Curţi inundate şi copaci căzuţi din cauza ploilor abundente şi a vântului puternic, în județul Dâmbovița

Data:

Mai multe curţi din satul Româneşti au fost inundate, sâmbătă, iar pompierii dâmboviţeni intervin şi pentru degajarea unor copaci căzuţi din cauza vântului puternic în comuna I.L. Caragiale, informează ISU Dâmboviţa.

„Pompierii de la Garda Potlogi intervin în satul Româneşti cu o autospecială şi o motopompă pentru evacuarea apei acumulate în mai multe gospodării ca urmare a ploilor abundente căzute într-un timp scurt.

Sunt inundate 15 curţi, iar pompierii acţionează pentru evacuarea apei. Nu sunt înregistrate victime. Există o intervenţie pentru degajarea unor copaci căzuţi în urma fenomenelor meteorologice în comuna I.L. Caragiale, sat Ghirdoveni”, precizează ISU Dâmboviţa.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de tip Cod Portocaliu pentru judeţul Dâmboviţa valabilă în intervalul 28 mai, ora 12,00, până la 30 mai, ora 10,00. Sunt vizate fenomene de instabilitate atmosferică accentuată şi ploi abundente.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de 50-90 l/mp. Vor fi perioade în care se vor semnala şi vijelii (viteze de 75…90 km/h), grindină şi frecvente descărcări electrice. (iSU Dâmbovița).

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

28 de inculpați, achitați într-un dosar de contrabandă cu țigări după 7 ani de proces

28 de inculpați, achitați. Într-un singur dosar de contrabandă...

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității...

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul pe care coaliția PSD-PNL...