Cuvinte, necuvinte… pe 15 decembrie: Horaţiu Mălăele şi Emilia Popescu, sub semnul lui Ion Caramitru

Data:

La steaua… primul spectacol din seria Cuvinte, necuvinte… poate fi văzut la Sala Studio a Teatrului Naţional I.L. Caragiale pe 15 decembrie 2022, ora 20.00.

Horaţiu Mălăele şi Emilia Popescu vor recita sub semnul lui Ion Caramitru, în ambianţa muzicală creată de Cătălin Răducanu, într-un spectacol unic de poezie şi muzică ale cărui taine vă lăsăm să le descoperiţi atunci.

Horaţiu Mălăele:Poezia este felul omului de a zbura. Sau. Locuim împreună în acest spectacol pentru că noi credem, ca și dumneavoastră, că poezia este felul omului de a zbura. Sau. Actorul și Poezia sunt neamuri. Sau. Ovidiu Genaru spune că „o lume fără poezie e sortită frigului”. De acord”.

Emilia Popescu: „Poezia e visul cel mai ascuns al omului”.

Pornit de la o idee de Ovidiu Miculescu, acest proiect este un act de restituție și un demers de susţinere a unui domeniu cultural marginalizat în contemporaneitate, adăugând poeziei arta actorului, rostirea, muzica şi imaginea. Regia spectacolului este semnată de Claudiu Goga, regia muzicală Oltea Şerban-Pârâu, video Virgil Oprina.

În centrul acestei seri eveniment se vor afla versuri din creaţia lui Mihai Eminescu, dar şi a altor poeţi români precum Nichita Stănescu, Ştefan Augustin Doinaş, Emil Brumaru şi nu numai, pe o selecţie centrată în jurul unei teme – dragostea.

Cei aflaţi pe scenă vor intra într-un dialog imaginar cu Ion Caramitru, prezent în proiecția ultimei filmări realizate de acesta pentru proiectul Aplauze pentru poet.

Vă invităm să participați la o seară de excepție, prima dintr-o serie pe care o dorim continuată la Teatrul Național I.L. Caragiale, a cărui menire este, printre altele, și aceea de a cultiva gustul spectatorilor pentru cuvintele frumos rostite.

Biletele pot fi procurate de la Casa de bilete a Teatrului Naţional I.L. Caragiale, precum şi online, pe platforma www.mystage.ro.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. Mă interesează când va avea loc urmatorul spectacol din seria cuvinte/ necuvenite , seara de poezie Horațiu Mihaele/ Emilia Popescu. Mulțumesc! Excelentă ideea unor seri de poezie, parcă mai ieri la Notara, spectacolele cu Pitis, Caramitru, Caragiu, Elena Caragiu, etc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...