Cutremur de 5,4 grade pe scara Richter în România

Data:

Un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter a fost înregistrat în România, joi dimineață, la 06:50, anunță Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică a Pământului.

Ultimul seism de peste 5 grade a avut loc în 31 ianuarie 2020.  Nu au fost primite apeluri la 112 și nici nu s-au înregistrat pagube, a transmis joi dimineață Raed Arafat, la Digi 24, secretar de stat în MAI. Raed Arafat a atras atenția asupra informațiilor care circulă în spațiul public referitor la tipul de alertă pe care populația l-a primit înainte de cutremur. Arafat a subliniat că IGSU nu a trimis mesaj RO-Alert, iar populația a primit alertă de la Android. 

Citește și: Șmecheria prin care comisia de la UBB Cluj i-a protejat pe Bode și lucrarea lui de doctorat

Cel mai distructiv cutremur din România a fost cel din 4 martie 1977. Seismul a avut o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter, la o adâncime de 94 de km, în zona Vrancea, la ora 21:21.

„Mișcarea seismică a fost resimțită puternic în România – mai violent în Oltenia și Muntenia, dar și în sudul Moldovei. De asemenea, cutremurul a fost resimțit și în țările vecine (Serbia, Bulgaria, Ungaria) dar și în alte țări din centrul și sudul Europei, precum și în Rusia – până la nord de St. Petersburg” (sursa: mobee.infp)

Ora 08:22 Cel mai puternic cutremur din România (înregistrat în statisticile oficiale începând cu anul 1450) a avut loc la 26 octombrie 1802. Seismul a avut o magnitudine de 7,9 grade pe scara Richter, la o adâncime de 150 km, în zona Vrancea, la ora 12:55 (informații mobee.infp).

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Premieră la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad: alegeri de rector în 2 tururi

Premieră la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, care permite...

Franța s-ar putea ciocni direct cu Rusia dacă frontul ucrainean se prăbușește

Franța s-ar putea ciocni direct cu Rusia dacă frontul...

Ce spune Comisia Europeană despre candidatura Ramonei Chiriac pe listele PSD-PNL pentru europarlamentare

Ce spune Comisia Europeană despre candidatura Ramonei Chiriac, șefa...

Înșelăciune prin metoda „spoofing”

Înșelăciune prin metoda „spoofing”, anchetată de Poliția Română, care...