa, aceasta crestere a PIB-lui(mai ales per capita) este f. , inselatoare, pentru ca -in REALITATEA care conteaza- DISTRIBUITIA aestor bani( si bunastare) conteaza la modul cel mai real, iar cel de al doilea titlu confirma acest lucru, adica POLARIZAREA ECONOMICA a devenit norma si enorma in Romania, practic este de ilustrat cu 10 persoane, care „impart” 10 mii lei, prima persoana ia 3 mii, a doua primeste 2 mii, iar celelate 8 primesc putin peste 6 SUTE lei , fiecare, insa media arata ca fiecare AR FI primit O MIE lei, ceace- evident- este fals , exact cazul Romaniei, unde cel mult doi la suta(+) din populatia generala,(adica administratie, politic, armata , popime si interlopi) detin mai mult decat subzistenta la peste 70% din populatie, intre aceste doua categorii, existand o subtire clasa de mijloc(de max. 20%), si care se erodeaza permanent si -inca-tot in favoarea celor 2 la suta, adica parte dintre ei, incep sa alerge dupa ajutoare sociale pentru a rezista, sau -altii- isi consuma toate modestele economii, tocmai pentru a nu „se scufunda”, sub linia saraciei…

  93. Cu războiul la graniță, Ungaria face concedieri în armată .Un nou decret guvernamental a permis ministrului maghiar al Apărării, Kristóf Szalay-Bobrovniczky, să pună capăt unilateral contractelor de angajare a anumitor militari… între 100 și 200 de colonei si generali au fost anunțați până acum că au fost disponibilizați, dar se așteaptă ca număr să crească exponențial. … deoarece armata este „încărcată la vârf”, știindu-se că forțele de apărare maghiare au un „număr disproporționat de mare de ofițeri”…. (Ziare.com)/// 2-Director din BNR: Procentul din PIB alocat pensiilor speciale se va dubla în 3 ani. ”Sunt o cheltuială bugetară insuportabilă”–-___–-Inca odata, Ungaria dovedeste ca nu degeaba este si a fost prima tara continentala care a avut metrou si prima din lume cu metrou electric, iar aceasta INAINTE de 1900!!! Desi vecini, se pare ca ei inca nu au auzit de Romania lui Papura-Voda…

  94. Proasta guvernare ca proiect de țară(Raluca Alexandrescu)”…proastei guvernări asumate ca proiect de țară…”___–___iar asta razbate si strabate din si prin toti porii bietei Romanii…Totusi, mai exista o minima speranta, anume „sufocantul si paralizantul sentiment al nedreptatii”, iar aceasta in speranta ca macar la acest capitol, romanii sunt normali, adica -si la noi-frica este cea care naste vitejia si -poate- din paralizanta frica, va incepe cu adevarat o adevarata revolutie care sa-l desfiinteze nu numai pe carmaci(imparat), dar macar si pe alte cateva mii de impostori/criminali, din pozitiile de varf…

  95. The Economist: România e pe ultimul loc în UE după indicele democrației și pe locul 62 mondial(…)___–-___Romania chiar este de rasul a toate orataniile( nu numai al curcilor), iar toate astea datorita incompetentei criminale a jupanului suprem si mai micile si marile slugi care oracaie precum seful…Si nimeni nu are curajul sa-i ceara suspendarea si trimitera (lor) in judecata pentru intreg dezastrul romanesc…Iar aceasta actiune ar trebui initiata de marcel- ciolacu- chiosc(MCC-a se citi em sisi) dar individul este un alt potlogar pus pe capatuiala…

  96. R.Culcer: „Spatiul de manipulare…)”… să potolească dulăii xenofobiei și izolaționismului dezlănțuiți de PNL și AUR, uniți în cuget și în simțiri, președintele Klaus Iohannis le-a fost inițial complice, prin tăcere, iar ieșirea sa la rampă, la patru zile după evenimente, a subliniat tot mai penibila sa irelevanță. Echipele de zgomot chemate…” Chiar asa, este tipic pentru iohan sa scoata castanele din foc cu ajutorul altora, iinclusiv „oameni din popor” , care-apara si chiar aduleaza, „desigur”… dezinteresati!///2-(Raluca alexandrescu) „Tranzitia s-a terminat…”” Președintele României nu trebuie să pronunțe un discurs despre starea națiunii…”___–___Chiar daca ar fi fost obligat, cu ajutorul unor tampitzi, evita sa tina discursul, asa cum a facut in situatia votarilor, a refuzat sa participe la o discutie live (si national) cu ceilalti candidati la presedintie, in special pentru a nu se confrunta cu veorika, oricum nu prea mult mai idioata si criminala decat iohanis…///2-iohanis intrebat cand vom intra in Schengen: Nu conteaza cand, dar vom intra”///2- România a încheiat 2022 cu un deficit comercial uriaș, de peste 34 miliarde de euro (…)___–___oparit cu ciorba austriaca, malai-mare sufla si in mamaliga autohtona, l-ar manca limba sa zica „La sfantu’ asteapta!”, dar stiindu-l(toata lumea) yellow, se abtine, mai ales de cand „em sisi” a inceput sa ridice nasul, practic ii este teama de o suspendare, chiar ” la mustatza”… ///3-Si cam pe aici , „echipajele de zgomot” au inceput sa ma atace , sub diverse nume , inclusiv ca as scrie si sub alt screen name, ase citi art. doamei Culcer si ale lui C.Cucu, pe Revista-22…Comentariul meu: „Epopeea continua, dar ce este f. urat (din partea acestui/acestei ghilgamasee/ -shoi), este faptul ca vrea sa implice (impotriva mea) alte persoane, inclusiv autori pe aceasta pagina,precum in comentariul lui VB(care NU cred ca este originalul VB) -la art. Tara faradelegilor…”-R.Culcer- in care e adusa in discutie „pora”, adica A. Pora, unde eu nu am postat niciodata, i-am citit -de mult- 2-3 articole si -probabil- nu am gasit de cuvinta sa comentez si nici sa-i mai citesc articolele, desi din titlurile pe care nu le poti sari cu vederea, pare a fi de partea buna a baricadei…Insa nu asta conteaza prea mult -acum si aici, in circumstantele date- ci faptul ca multi(sau doar cativa) indivizi prefera (oare ?) sa traiasca in realitatea ” lor paralela( ca eu as fi VB.), si cam aceiasi le place sa scormoneasca prin orice, mai ales sa stea cu nasul infipt intre Sfintele Mele Buci…

  97. (Ziare.com)Deficitul bugetar ia amploare – TradeVille (…) 2– Cresc salariile unor bugetari. Ce trebuie să facă angajații pentru a-și dubla veniturilePreşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri, 3 martie, legea de aprobare a Ordonantei 152/2022(…) 3 Încă două zile libere legale pentru angajații din România. Klaus Iohannis a promulgat legea (…) 4-(PressHub)EXCLUSIV Dezmăț pe bani publici. 26 de noi posturi de conducere la Secretariatul General al Guvernului(…)____––____iar iohanis si casta parazitilor de varf, fac tot ce este posibil (vizibil sau nu), pentru a colapsa intreaga tara…Chiar daca acest individ este idiot, este clar ca are si o agenda criminala, sabotarea economiei nationale, prin orice si oricum, insa cu tenta de legal…Dar sa nu uitam ca si sclavagismul, apartheidul si comunismul au fost legale, insa multi au platit capital, pentru acele „legalitati”, cazul romanesc -ceausescu- ar trebui sa fie un semnal de alarma…

  98. Un Boeing 737 în varianta VIP a fost folosit de Iohannis pentru vizita de două zile la Tokio.’… inchiriat de la o firma din Luxemburg… Avionul a transportat președintele, soția acestuia și staff-ul Administrației Prezidențiale, din România în Japonia. Ruta: București -> Sibiu (prima doamnă) -> Baku (alimentare) -> Tokyo…”(Revista 22)___–-____”merarul nu pleaca niciodata fara catea, legata de caruta” (zice o vorba), insa aici se pare ca, cucoane-i ii cadea nasul daca lua trenul pana la Bucuresti, asa ca merarul s-a deplasat la Sibiu, in fond ce mai conteaza inca 50-60 mii dolari, in plus…Romania trebuie inclusa in Cartea Recordurilor, plateste -simultan- 4 presedinti si o fosta Casa Regala, ceace trebuie sa fie pe langa cateva milioane bune/luna, in timp ce pensiile din agricultura sunt egale cu venitul minim garantat, desi-e o chestiune de pur bun-simtz- ar trbui sa fie mai mari cu cel putin 25% decat acel minim venit garantat…Insa situatia este una din marcile iohanis, care e tartore de peste 8 ani si nu a facut nimic pentru tara si popor, doar a subminat-o si defaimat-o…Romanii-oricum ai pune-o- suntem un jalnic popor de sclavi…

  99. Copiii din România, cei mai expuși sărăciei dintre copiii europeni. Aproape 20 de milioane de copii din Europa trăiesc în sărăcie, iar cei mai mulți dintre ei sunt în România, conform unei statistici difuzate de asociația umanitară Save the Children…. (Ziare.com) ___–-____chiar si fara acest context, stiind precis restul situatiei din Romania, iohanis dovedeste ca este un criminal psihopat, numai romanii NU VOR sa vada acest lucru, desi chiar si „nemtii lui”, au spus-o , asa ca mai jos, readus la zi, pentru cei care nu au citit toate postarile:

    LevSt.
    22/04/2021 la 13:07
    Afirmație într-un mare ziar german: „Iohannis este un politician absent. Este timp irosit să ai pe cineva ca el în această funcție” ( Joi, 22 aprilie 2021, 07:00.) Die Welt,…” —–___—– prin 2014 sau 2015, Der Spiegel spunea raspicat ca acest individ este DILETANT, acum-iata!- o alta publicatie germana, confirma ca individul este o eroare biologica si sociala, insa oalele sparte de el le suporta romanii , bolnavi de increzatori in asa indivizi…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Explozie la un bloc din Craiova. Un etaj s-a prăbușit. O femeie a murit | VIDEO

Explozie la un bloc din Craiova, în urma căreia...

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar. Greșeala a...

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea traficului de țigări | Ordinea.ro

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea...

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna occidentalilor | Aktual24

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna...