Împăratul de la Cotroceni și oamenii de rând

Data:

Tot ce s-a întâmplat în al doilea mandat al lui Klaus Iohannis arată că nu e o eroare de comunicare faptul că președintele României consideră că în țara pe care o reprezintă există două categorii de cetățeni: specialii și „cei de rând”.

În ultimii doi ani, toate eforturile „șefului statului” au mers exclusiv în direcția întăririi unei clase de „oameni speciali” care sunt, împotriva Constituției pe care este chemat să o apere, mai presus de lege.

Klaus Iohannis disprețuiește „oamenii de rând”, „prostimea”, pe care o consideră doar o masă de manevră electorală, după cum singur a declarat într-una dintre rarele întâlniri cu jurnaliștii.

În deja mult discutata conferință de presă de marți, președintele tuturor românilor a folosit de 4 ori sintagma „om/cetățean de rând”: „Eu i-am rugat să le analizeze foarte bine, să nu apară o povară suplimentară pentru oamenii de rând”, „Nu se discută despre nici un impozit și nici o taxă pentru oamenii de rând”, „Pentru omul de rând intervenția în democrație se întâmplă fix atunci când sunt alegeri, să meargă și să aleagă. Este contribuția cetățeanului de rând.”

Citește și: VIDEO Cine sunt cei care luptă în justiție cu plagiatul lui Nicolae Ciucă

Din toate aceste formulări se vede superioritatea cu care Klaus Iohannis se uită în jos la „poporul său”. Nu e vorba aici doar detestabila sintagmă „de rând”, ci și contextul în care a folosit-o.

„Omul de rând” este, în viziunea președintelui, un idiot docil, care fie trebuie protejat de informații „grele” precum ajutorul dat de România Ucrainei, de exemplu. Sigur, toate țările vecine Ucrainei au făcut publice astfel de date, dar președintele nostru crede că românii nu sunt capabili să înțeleagă finețurile politicii externe, așa cum pot doar „specialii” cu diplome la fabricile de diplome.

„Omul de rând” este, în înțelegerea președintelui, un animal de povară care nu trebuie încărcat prea mult, pentru că oricum nu înțelege viziunea de viitor a celui mai performant și mai stabil guvern și s-ar putea să lovească cu picioarele din spate.

„Omul de rând” are dreptul să se revolte, potrivit președintelui, doar o dată la patru ani, când e chemat să îl voteze pe el sau pe protejatul său, oricare va fi acela în 2024.

Citește și: De ce (unele) eșecuri sunt necesare. Sau invers, de ce succesul perpetuu este (probabil) nesănătos

În schimb, Klaus Iohannis nu are nici o problemă, ba chiar îi sprijină pe oamenii speciali: Nicolae Ciucă, pentru că doar pentru el justiția s-a mișcat ca un fulger și s-a făcut preș pentru a-l apăra de plagiat; câțiva fideli din serviciile secrete, care pot să-și impună oricâte prevederi neconstituționale doresc, căci liderul suprem va întoarce capul; liderii corupți ai partidelor de guvernare, atât timp cât îi pupă cuminte inelul de împărat și se mulțumesc doar să fure fără a-i amenința tronul; jurnaliștii cuminți care vin și pun întrebări „de treabă”, din care să reiasă anvergura internațională a sultanului și cât de mare nevoie are NATPO de așa un lider regional, european și mondial.

Klaus Iohannis și-a luat, mental, Palatul Cotroceni pe persoană fizică și se imaginează un fel de împărat fără coroană, care se uită de la balcon la supușii ce trec cuminți prin fața sa, fără a îndrăzni să-și ridice privirea.

La parter, gărzile de politicieni și jurnaliști ai casei așteaptă cu mușchii încordați discretul său gest prin care oricine a mișcat în front este degrabă ridicat în ștreangul izolării sau atacat la posturi tv ori în publicații „quality”.

Citește și: De ce nu avem radare fixe?

Cea mai bună concluzie aparține unui prieten: cu toate greșelile și abuzurile lor, Ion Iliescu și Traian Băsescu tot au lăsat în urmă câte un mic fan-club care e gata să-i susțină până la capăt. Klaus Iohannis mai are puțin și intră în infama categorie a președinților post-decembriști pe care nu-i regretă nimeni, într-un club destul de restrâns în care se mai află doar Emil Constantinescu.

Un președinte de care își vor aminti cu obidă și nervi tocmai oamenii de rând.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactorul-șef al PressHUB (presshub.ro), din ianuarie 2022.Anterior, a fost redactor șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021. Între 2015 și 2017, a fost redactor-șef la cotidianul România liberă, unde lucrase anterior ca reporter de investigații.Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București.Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași, România. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei.A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură.Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

92 COMENTARII

 1. Felicitări! Va doresc mult succes in continuare.. Sunt mandra ca v_am cunoscut personal, dar, atunci nu stiam cu ce va ocupati.. Sunt fosta presedinta al Asociatiei de Proprietari bloc 229 din Dr. Taberii.

 2. Cind nu ai nimic a spune iti faci de lucru si cauti gilceava indiferent de intelegerea sau nonintelegerea sensului cuvintelor , in cazul nostru cele ale Presedintelui . Cindva , spunind despre o persoana cit de ordinara este am constatat cum supararea ei a devenit maxima . Am inteles , intr-un tirziu, ca nu este cunoscut sensul cuvintului in cauza .Cam asa stau lucrurile si aici .Repetativul Presedintelui nu are sensul criticat in textul de fata . Alaturarea unor epitete ,cu trimitere directa la Presedintele Natiunii ,este doar o izbucnire de neputiinta .Presedintele Iohannis este artizanul tuturor parteneriatelor externe de natura politica sau de militara si creatorul stabilitatii Romaniei in cel mai important moment din existenta tarii .Acum putem spune ca Romania, aflata sub bagheta Presedintelui Iohannis ,isi gaseste locul ei in lumea civilizata .Am devenit un HUB al bunavointei si un prieten demn al natiunilor ce se afla exstentialist in tarile riverane Romaniei .De departe Presedintele actual este cel mai valoros Presedinte mai roman ca toti romanii .

  • Dintre toti presedintii Romaniei, Iohannis va ramine, de departe, cel mai scirbos si mai nerusinat, un mare tradator de tara. El a organizat si a contribuit, impreuna cu securisto-sereistii sai, lovitura de stat parlamentara data de alti tradatori, si anume cei care acum formeaza USL-2 (PSD, PNL-aripa Ciuca, UDMR). Aceasta lovitura de stat a fost data impotriva electoratului roman, majoritar de centru-dreapta, care l-a ales, si care isi exprimase optiunea pentru o conducere PNL-aripa Orban-USR. Guvernul de acum, care asigura linistea presedintelui si a USL-2 este un guvern instituit numai pentru apararea privilegiilor securisto-sereistilor (Noii Securitati), privilegii obtinute timp de 30 de ani prin deturnarea legilor (si asa oricum proaste), si prin banditism de stat, sustinut prin acte falsificate, si prin infiltrarea sistemului de Justitie, si a celui politic, cu cei mai nenorociti, ignobili, incompetenti si plagiatori indivizi pe care a putut sa-i dea acest plai mioritic, indivizi care au creat chiar ei insisi acest sistem de guvernare totalmente corupt, nefunctional, si puturos.
   Prin exprimarea sa, care este analizata aici, Iohannis nu face decit sa confirme securismul adinc si perfid care ii defineste toata fiinta. Nu este de mirare ca nici ta-su nu a dat doi bani pe el. Iohannis este Marele Tradator, iar nu Marele Creator al Stabilitatii Romaniei. El este, da, creatorul stabilitatii sistemului securisto-sereist nerusinat, pe care il reprezinta, si care l-a pus in acest post de conducere, toate in dispretul „populimii”, asa cum arata si autorul.
   Iohannis este reprezenatntul unui stat banditesc, stat construit si sustinut de grupul Grivco.

 3. E efectiv kkt pe el, atat el cat si ceilalti… in stilul pur caracteristic al tuturor politicienilor marunt din Romania de cand exista aceasta tara. De asta nu iese in fata si nu declara nimic… acum era momentul sa spunem clar si sa setam clar directia acestei tari… dar nu, o dam asa la doua capete, sa vedem de unde bate vantul…

 4. „…atata timp cat ii pupa, cuminti, inelul de imparat…”___–___unii, altii si mai si, ii pupa inelele anale cu atata sarg, incat ajung la apendicele xifoid, asa ca mare atentie, sa nu fie „ranit din dragoste” gardilopul national, made in Sibiu, care – este prea evident a mai veni cu multe exemple- este un sabotor si tradator al interesului national, in fapt individul este mancat de o ura ranceda impotriva oricui care nu stie saseste, (el ii zice germana!) impotriva populatiei care nu-l aduleaza(ca pe ceusescu), mai ales ca el avea ganduri si de aeronava prezidentiala(!!!), si -suparat pe „omul de rand”– a spus-o fara nici un fel de retinere(cativa ani in urma), „Romania nu este in stare sa preia presedintia UE”, doar pentru a lovi in alte doua tute, dragnea si veorika, si _ca sa vezi!_ doar cateva luni in urma, s-a aliat fatzis, cu pesedeul, pe care-l reclama si batjocorea in fel si chip, tot tot pentru a-si satisface ura de descreirat, acum impotriva lui Barna si USR-ului, el voind sa fie singurul din Transilvania care ” a ajuns mare”, ne amintim cum si pe LCK(din Medias?) a aruncat-o sub autobuz, cand a marait pesedeul la el, ca-l suspenda…Daca asa individ este considerat „om”, atunci chiar ca lumea este cu capul in jos si cu picioarele precum la can-can… Nu mai vorbim despre faptul ca a participat activ, decizional, la genocidul medical* , toate deciziile sale in , si pe parcursul pandemiei, au fost dezastruoase, culminand cu aprobarea si participarea la congresul peneleului, doar pentru a-l lovi pe locotenentul neascultator(orban) si a-l proteja pe cel lingusitor(catzu-cel- nebun), de la acel moment -pentru cateva luni consecutive- numarul de decese prin Covid, a fost urias…Din pacate, LCK nu a implicat office-ul ei in acesta problema, desi eu(si poate altii) au sesizat-o, problema fiind chiar de genocid, comis cu buna-stiinta…(imprasierea bolii, de la centru spre toate judetele, congresul respectiv avand o audienta „pe viu”, cu trimisi din toata tara)….(* practic, daca China minte de ZECE ORI( mai putini), in privinta numarului de decese prin Covid, tot are mai putine victime decat noi(Romania), care -gratzie marelui „salvator”!!!- are apropape 70 mii decese(oficial), iar China (mintind de 10 X, nu are nici 60 mii, concret, China -cu o populatie de aproape 1, 5 MILIARDE!!!- are doar pe langa 6 MII morti, iar Romania-cel mult 18 MILIOANE, in tara- are acea cifra record…)

  • Canada, un stat cu o populatie de vreo 35 de milioane, a avut pina acum „doar” 42.145 de decese. Romania, cu o polpulatie de vreo 20 de milioane, are aproape 70.000 de decese!!! Deci aproximativ dublu decit Canada, raportat la numarul de populatie.

 5. Nu te-am citit cu atentie sau cel putin nu am fost atent la tine ca jurnalist pana acum. Mi-a placut corectitudinea mesajului tau si te voi urmari de acum incolo. Impăratul de la Cotroceni nu vrea sa iasa din politica dupa cele doua mandate si ste periculos acest individ care a prins gustul puterii absolute. Inconjurat de cei pe care i-ai mentionat poate submina democratia prin actiunile imporriva justitiei (constante ) si mentinerea dubiosilor in functii fie ele politice sau administrative. Reforma statului asteptata de ani de zile va mai stagna pe o perioada nedeterminata…

 6. Banii de la buget dați de guvern presei, în atenția unei importante instituții europene. „Au vorbit despre cumpărarea tăcerii” (Vineri, 08 Iulie 2022, ora 11:18)___–-____ Cum se spune? Pentru tango, este nevoie de doi! Macar acum se oficializeaza si de o autoritate supranationala, ca, coruptia romaneasca este generalizata( cum spunea -recent- si un raport al Departamentului de Stat, USA), desi toata lumea stia-mai ales cea autohtona- ca in cosul breaslei jurnalistice exista prea multe mere stricate, rezultatul fiind un imens ajutor, dat politicului ultracorupt…

 7. Imi place ca ai folosit titlul nobil de Imparat, la fel ca mine.)))))) Numai ca Imparat ca si Doctor, nu medic, sunt doua titluri de care ei, politicienii, s-au ingrijit sa ajunga niste titluri de „rasul curcii”.Mi-a placut mult analiza.

 8. Un oficial european face praf țara noastră într-o vizită la Iași. „Este considerată oaia neagră a Europei. Am venit aici să văd care este situaţia” (Catalina Sirbu-Sambata, 09 Iulie 2022, ora 16:30) Thomas Waitz a venit la …”___–___Iata inca o autoritate supranationala, care nu vrea sa se mai stapaneasca si sa spuna adevarul, anume ca daca (sa zicem, in Moldova) porcului i se spune dansul, inseamna ca nu mai este porc, asa si in acest caz, pe care foarte agresiv (generic) le semnalam de mult, anume ca o multime de diplomati straini, stau la post in Romania pentru ca sunt obligati, altfel stiind -si fiind paradovedit- ca au de’a face doar cu porci (partea romana), intamplator cu anatomo-fizionomie umana, ar fi fugit de mult de Romania, pentru ca avand -acceptand-contacte cu porcimea romana, se simt ei tavaliti in trocul mioritic…Asa si in acest caz, nu mai debatem ca varful dezastrului ecologic romanesc, a fost -si este- situat in ultimii 8-7 ani, tocmai pentru ca tara este condusa de un porc a carui agresivitate este manifestata-dibaci- prin legi care scutesc de raspundere criminalii*, insa -este clar- singur, nici cea mai diabolica persoana nu poate face atat rau, intotdeauna se gasesc -ca ajutoare de genul „neutrului /obiectiv/compasionat si „total” neinteresat !!!”, care fac si pe dracu’ -in-patru, pentru a colecta argintii aruncati in scuipatoare(* cel mai ilustrativ exempu, degeneratul gabrile oprea, care din megalomanie** si-a ucis soldatul de paza, nu a facut nicio zi puscarie, si in continuare-pe banii „statului”, adica pe banii celor care muncesc- se plimba prin Chile, etc., reprezentand Romania…///** individul – in actiunea sa total ilegala,( de la bun inceput= abuz de prerogativele functiei, pentru scop personal) voia sa-i arate curvistinii cu care era in masina, ce macho-si machismo- este el, „neanfricatul” reprezentant al castei parazitilor, protejati de claws hohanis…)

  • Comentariile ce au la baza sentimentele personale au si ele latura lor de adevar dar a sustine un text ce are in totalitate sentimente contrare realitatilor din tara nu pot hrani decit micimea unor suflete si nicidecum nu pot fi parte a vreunui adevar .

  • Consul norvegian, criză de nervi într-un hotel din Rusia: „Urăsc rușii… dați-mi o cameră, sunt obișnuită cu încăperi curate”(…)____–-____ ei bine, iata si o confirmare la cele de mai sus, cam asta este situatia mai cu toate tarile postcomuniste, este doar o chestiune de timp, pana la momentul cand scena aceasta, se va repeta si in Romania…

 9. probabil ca si un trecator grabit, ar nota ca „spiritele” s-au incins, si au iesit -mai ales la atac- legiunile de „oameni de bine”… desi noi stiam ca-demult, demult- s-ar fi aruncat in mare…In primul rand este de notat -pe aceasta pagina-ca se respecta un principiu democratic, mai oricine spune ce vrea si/sau da contre ( cu nasul!) impotriva oricui, desi marimea sufletelor noastre ar trebui sa ne impuna un principiu mai inalt decat cel democratic, anume cel omenesc, daca vrei sa argumentezi ceva te referi la idei si nu la autor (decat in cazuri speciale) dar nicidecum la alti comentatori, poate la fel de mici trepadusi cu cel care-i ataca, ultimul nefiind in stare sa demanteleze ideile respective…Cam prin aceiasi zona, trebuie reiterat ca, claws hohanis nu a fost chiar obligat sa ia aceasta functie, deci acceptand-o, automat, pe langa indatoririle legale si morale, a acceptat si riscul sa fie trecut prin furcile caudine, mai de oricine, mai ales pe drept, dar chiar si nejustificat, cea ce nu este cazul aici, individul a dat si dovedit din primele 3 luni de pres-edintie ca este un megaloman sociopat, practic era atat de „bolnav”, incat si-a manifestat dorinta sa joace tenisi cu o femeie*, campioana noastra S.Halep, tocmai pentru ca banuia( realistic, cred ca da) , putea sa o invinga si cine ar fi fost el!!! iar daca pierdea , spumegand (in interior), zicea,” nu puteam sa o bat, e femeie si este si campioana, intelegeti…” In realitate , eu insumi am indemnat votantii sa-l voteze pe claws(si nu pe Don Goe de Gorj), insa -raspicat si definit- i-am dat acestuia doar 2 luni sa inceapa ce a promis in campanie, lucru care nici pe departe NU s-a produs, individul(fiind sociopat-desi si lacheul securitatii si nomenclaturii comuniste)) a actionat de parca venise la conducerea unei tari LA CHEIE, un fel de Norvegia sau Elvetia, si nu la o tara cu probleme uriase…El a inceput sa scrie „carti”, sa dea iama prin statiuni internationale si nationale, sa faca zeci de generali fara niciun merit, sa imprastie diplome si medalii(chiar international!), multe foarte aiurea, si -in general- sa izideasca banul pubic si sa intareasca -direct sau indirect- mafiile politice si de alta natura… Pentru a nu irosi prea multi pixeli, repet,respect dreptul oricui de a-si spune parerea, indiferent cum (daca chiar nu trece de limitele maxime), si chiar daca este f. vizibil ca ” De la Mures pn’ la Prut,/E plin de botosi cu rat”(* de ce nu si-a manifestat dorinta de a se infrunta cu un barbat, cu Copil sau Tecau, tocmai pentru ca astia nu erau de nasul sau, el voia sa infranga campioana lumii !!!)

 10. quod erat demonstrandum”, sau cum fiecare pasare pe limba ei piere ne poate zice cineva mai putin avizat si necunoscator al politichiei din Romania . Cuvintele potrivite inca fac ravagii in mintea multora .Cit despre necunosterea limitata macar a ceea ce inseamna „prerogative ” nu putem detrmina a ambiguiza intelegerea nimanui . Cohoartele de celule cenusii nu sunt neaparat apanajul unora ci mai degraba zburdalnica veselie a inimii ce inca autopacaleste autorul face deliciul publicului .Fara ele (cohoartele ) unde ar mai fi entuziasmul ?

 11. Intr-adevar, QED!Urmarind timpii, notam ca, corciturii (hiena-sacal) turbate, nu i-au rezistat umorile decat 16 minute(!!!)sa raspunda, probabil, a stat-si sta- cu ochii sticlosi, pe sticla, multe ore pe zi si noapte(ca sa ma prinza!*- e platit la nr. interventii/zi, altfel nu i se arunca nici cretzari, in scuipatoare) si a inceput sa-si debordeze -pe pereti si podea- bucati mocirloase, din marele sau suflet, prea mare chiar si pentru cheptzii sai de alama si cavernosi(pentru rezonantza!), pusi contre impotriva caramizilor „cunoasterii” de judecator universal, caramizi cu care se bate permanent, desigur, sub diverse nume…Cat despre celebrele „celule cenusii”(parca se zicea „materie cenusie”), nu-i bai(eventual, Bay-ul Porcilor!), se pare ca la unii sunt f. rare(sau ioc!), oricum, sunt suprainfectate cu „virusul” turbarii „uscate”, adica -mai degraba , respectiva tulburare extrema, provine de la autointoxicatie, individului (zis,Nas CONTRAfacut) ii curge prin sistem, un amestec toxic de fiere f. concentrata si proprie scarna, cea ce -in final- va duce la exitul prematur al corciturii…(* cum zice si Marele Poet- la „Poeziile.com”-„Noaptea Petuniilor”: „Sa prind momentul magic si sublim,/Cand turnurile Atlantidei, se vor ivi din mare…”)

 12. pentru ca -o pasarica- mi-a soptit ceva, aduc aici un comentariu(de pe Revista 22, art. „Coalitia mincinosilor si momentul adevarului”-de Rodica Culcer), unde(acolo si aici) -se pare ca exista macar o coincidenta, intre „doi” indivizi, care cred ca folosid expresii latine, vor fi receptionati ca niste mari filozofi( altfel mari filfizoni expirati), mai sus, individul pune egal intre QED cu pasarile ce pier pe limba lor, mai jos ceva asemanator, a se citi-in ordine cronologica- mai intai, comentariul lui „ion:
  LevSt. – 02-15-2022
  Pentruca este de importanta nationala si vitala, si pentruca articolul d-nei M.Cincea nu mai este pe prima pagina (art. intitulat sugestiv „Inflatie de doctorate si stele de generali” (felicitari si pentru curaj si pentru acuratetzea semnalului de alarma) cat si pentru ca ideile respectivului articol rezoneaza cu cele de aici si cu problemele tarii, aduc un comentariu (mai jos) postat pe pagina „putereaacincea.ro”, la respectivul articol./// 2-Tinerii din România, cei mai săraci din UE. Care este cea mai afectată categorie de vârstă…15-29 ani…”(13.02.2022) Numărul bugetarilor a crescut cu 13.000 în anul 2021(13.02.2022)—–____—— recunosc ca permanent am avut o „strangere de inima”, cand am preluat cifra avansata de autoare(ma gandeam ca -de fapt- ar fi 170, oricum multi),asa ca am facut alte cercetari, si -inca greu de crezut!- Romania chiar are un numar urias de generali, foarte aproape de cifra DOUA MII, adica (in 2-3 ani), chiar plafonand numarul, aceste capuse nesimtite, vor depasi numarul Veteranilor de razboi, pentru ca foarte multi au si 90 ani, iar -la fel de greu de crezut- diferenta dintre pensiile generalilor si cele ale celor invalizi DE RAZBOI, sunt imense, abia in ultimul an s-a mai adaugat ceva catre cei care realmente merita, insa salariul(plus bonificatiile, sporuri,etc.) -si mai ales pensiile speciale- sunt de cel putin 2,5 X mai mari ca cele ale Veteranilor de razboi, singurii care merita recompense, imensa majoritate a generalilor romani(si activi si in rezerva) NU au participat la niciun razboi, mai mult, au fost facuti generali si diversi civili, din sanatate si sport…Numai naparca de iohanis a facut in ultimii ani alti zeci de generali, practic armata, din punct de vedere monetar, este cel mai mare devalizator al tarii, sper ca un procuror patriot sa sesizeze situatia si sa inceapa urmarirea penala impotriva pres-edintilor care au semnat ordinele respective si sa-i inculpe cu sabotarea economiei nationale prin metodologii colaterale, si -la fel- recuperarea prejudiciilor atat de la cei care au acceptat primirea de foloase necuvenite(generalii), cat si de la pres-edinti, chiar prin confiscarea averilor, acestora…Iar daca nu se poate acum, imediat dupa terminarea mandatului (sa speram prin suspendare), si lepra de pres-edinte actuala sa fie trimis in judecata, in special pentru acest individ, capetele de acuzare sunt si mai multe si mai bine conturate, asa cum este participarea decizionala, la genocidul medical actual…Practic ,Romania , are o armata in armata, 1700 de generali(plus mii de colonei), formeaza -ei insasi- o adevarata armata, o armata (si una si alta) de care NU mai avem nevoie, mai ales de cand NATO vrea sa permanentizeze trupe in Romania, devine grotesc (si, si mai criminal) sa platesti inca o armata (nationala), care ,oricum, NU este buna de nimic…Personal, nu cred ca bestia ihoroasa(iohani) are un grad de cultura generala(cat de cat) incat sa stie ca unele tari sunt in top-ul ierarhiei mondiale(pozitive, la mai toate capitolele) , TOCMAI PENTRU CA AU DESFIINTAT ARMATELE, cel mai ilustrativ exemplu este Costa Rica, o tara aflata intr-o regiune turbulenta (istoric) , dar care -la zi- implineste 70 DE ANI, de cand NU mai are armata, conducerea acelui timp a gasit de cuviinta ca imensele sume cheltuite cu armata mai bine merg in sanatate si educatie, si asa se face ca aceasta tara , este cea mai buna tara din America, incepand de la Alaska, pana jos, la regiunea Tara de Foc, CR are unul dintre cele mai bune sisteme de sanatate din lume, criminalitate redusa, iar turismul (inclusiv Turismul Medical) aduce mai multi bani, la PIB, decat exporturile de cafea si banane, traditionale in regiune si CR…Practic-mai ales in actualul si previzibilul context- Romania trebuie sa DESFIINTEZE IN TOTALITATE armata, dar si sa recupereze imensele sume devalizate, atat de la beneficiarii directi, cat si de la cei care au semnat asa crime, pentru a beneficia de sprijinul armatei …Speram ca dupa aparitia acestui articol-semnal-de-alarma, societatea civila sa intre intr-o agitatie serioasa, ba chiar cativa parlamentari si alti politicieni, sa vina cu propuneri pentru stavilirea acestei imense devalizari si batjocuri la adresa romanilor, la adresa altor armate, la adresa umanitatii…Din pacate, nu se intrevede nicio reactie de acest fel, Romania si romanii sunt o natie sinucigasa, dar nu rapid, trebuie ca le place ca inainte de a fi desfintzatzi, sa fie tarati prin toate noroaiele si mocirlele pe care iohani si gastile lui(si de dinainte) le-au pregatit acestui popor… 2) Referitor la latratorii la luna, sunt de acord ca (mai ales in democratia”originala” mioritica) se poate aplica ” sa gangaveasca si mos ion-?.?- , ca si el -cica!- ar fi comentator”, chiar daca isi incepe scurtul (dar nemaipomenit de cuprinzator ,referitor la continutul articolului!) „comentariu” cu o mare minciuna , lata si gogonata, nici toate comentariile mele-impreuna- la acest articol nu insumeaza mai mult de 1/2 din lungimea articolului, eventual cu acest ultim, sa se ajunga la un procent de pe langa 75%, oricum nu vad nicio problema, cei care nu au IQ sa procesesze frazele lungi, nu au decat sa se duca la scoala de dresat caini, acolo se vorbeste in termeni scurti, „sus, jos, aport”, etc. , fiind evident ca aici nu au ce cauta, nefiind in stare sa analizeze nicio idee a articolului, de unde incercari puerile( si grosolane) de a se evidentia, prin atacuri total nefondate, la alti comentatori. este evident ca idividul este incult, a auzit si el de expresia QVD, si o arunca aici(sperand a parea vreun erudit), in realitate, aceasta expresie se potriveste la „Solutii”, exact precum ” capul sau in perete” .Si, apropos de solutii, aceasta pagina inca de la intrare, spune ca este pentru dialog social, atunci de ce acesti indivizi nu vin ei cu solutii si astfel , fiind cititi, este posibil ca sa se inchege un nucleu in jurul ideilor respective? Nu vad de ce doar autorii de articole trebuie neaparat sa vina cu solutii, oricine poate sa o faca, insa se vede treaba ca acesti indivizi sunt dintre cei care asteapta ca altii sa le rezolve problemele*, sau sunt doar instigatori platiti ai fostei nomenclaturi si securitati, pentru a abate atentia populatiei, de la realele probleme ale tarii, adica -in mare- Romania este sufocata de o casta de PARAZITI INSTITUTIONALIZATI, care mai arunca firimituri si pe la tot soiu’ de mosi pe grosi, pentru a la apara interesele…Asa ca „Vaya con Dios”, mos ionel, „spranceana bleaga…”(* posibil ca respectivul moshi pe groshi, sa fie el insusi vreun gheneral-desi pare a fi caprar- , in realitate, doar un individ de folosintza generala… )
  Răspunde
  Ion – 02-14-2022
  LevSt (?) face un comentariu mai lung decat articolul. Ca sa transmiti ceva trebuie sa fi scurt si daca poti cuprinzator. Articolul este OK. Doamna „uita” sa includa USR-ul si auriferii pentru a include toate „partidele” in sarba. Chestia este „Qvo Vadis Domine” adica SOLUTII (?)

 13. La „La Zi” (Roxana S.) este adupa in fata publicului o declaratie a lui ciuca, care vrea sa sugereze ca parintii sai au fost anticomunisti, forma de intoxicare a adevarului si populatiei, asa cum mai jos(doar comentariul meu, plus altul despre claws hohanis), un intreg articol voia sa-l arate pe ciuca o victima-macar economica- a regimului comunist :___–___(* doar ce am cautat informatii despre nicolaie ciuca, la biografia sa , si acest monstru gusat, nu are tata nu are mama(din ce spume o fi facut?), insa am gasit un articol care lamureste misterul, dar care (poate involuntar) , vrea sa-l arate pe tatal acestuia ca pe un fel de erou general, iar aceasta pentru ca insasi tatal acestui ciuca, a fost tot parazit(=MILITAR) de profesie(chiar daca doar tablagiu), si-se zice- „cu un singur salariu, a crescut o familie de patru, sotia sa nefiind niciodata angajata, etc.”, , adica -vezi doamne!- la cate neajunsuri trebuie sa fi fost supusi acestiau, ei bine este o mare MINCIUNA, in realitate peste 50% din romani au crescut familii si de 5 si de 6, cu un venit nici la jumatatea celui al tablagiului ciuca, si nu este nicio exagerare, avand in vedere ca -pana in ’89- 49 la suta din populatie era cuprinsa in agricultura, unde majoritatea muncitorilor agricoli(cei mai multi, tarani cooperatori-numiti) nu castigau nici 500 lei/luna, bani care veneau intotdeauna cu o intaziere de macar o luna, in timp ce tablagii-paraziti, castigau din primul an, cel putin 2500/luna, practic si atunci si acum, bugetul tarii era/este impartit intre politic si armata, cea care intotdeauna(ultimii 70 ani) a fost impotriva poporului , dar -permanent- hartie higienica a politicului…)///(05.03.2022)”…susținătorul domnului Licu este, de fapt, președintele iohannis, care a ținut să-l răsplătească pentru că, potrivit presei (ziare.com), ar fi organizat, în 2019, audierea lui Carmen Iohannis în dosarul caselor din Sibiu „la secret”, adică „noaptea, ca hoții”. /”…iar klaus iohannis, ar fi intervenit decisiv…”___–-___orice si orisicum, intr-o republica ca cea mioritica, coruptia nu poate exista fara a fi atinse functiile de varf, inclusiv-DAR, mai ales- cea suprema, acest iohanis este produsul de sinteza al intregii ere comunisto-securista, dezvoltata pe tot ce are specia umana mai murdar: dorinta de exploatare si oprimare a celor multi si -in special- a celor care se opun sistemului, in sfarsit-daca ne raportam la zicerile biblice- acest iohanis (si muierea sa) sunt „dracii aruncati pe pamant” si nu sub pamant, cum persista idea, in credinta populara… Iar la zi, iohanis a facut cea mai mare favoare subordonatilor (deobicei calariti de el), se lasa calarit de ciuca, tocmai pentru a obtine cel mai teribil lucru ce i se pot intampla unei societati, adica militarizarea ei, iar aceasta exact cand -realmente, PRACTIC- Romania chiar nu mai are nevoie de armata, NATO garantand cu adevarat, apararea tarii… Este total scandalos si de neantzeles, cum marile grupe ale intelectualitatii (dascalimea, medicii, inginerimea tehnica, etc.) NU inteleg(?) simplul fapt ca ei NU vor primi niciodata salariile meritate, tocmai pentru ca banii lor, sunt distribuiti -prin definitie si anticipat- unor grupe sociale parazitare imense, care nu-si mai au rostul la aceste timpuri, asa cum dovedesc de zeci de ani , tari de top 10(in orice) care au abolit sau redus drastic, armatele…

 14. PressOne: Firele operațiunii de kompromat împotriva Emiliei Șercan duc către grupul Realitatea Plus
  (13 iulie 2022)
  O echipă de specialiști suedezi în cyber security a făcut, în doar 10 zile, ceea ce organele de anchetă ale statului român nu au făcut în 146 de zile…”___–___absolut tipic unui stat, cand acesta are in frunte un incompetent megaloman si chiar cu tendinte criminal-genocidale, care trece cu vederea, omucideri infaptuite -din vina- de subalterni, cazul de-genera-tului gabrle oprea(mancator de pensie speciala si „reprezentant” al Romaniei, in alte tari),de unde „oganili de ancheta”, devin -prin intentie sau incompetenta- total ineficiente, vazi cazul de la Caracal, unde a trebuit sa se ceara ajutor FBI pentru expertize, si -si mai si- cazul Arad(inca nerezolvat), in care cel care a pus bomba sub masina unui afacerist, nu a fost prins, desi APARE IN IMAGINI captate de o camera de luat vederi, ceace cam impune idea ca in spatele asasinatului , sunt chiar ORGANILI DE ANCHETA, locale si/sau regionale( nu m-ar mira si cele centrale), ca o razbunare in cel mai pur mafiotic stil, pentru ca afaceristul-victima, ar fi indraznit sa nu-i mai imprumute Mercedesul sau, sefului politiei locale…

 15. Vechea Noua Ordine Mondiala(Ciprian Cucu)”…urmasii lui Burebista si ai lui Stefan Cel Mare…”___–-____pentru eternitate, distanta -in timp- dintre B. si SCM- nu are nicio valoare(sau daca da, cel mult o milisecunda!), insa pentru succesiunea generatiilor umane si life-span-ul individual(in medie istorica de nici 50 ani!) distanta e mare , iar in acest interval s-au petrecut multe evenimente, multe doar banuite, altele nestiute…Iar pentru a nu-mi reformula(mai savant !) parerea asupra „cestiunii”, aduc un comentariul din 2012 (Cronica Romania de Azi-Mircea Batranu-„Un documentar exceptional-Dacii-Adevaruri tulburatoare”):” (10 martie 2012 la 18:06) Adevaruri tulburatoare? Poate, dar tulburatoare de ape, pentru ca este mai usor de pescuit in ape tulburi. Aceste „adevaruri” (desigur opinie personala) sunt doar fantasmagorii , exact cum spune unul din naratori, doar pentru publicitate! Acest gen. Chelar are veleitati stintifice insa bazate pe auzite, precum lautarii! El crede ca in 20 de ani, va scadea masiv rezerva planetara de petrol si -de aici- scaderea productiei de chimicale fertilizante( ingrasaminte) si -consecutiv- moartea prin infometare a jumatate din planeta, desi- de fapt- cele mai multe ingrasaminte provin din minerit al respectivelor depozite (azot in salpetru sau obtinut prin „distilarea aerului”, potasiu, sulf, fosfor, calciu, magneziu, la fel din diverse combinatii minerale, exploatari subterane, sau la suprafata, ca in Nauru, etc.) iar hidrogenul si -din nou- azotul provin(prin fotosinteza) din apa, respectiv aer (si transformate in materie organica, in special zahar)…Cea ce nu prea prevede el(chiar deloc) este faptul ca sunt alte cateva locuri identificate (si multe altele neidentificate) ca Brazilia si Canada care au miliarde de barili de zacaminte petrolifere, si -la fel de important, sau chiar mai important- in 20 de ani pretul petrolului va scadea incredibil, pentru ca vor fi dezvoltate masiv alte surse energetice, de acum deja conventionale.Nu mai vorbim ca el este sigur ca boli ca SIDA, Ebola si gripa porcina sunt boli produse in laborator si vor omora 90% din populatia planetei! Mai ales -pare-se – gripa porcina! Iar cel putin 2 din aceste boli”pandemice” bantuie prin lume de peste 30 de ani, exact cand populatia planetara a crescut logaritmic, ca numar(de la aprox. < 3 miliarde, la 7 miliarde)!(in Africa de vest, SIDA bantuie de pe la sfarsitul anilor 1900) Mi se pare ca este mai mult decat ridicola, este patetica( merge de la histrionic pana la smechereste) , asertiunea sa -si gesticulatia- despre"neuronul zglobiu"(al oponentilor), este de neacceptat pentru un asa rang militar, insa asta ne dovedeste ca neuronul sau-din dotare- este la fel de fals ca si tinichelele de pe umar, adica este cam de gene…rat, in general vorbind! Un alt general vorbeste de imperii spunand ca imperiul roman a fost cel mai intins si mai mare, in realitate, imperiul Roman a fost destul de mic (Europa si popoarele riverane Mediteranei), in schimb Imperiul Imperiilor (The British Empire) se intinde -realmente- de la o "margine" la alta a lumii, ca sa nu aducem in discutie si numarul populatiilor incorporate! In mod perfid unul din acesti 2 napoleoni se intreaba , "de ce poporul roman nu a invatat limba turca", banuind ei, ca nu exista raspuns.Romanii nu au invatat limba turca pentru simplul motiv ca ei NU AU COABITAT NICIODATA cu turcii, care veneau, praduiau sau isi luau peschesul, si plecau, in timp ce cu romanii, acesti vechi daci au coabitat sute de ani, si au ramas impreuna o mie de ani (si nu 165 de ani),la care trebuie sa adaugam ca fiind invingatori, limba oficiala a administratiei, era limba latina, viitoarea limba romaneasca, ajunsa romaneasca prin impletitura de fond linguistic dacic*, latin si din cel al popoarelor migratoare, in special slave, care s-au asezat imprejurul Daciei romanizate. Plus, dacilor li se parea o limba mai elevata, poate si din simplul fapt ca romanii erau mai eleganti in imbracaminte, podoabe si maniere, deci au asimilat aceasta noua limba chiar cu o oarecare placere, asa- cum in aceste timpuri- este invatata limba engleza! Dar daca evreii nu vorbesc latina (nu se putea sa nu fie adusi evreii sub reflectoare!) , desi au stat sub stapanirea romana sute de ani, este datorita solidaritatii si compactitatii religioase si sociale unice a acestui popor(la acel timp, dar si la zi) care mentinea o separatie riguroasa intre populatia bastinasa si cotropitori (cat si alte "neamuri"), iar noi, romanii, ajunsesem foarte aproape de a vorbi si scrie -oficial- greaca (pe la 1800), si -probabil- atunci acest circ s-ar fi facut cu 'foc grecesc"!. Este , iarasi, interesant, cum dintr-un condei, "medicii greci nu stiau " prea multe, insa este quasirecunoscut ca parintele medicinei (Hipocrates) a fost grec, iar mai tarziu, medicina (ca si alte stiinte) s-au dezvoltat in acelasi -viitor si actual- imperiu, cel britanic cat si in perimetrul continuatorilor directi ai imperiului roman(italienii) si nu in Valahia, sau actuala Romanie. Cat despre faptul ca pe Arcul lui Constantin sunt foarte multe statui de daci, dovedeste cat de importanta era aceasta regiune, prin bogatiile sale cat si faptul ca aceasta viitoare provincie a fost cucerita greu(2 razboaie), iar faptul ca expresiile dacilor sunt "de invingatori" este doar o butada ieftina, dea dreptul hilara, desi daca chiar au expresii de invingatori(cea ce este extrem de subiectiv de determinat) dovedeste ca multi daci, -fiind luptatori fara frica- au fost incorporati in legiunile romane, si au luptat in aceste legiuni, savarsind-probabil- acte de vitejie. Totusi, inclin sa cred ca imortalizarea exagerata a acestor daci s-a facut mai degraba pentru motive de aparenta, infatisarea si portul lor erau foarte apelante pentru un artist, la care nu se poate a nu se adauga interesul declansat de cultura religioasa (mistica) a acestui popor de "barbari"(Intotdeauna artistii au ilustrat mai degraba extremele decat media). In sfarsit, este clar ca cei doi napoleoni, vor sa demonstreze ca Dacia este buricul pamantului, si ca de aici au pornit emigrarile, in toate directiile, inclusiv in Argentina unde regasim o localitate 'sora" cu Posada romaneasca! Ca dovezi "incontestabile" autorii aduc intrebarea unui scriitor roman si anume "pierit-au dacii?" si un articlo din 1921 al lui N.Labis, "Revolta fondului nelatin"! Napoleonul cel original** , evident bantuit de teoria conspiratiei planetare impotriva dacilor, prin enormitatile debitate transforma filmuletul intr-un balci electronic ambulant, pentru el dovada dovezilor este facuta de gasirea unui os (si nu oricare, ci de femeie si inca cum, mai era si schioapa!***), cu care prietenul sau italian "a fugit la Roma" si a adus -inapoi- vestea (precum porumbelul biblic, frunza de maslin) in cioc, ca respectivul os are o vechime de aprox. 7,5 mii ani!Iar aceasta "confirmare" a fost facuta prin datarea cu carbon radioctiv, lasandu-se de la bun inceput la o parte faptul ca citira a fost unica (deci nu se poate vorbi de o medie, mai credibila) , ca nu a fost -macar- dublata de o citire cu un alt element-citire de referinta(potasiu-argon, etc.) si -la fel de bine- se stie ca citirile cu diferite elemente radioactive dau rezultate cosmice in diferente, chiar de sute de mii de ani, asa ca 2 sau 3 mii de ani in plus sau minus, nu pot fi decat o milisecunda in aceasta citire, o milisecunda insa care face o imensa diferenta! Desigur ca prietenul italian "batuse inainte la alte usi, dar "stimabilii romani, nu stiau limbi straine sau le vorbeau prost" (ce ar fi fost daca italianul ar fi vorbit romaneste, asa cum ar trebui cand esti interesat de trecutul acelei limbi), cliseul este arhiuzitat, napoleonul pus in priza nu se poate opri din autoadulatia facuta prin "lustruindu-se pe el"(care -de acord- poate fi un "poliglot"), iar ce este si mai interesant, pana la urma oasele se dovedesc a fi doar niste resturi, iar italianul-in s
  farsit- impresioneaza elitele clujene si primeste osul (cu care fuge la Roma), si -direct -se recunoaste ca tablitele care nu putusera a fi datate(pentru ca "fusesera spalate si arse"****, de romanii inconstienti), sunt -musai- de vechimea zisa (adica "datate indirect"), cea ce reprezinta rasul curcilor (in materie de rational), desi specialistii romani nu accepta a fi mai vechi de 2 mii de ani. Insa apare imediat chelarul, care spune raspicat ca "scrierea sumeriana a cazut, cea mai veche scriere este cea de la Tartaria !"; pai daca asa ar sta lucrurile, atunci ce informatii ne transmit aceste placute si aceasta limba? Pentru ca fiecare limba are o cheie, care face sens(cand e descifrata) asa cum a facut sens descifrarea pietrei rosii egiptene-1799- (Roseta Stone), de fapt un bazalt negru, dar ale carui inscriptii hieroglifice au dus la descifrarea alfabetului egiptean(hieroglife) care a derivat (a fost transferat si adaptat noii culturi egiptene pe langa anul 3100 ien), dupa aprox. 400 ani, de la primul alfabet (generic zis) cel sumerian, din care a evoluat cel akkadian, apoi cel biblos (al doilea real alfabet, primul fiind cel ugarit, dar care nu a rezistat) iar din alfabetul biblos au evoluat(prin imbunatatiri si modificari ) actualele alfabete, cel latin aparand cam la o suta de ani(650 ien) de la fondarea Romei, ca o necesitate de individualizare a inregistrarii si transmiterii informatiei, a unei cetati foarte promitatoare inca din primii ani de existenta. Mai tarziu, in film este introdus un alt personaj, care sustine ca aceste tablite ar avea o vechime de aprox. 6 mii ani, insa tot el, recunoaste ca in Romania nu a existat o arheologie in adevaratul sens al cuvantului. Si atunci -intrebarea este inevitabila- cum s-a ajuns la acest cumul de stiinta de specialitate, fara a exista o scoala de specialitate ? Deci toata aceasta fabulatie se bazeaza pe speculatiile (eventual citari si traduceri inexacte din autori consacrati) ale catorva istorici romani (Desunsianu, etc.) care probabil nu au iesit niciodata din Romania (exceptie, la Paris, cum se obisnuia de lumea buna), sa viziteze si sa verifice , aceste extrem de vaste tinuturi tracice (inclusiv in jurul Marii Negre) si sa faca sapaturi, si interpretari la fata locului, in timp ce marii arheologi ai lumii sunt fermi cand spun ca punctul nuclear al civilizatiei umane (inclusiv scrierea) sunt intre Tigru si Eufrat (eventual si Africa) si ca de aici au difuzat si in Europa, diversele neamuri(viitoare rase), cat si cultura initiala, care a ajuns , a fost filtrata in Grecia prin Creta, iar apoi in Europa, insa pe traseu a suferit modificari, pozitive sau negative. Iar acesti arheologi, antropologi si paleontologi de clasa maxima, nu au scris dupa ureche sau din legende, ci ei insusi au fost cei care au dislocat miliarde de metri cubi de pamant, descoperind milioane de artifacte care au dus la formarea unei idei destul de aproximative, despre trecutul speciei umane si a altor animale. Acesti arheologi nu au petrecut o saptamana sau doua, in acele locuri, o luna sau doua, un an sau doi, ci zeci si zeci de ani, practic, ca adulti, ei si-au trait viata in mijlocul acestor sapaturi arheologice, timp in care au notat totul metodic si apoi au scris cartile respective, majoritatea acestora fiind englezi: -James Mellaart, publica in 1964 "A neolitic city in Turkey" (editura T & H, Londra), dupa ce a locuit multi, multi ani in acele locuri.Tot el este credit pentru aprecierea ca la anul 6 mii i e n Capadocia ar fi avut o poulatie de aprox. 2 mii locuitori asa cum – J. Layard apreciaza ca "mandrul oras" Ninive, la anul 6 sute i e n numara aprox. 120 de mii de suflete, lucru plauzibil confirmat si de Biblie, in Iona 4:11( "Dar Ninive are mai mult de 120 mii de oameni, care…"), autor care a locuit ani in insulele Vanuatu si a produs magnum opus-ul sau, " Stone men of Malakula" -Alfred C. Haddon, care publica "History of Anthropology" la editura Watts, Londra -Stuart Piggott, care publica la editura T&H, Londra, studiul "The Dawn of Civilisation", dupa ce el insusi a studiat" pe viu" cultura indiana Tylor Edwards, publica la editura Macmillan, Londra, "Anthropology", el insusi participand la cercetari antropologice si arheologice, in Mexic. -Howard Carter, cel care a descoperit catacomba lui Tutankamon, efectiv lucrand in domeniu, in Egipt, de la 17 ani -marele Darwin, care a scris operele sale dupa ce "a cutreierat lumea" (si multe alte exemple) In concluzie (desi la un asemenea subiect nu se poate formula o concluzie finala) , cel mai elementar bun simt ne obliga(daca nu indeamna) sa tinem cont de pareri foarte profesionale, si nu sa ne lasam orbiti de un nationalism ieftin si gaunos, si pana la urma, fara nici un sens. Adica sa fim rationali si sa intelegem ca majoritatea popoarelor(exceptii cele arabe, in procent inalt) ne-am format prin multiple hibridari, petrecute dea lungul a mii de generatii, iar aceste evenimente au fost induse de colonizarile in valuri, datorate expansiunii agriculturii, a prelucrarii metalelor, a comertului cat si ridicarea de noi asezari umane, cetati si orase. Specific, pentru Romania, cu o asezare unica, la poarta dintre doua continente si culturi, romanii de azi suntem un amestec de daci, romani si diverse alte popoare, care au trecut in decursul miilor de ani, prin aceste tinuturi, insa regula este- si nu-i gasesc nici un defect- ca un popor sa se identifice prin limba si cultura, iar aceste doua majore elemente, ne apropie de continuatorii directi ai romanilor, de italieni.Pe de alta parte, descoperirile arheologice din Romania (perioada 2 mii i e n pana la anul o mie e n)sunt de o saracie indiscutabila****, cea ce-iarasi- impune ca nu puteam fi (ca daci) un popor prea dezvoltat cultural, in timp ce locurile arheologice italiene si cele din Asia Mica(si nu numai) dovedesc o bogatie culturala deosebita, deci o activitate umana efervescenta. Mai mult -si extrem de important- civilizatiile cu vechime au lasat in urma lor markere arheologice, dar si biologice, precum rase de caini si cai(indeobste) soiuri de pomi si alte plante, cea ce -iarasi- nu se regasesc la noi. Deci, sa nu ne mai imbatam cu apa rece si sa incercam sa ne transformam in buricul pamantului, mai ales ca si actuala stare sociala, dovedeste o lipsa culturala enorma, inclusiv- si mai ales- in randul "elitelor". Pare a fi probabil ca cei care au declansat aceasta stare sunt intentionati in a abate atentia publicului roman de la probleme majore, de existenta actuala, la fantasmagorii care nu pot fi rezolvate niciodata. Daca sunt cu ceva de acord in acest film, sunt de acord cu "asasinarea lui Eminescu" insa nu neaparat cu mercur, ci e vorba despre o asasinare sociala, de caracter, si nu cred ca datorita nationalismului sau ci-mai degraba- geloziilor si dorintei de razbunare, impotriva acelui tanar care se dovedise -doar prin el insusi- a fi un geniu Iar daca se poate formula o concluzie, aceasta este ca nu vom sti niciodata adevarul acelor timpuri, decat cu conditia ca civilizatii extraterestre sa ne fi monitorizat(inclusiv video) si -la un moment dat- sa ne furnizeze aceste informatii Totusi multumim pentru postarea acestui film, care este ilustrativ in a demonstra pana la ce grad inalt poate merge amatorismul si asteptam cu nerabdre al doilea film, care va demonstra indubitabil, continuitatea vechilor daci pe aceste meleaguri prin conexiunea insurmontabila dintre faptul ca noi insine ne numeam aplaudaci, si noile sapaturi care -in fiecare zi- scot la lumina zilei mii si mii de carnete p.c.r., dovada ca vechii daci erau chiar si membri ai partidului unic, desigur , regasit la zi ca guvern national * acest fond de cuvinte dacice (regasit si in limba albaneza) este extrem de sarac, abia 3 sute de cuvinte, iar muzicalitatea(sonoritatea) acestor cuvinte este net diferentiata de echivalentul in limba italiana (si latina vulgara ;ex. branza-formaggio; balaur-drago, dragone; barza-cicogna) pe cand imensa majoritate de cuvinte romanesti sunt extrem de apropiate d
  e limba italiana ** ar fi necinstit sa categorisim "dupa mutra, dupa port", un individ ca sufera de napoleonism, insa vorbele (deci ideile) sale demonstreaza aceasta problema, in fond a fost si este plina lumea de cei cu aceasta suferinta, este macar bine ca nu este violent *** cercetarile au demonstrat fara putinta de tagada ca respectiva femeie purta -peste un ochi- un plasture de piele de bizon, iar la celalalt avea strabism, iar in ultimele 24 de ore premergatoare mortii, in spate a purtat un arc imens si o tolba cu sageti confectionate din lemn de soc. **** asta se numeste BS stintific, orice material poate fi citit radioactiv dapa ce revine la temperatura ambianta, pentru ca particulele radioactive sunt nu numai la suprafata dar si in structurile interne, in special cand e vorba de relatia carbon-masa vie **** intre anii 300-1000 e.n., practic, istoria Romaniei este o imensa pata neagra.

 16. si, continuand la „PressOne, Firele actiunii… ” devine f clar(pentru ca mai sunt exemple), ca ORGANILI sunt de multe ori, ori infratite cu interlopii, infractorii, etc., ori sunt chiar mai „tari”, ca in exemplul de mai sus, unde chiar dintr-un orgoliu patologic si sensul fanariotic-despotic al puterii, puteau duce la acest omor, dar mai degraba este vorba de bani, respectivul afacerist(care -sunt sigur- nu era vreo usa de biserica!) ii platea caraliului-sef taxa de protectie, si fie a incetat sa o mai faca, fice a incercat sa-l santajeze pe caraliu, de unde vorba QED-ului, „fiecare pasare, pe limba ei piere”, adica politistul fiind incoltit, a devenit nervos si a dispus eliminarea definitiva a santajistului, stiind ca „nu poate fi prins”, are si el conexiunile lui cu magistrati ca cei din acest titlu, „Familia de „cârtițe” din DNA: tatăl – fost procuror, fiul – polițist judiciar. Marele ștab pe care l-au ținut la curent cu momentul perchezițiilor.”-care ei , la randul lor au scapat doar cu o amenda totala(cumulata la cei doi) de 45 mii lei, adica o bagatela pentru spagile de le primeau ei, iar daca asta s-ar fi produs/depistat in USA sau alte state din occident, cei doi nu scapau fara macar 10 ani, intr-o inchisoare federala…Si -probabil- ” forensicii” din Romania, lucreaza la schimbarea fizionomiei celui capturat de camera de luat vederi, asa ca niciodata nu va fi prins, in fapt fiind chiar omul de actiune, al celor din sistemul juridic-politienesc… Sau vor da un „verdict” traznet, victima era deja moarta(de atac de inima) cand a intrat in masina!!!, asa cum in cazul Cristinei Topescu, „forensicul” a zis ca ” a murit de grasa”, fara a face o analiza a toate circumstantele, adica -cel mai important, in acest caz- evaluarea celor doi caini, care dupa opinia lor si cea generala, au murit de tristete…La timpul acela scriam pe o pagina (?) unde erau proprietari si adminstratori poetul lucian avramescu si tzaitoarea sa, si care dadea exemple din literatura despre fidelitatea canina, desi aceasta forma de fidelitate se intalneste post-mortem, adica unii caini stau la mormantul stapanului, zile in sir… In acest caz, analizele specifice ale cainilor morti(gradul de rigiditate /descompunere si analize toxicologice), ar fi aratat ca -de fapt- cainii au murit in aceiasi zi cu stapana si ca -ca si ea- prin intoxicatie acuta, practic cazul este destul de raspandit, persoane depresive isi omoara animalele de companie(sau copiii), pentru ca „nimeni nu le mai poate iubi si avea grije de ele, precum el/ea”, si apoi se sinucid si ei, – si cine stie?- poate chiar confortabil, cu gandul ca imediat se vor intalni cu respectivele animale, care -in general, la asa subiecti- sunt singurele fiinte pe care acestia le mai iubesc(intr-o masura chiar valid, de unde „Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat mai mult imi iubesc cainele”)…Pentru ca nu am fost de acord cu el si la alte subiecte, deobicei politice si de sistem( si la indemnurle unui general-ca deobicei un degenerat), acest avramescu mi-a taiat accesul si a distus si arhiva, desi scrisesem multe lucruri interesante…

 17. Vorbind de imparati si „AMBITII NEOIMPERIALE”:Vremurile, ambițiile neoimperiale ale Rusiei, guvernele și noi(Alexandru Lazescu) „…Președintele Poloniei cere Ucrainei să recunoască masacrul de la Volânia, comis în Al Doilea Război Mondial: ”Nu este vorba de răzbunare” „…militiile naţionaliştilor ucraineni au masacrat peste 100.000 de polonezi în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, …”___–___ desi intrebarea/cererea este lansata intr-o circumstanta speciala(si pare a fi un santaj), realitatea-DOVEDITA- bate fictiunea/propaganda, intrebarea este cum va raspunde Ukraina, adica isi va suma responsabilitatea(chiar long-post-factum)? /// 2-„…la limita frontierei cu Statele Unite….”___––-___ tot ceva gen Radio Erevan: discutie intre 2 absolventi din URSS: unde ai primi repartitie? „La Uelen, si multumesc Tarului ca a vandut Alaska , americanilor!”///-3-„…de pildă în America trilioane pentru a le împărți gratuit populației …”___–___ o miscare economica tactica excelenta, USA nu a mai repetat episoadele de dinainte, cand trimetea gratuit milioane de tone de alimente in diverse tari, datorita SUPRAPRODUCTIILOR autohtone(desi cu un consum intern, de neegalat), asa si acum, iar la zi, problema nu este de produse( oricare) ci de lucratori, populatia (si din frica indusa de pandemie), nu mai vrea sa lucreze, pentru ca are RESURSE, are bani la banka si la saltea , are garajele pline de bunuri inca in stare de buna functionare-sau valoroase, arta, masini de epoca, alte colectibile- iar industria storage-lui este un boom continuu, incat se filmeaza si live-show-ri, precum „Storage Wars-Texas”, etc.Practic economia americana este la numere f. bune, si nu prin fortare la munca ci prin oferirea de incitive, precum cu salariul minim, in unele state de nici 9 $/h, insa ofertele nu mai incep decat de la 12 $/ora, iar daca „amatorul” zice ,” eu ma gandeam macar la 14/ ora”, este angajat „on the spot”!!! Asa si cu asa-zisa inflatie si preturi, toata lumea conduce ca si inainte si fara autorestricti(desi benzina s-a dublat la pret) -si nici proteste-, iar preturile la mancare se ajusteaza prin procedeul „on sale” , ajuns la scala de masiv, adica cei mari 3 (producator, intermediar retail) se unesc si zic , ” mai bine castigam doar 5 centi la un dolar investit, decat 30-40 centi, si asa se face ca in loc sa cumperi un full slab (ribs) -gata pregatit(si delicios si f. nutritiv) , cu 16-17 $/ bucata(de 1, 5kg) , o cumperi cu sub 10 $( la restaurante apar diferente), asa si cu alte articole, sunt „on sale’ de haine, CU UN CENT /bucata !!!, doar sa scape de ele!///4-„… fara energia nucleara…naiva…”___–___ la un art. a lui C.Cucu, doar ce am adus un comentariu de peste zece ani, in care spuneam de f. mult timp(si un articol de prin 2008-„Energia, Pionul cu rol de Regina”), acelasi lucru, microcentralele atomice(regionale) sunt garantia obtinerii energiei electrice ieftine si curate…///5-„Teoria Monetara Moderna”___–-___ este f. valabila, INSA numai pentru tari cu economii excelente, care si primesc imprumuturi preferentiale internationale, tocmai pentru ca exista predictia (sustinuta de trecut) ca aceste economii vor fi la fel si chiar mai performante , pe viitor, cazul Japonia este cel mai ilustrativ…

 18. mai jos un alt comentariu din 2011(tot de la „Cronica Romania de Azi.-„Explozia de la Fukushima.Sfarsitul erei atomice?”)-iar la zi, Franta ramane tara care produce peste 70% din total energie electrica , prin uzinele atomo-electrice(urmata de Slovacia, Ukraina si Belgia), iar China si india, au in constructie 16, respectiv 8 reactoare atomo-electrice….
  13 martie 2011 la 21:02
  Exista o vorba „Orice sfarsit, reprezinta un nou inceput”, asta in general zis, in acest caz va exista o continuare, insa se vor aduce in productie noi tehnologii, mai sigure, insa si mai scumpe(vorbind in bani). Trebuie insa sa pornim de la origini, Japonia nu a avut (si nu are) prea multe optiuni in cea ce priveste energia, deci nu poate renunta la cel mai reliabil mijloc de a o produce, insa alte tari pot invata ceva, iar acest ceva l-am expus deja in cateva articole si comentarii, esenta sigurantei exploatarii acestor centrale (mai ales in caz de cutremur) consta in marime, si anume cele mai sigure vor fi centralele-garaj, amplasate pe 2 piste solide, intre care „joaca” un numar de bile metalice, cea ce va permite intregului complex sa ruleze, sa „danseze” in orice directie, pe cativa metri buni, cea ce va anula efectele socului, chiar la intensitati uriase (peste 10 gr. R.) deci aceste microcentrale nucleare, trebuie sa fie de dimensiunea a unei sau a doua case, sa nu aiba o putere instalata mai mare de 25MW, si sa aiba un sistem de ingropare automata sau manuala, ca atunci cand se produce un eveniment ireversibil, complexul sa fie „ingropat” si in timp, procesul se va stinge de la sine. Japonia nu-si permite prea mult acest lucru (datorita densitatii populatiei), insa Ro poate sa construiasca 10 -15 asemenea reactoare, amplasate la distante egale, si in zonele cele mai putin populate, in timp , populatia din zonele imediate fiind incurajata sa se mute la o distanta (a fi apreciata) ca sigura, in caz de avarii serioase, si astfel se pot crea aceste zone-tampon in jurul acestor centrale, zone care nu vor deveni sterile (economic) ci vor fi impadurite, cea ce per totala, la nivelul Romaniei, va necesita cel mult 25-30 mii ha teren, care va fi doar reconvertit, din punct de vedere al utilizarii( culturi agricole >zone forestiere)…

  • nymag.com/intelligencer/2022/01/nuclear-power-climate-change-renewables.html
   Why Nuclear Power Is Making a Comeback – Intelligencer(…)___–___ pana la descoperirea a noi forme energetice, energia nucleara este singura care poate asigura supravietuirea, in toate scenariile apocaliptice energetic…

 19. (vreo doi ani in urma)LevSt.
  22/12/2020 la 14:00
  Catzu, uns-deja – PM, scolit si prin USA, si prin functie un fel de -macar- egal cu pres-edintele, ce masuri va adopta: Trumpiste sau Bideniste?…///
  „Joe Biden anunță o nouă politică externă americană progresistă
  (Alexandru Lazescu)”…Să ne aducem aminte cum Bertrand Russell îndemna guvernul britanic, …”_____—–_____desi liderul necontestat (al timpului) al „revoltei impotriva idealismului”, BR a cazut in propria plasa, a trebuit sa petreaca ceva timp la inchisoare(chiar daca nepot de ,de -doua-ori PM),unde -zice el- nu i s-a parut a fi rau, si unde a emis o „maxima”, aproximativ, ” colegii mei incarcerati au un moral ca si al nostru, poate au un IQ mai jos, dovada fiind ca au fost prinsi”( si inchisi)!!!///-II-„…Vedem aici o abdicare completă chiar și de la o doză minimală de realism, expresia unui progresism în formulă turbo…”____—–____ Sa nu uitam cine a fost USA chiar si inainte de al DRM(si unde a ajuns) si sa nu uitam ca un american din 20 este milionar(adica tot a cincea casa), iar ceilalti left behind !, au si ei 900 de mii, 300 de mii sau 50 mii, in cash, altfel mai fiecare american are garajul plin de junk-uri care inca valoreaza o avere mai oriunde in lume, iar industria storage-lor este pe culmi, pentru acelasi lucru, populatia stokeaza diversele bunuri foarte functionale, doar pentru ca a intrat pe piata ceva „si mai si”…Pe scurt, realitatea este ca o dezvoltare in forma turbo este f. posibila, cadrul conteaza f. mult, continutul exista si este in astepare…Vorba poetului, ” Dati-mi ranga potrivita,/Si am sa rastorn Pamantul!”
  „…iar cealaltă mare putere din UE, Franța, cere deschis prin Macron decuplarea de America…”___—-___ declaratia face parte din ciclica „revolta” franceza, inca nu reusesc sa se obisnuiasca cu idea ca au primit ajutor de la lumea angloamericana, un ajutor stanjenitor, pe care -practic- nu-l pot rasplati, asa ca o tin pe insolenta si „uitare”, uita ca Emile Zola* a trebuit sa se refugieze in Anglia (sa nu ajunga el insusi precum capitanul Dreyfus-in scandalul- „afacerea”- Dreyfus-epuizata abia in 1906), si-cam in acelasi timp- PM englez Benjamin Disraeli a fost cel care a finantat terminarea Canalului de Suez (inceput de Franta), si la fel -ceva mai tarziu, americanii vor prelua lucrarile la Canalul Panama si -desigur- planul Marshall**, nu mai detaliem despre cererea presedintelui francez de a intra intr-o uniune cu Angia, ca un fel de protectorat…Se pare ca toate astea (plus „benevola” vanzare a actualui stat Louisiana, adica peste 2milioane kmp(!!!), iar mai mult de jumatate din suma afacerii a intrat in contul datoriei-deja- a Frantei, fata de USA …), inca ii zgandara pe francezi ( * cam acelasi lucru si cu Germania, se stie ca, Karl Marx a trebuit si el sa se mute in Londra pentru a putea sa-si scrie opera, si arhicunoscut, Germania s-a infruptat masiv din Planul Marshall, iar dezvoltarea tarii-fara precedent- se datoreaza investitiilor americane cat si faptului ca Germania, zeci de ani, nu a trebuit sa investeasca nici macar o marca in aparare, trupele americane ramanand garantia germanilor, pentru mult timp…;** in filmul „The Family” -un fel de comedie, „black comedy”, intr-un magazin francez, sotia gangsterului american are o discutie cu proprietarul, care zice” da, americanii ne-au eliberat si de atunci ne tot calaresc”, cea ce exprima existenta si intretinerea unei animozitati, impotriva USA)..

 20. Vestul si restul.(Alexandru Lazescu)”…(USA) rămân una dintre cele mai „avansate, vibrante și dinamice economii și societăți de pe glob”,____––___, nu „dintre” ci „cea mai”, in ciuda numerelor( populatie si teritoriu), pentru ca succesul american se bazeaza pe inovatie de tip garaj, adica la firul ierbii, oricine are tot ce-i trece prin minte, pentru face o inovatie, iar guvernul incurajeaza si rasplateste efortul oricui…Ca unii cred altfel, este f. ok, insa realitatea este asa cum este, insasi numarul impresionant de studenti straini(si chiar inamici) , in scolile americane, ilustreaza acest lucru si, oricat ar fura, USA ramane cu multi ani, inaintea lor…Iar -vorbind de coalitii- aliatii Americii sunt mult mai bine pozitionati, Japonia, S.Korea si Australia, care -ca si USA- au cele mai performante economii si -la nevoie- in 24 de ore au fiabilitatea si capacitatea de a-si transforma productiile general industriale, in militare, ceace nici China nu poate face, nu mai amintim de ceilalti presupusi aliati( in caz de), la fel, lipsiti de flexibilitate si viteza in executie…

  • Cum arată primul bombardier invizibil testat de China. Modelul, ”furat” de la SUA (Sambata, 16 Iulie 2022, ora 16:51) (…)____––____ cateodata, „invatacelul , devine mai destept ca dascalul”, acesta este cazul -CATEODATA, al Chinei- insa, per total, nu poate nici macar ajunge din urma USA, nicidecum sa o depaseasca, iar in ultimul timp, pare-se ca pentru China, furtul de tehnologie a devenit vital, cea ce -pe termen lung- este contraproductiv, chiar pentru ei…

 21. Firmă din China, acuzată că a furat secrete comerciale pentru a deveni furnizor Apple(…)___–___China, una dintre civilizatiile cele mai vechi( fara indoiala-deci- cu oameni cu inalt IQ) a ajuns sa fure, si tot nu tine pasul cu occidentul, iar acest aspect este datorat colapsului intelectual pe care China l-a suferit in perioada de „glorie” a comunismului, care a lasat urme adanci, orice cercetator ,inca simte Sabia lui Damocles asupra capului sau, in eventualitatea ca nu va ajunge la un rezultat pozitiv , de multe ori comandat*, cea ce nu se poate, prin definitie, in occident, si mai ales in USA, pentru ca libertatea de gandire este reala, de unde si rezultatele pozitive, asa cum esecurile NU sunt blamate, se reia experimentul de la cap, insa cu unele modificari, presupuse -inca presupuse- de a corecta situatia…(* dupa ce claws hohanis va cadea-sooner, better- se va dovedi ca Laserul de la Magurele a fost distrus intentionat de hohanis si haita( prin intermediari, inclusiv internationali), pentru ca respectiva conducere a institutului, nu a acceptat cererea f. discreta acestuia(” nici usturio n-a mancat…”) de a fi inclus si el pe lista celor cu „idei”, care ar fi avut un rol in dezvoltarea proiectului…