Vrânceni cu handicap psihic, transformați în sclavi, bătuți și terorizați la ferme din Maramureș

Data:

Vrânceni cu handicap psihic au fost racolați din centrele sociale din județ și exploatate ca pe sclavi la ferme din Maramureș. Oamenii erau bătuți, terorizați și ținuți în condiții inumane de către exploatatori. Autoritățile au intrat pe fir.

Mai multe persoane vulnerabile, cu handicap psihic, internate în centre de recuperare și reabilitare a persoanelor cu handicap, din județul Vrancea, ar fi fost recrutate prin inducere în eroare, profitând de starea de vădită vulnerabilitate, și, ulterior, transportate, în vederea exploatării prin muncă în cadrul unor pensiuni, gospodării și ferme din județul Maramureș. 

Persoanelor vătămate le-ar fi fost reținute documentele de identitate, acțiune de natură a asigura exploatarea acestora pe o perioadă cât mai mare.

Citește și: Dosarul sclaviei umane din Maramureș | 4 persoane arestate, printre care șeful centrului din Vrancea de unde erau racolate persoanele cu handicap

Vrânceni cu handicap psihic, abuzați de traficanți

„Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca și cei ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureș, au pus azi în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară în județele Maramureș și Vrancea, într-o cauză de trafic de persoane şi supunerea la muncă forțată obligatorie.

Persoanele vătămate nu ar fi fost plătite sau ar fi fost plătite mult sub nivelul muncii prestate, ar fi fost adăpostite în condiții necorespunzătoare și exploatate prin recurgerea la amenințări și exercitarea de acte de violență fizică, acte care au determinat o puternică stare de temere în rândul acestora.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Maramureș, au fost conduse 14 persoane, despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și serviciilor de combatere a criminalității organizate Sălaj, Bistrița-Năsăud și Vrancea.

Citește și: Dosarul sclaviei umane de la Maramureș. Încă 30 de zile de arest pentru șeful Centrului Social din Vrancea

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Maramureș – Serviciul Criminalistic, cel al Direcției Generale Anticorupție, Inspectoratului de Jandarmi Județean „Pintea Viteazul” Maramureș și Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea. 

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române”. sursa: DIICOT

Urmăriți PressHUB și pe Google News!


Articol publicat în Campania Națională de Conștientizare în privința Traficului de Persoane, derulată de Freedom House România în cadrul proiectului Stop-AT.

STOP AT
spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
1 COMENTARIU
  1. […] PRESSHUB a scris că aceștia sunt acuzați că au exploatat persoane cu dizabilități, provenite din Vrancea, într-o fermă din județul Maramureș, în condiții inumane. Cei 4 inculpați fuseseră arestați preventiv în luna mai, iar acum solicitaseră un regim mai permisiv: arest la domiciliu sau control judiciar. Mai întâi, judecătorii Tribunalului Maramureș au respins solicitarea inculpaților și au aprobat cererea procurorilor DIICOT privind prelungirea arestării preventive cu 30 de zile. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related