Dacia Spring, o singură stea din cinci, la testele de siguranță EURO NCAP

Data:

Organizaţia europeană responsabilă cu testele de siguranţă ale automobilelor Euro NCAP, a dat azi publicităţii rezultatele testelor efectuate asupra mai multor modele, între care şi micuţa Dacia Spring, primul vehicul 100% electric din istoria mărcii Dacia.

Din păcate, rezultatele Daciei Spring au fost cele mai proaste de când modele Dacia (primul a fost Logan, generaţia I) sunt testate Euro NCAP: o singură stea din cinci. Celelalte modele Dacia testate în anii anteriori obţinuseră în general câte trei stele.

Şi mai prost decât Dacia Spring a stat modelul, de asemenea, electric, al celor de la Renault, Zoe. Deşi la lansarea sa, în anul 2013, Renault Zoe E-Tech electric a primit cinci stele la testele Euro NCAP, testarea de anul acesta a fost catastrofală: zero stele. Este pentru prima dată când un model Renault obţine un rezultat atât de slab.

Zero stele pentru Renault Zoe nu e un rezultat cu care francezii să se mândrească

Pe de altă parte, testările Euro NCAP de anul acesta au mai furnizat o premieră: s-au împlinit 20 de ani de când toate modelele constructorului suedez Volvo obţin câte cinci stele pe linie. Se ştie, însă, scandinavii au o adevărată obsesie pentru siguranţă, încă de la apariţia primului model Volvo, acum aproape 100 de ani. Volvo oricum îşi supune maşinile, de decenii, unor teste de impact cu mult mai severe decât cele efectuate în testările Euro NCAP.

Revenind la Dacia Spring: o singură stea la testele Euro NCAP e un duş rece, dar în niciun caz o tragedie. Maşinile din clasa sa (supermini), citadine prin definiţie, nu prea sunt expuse riscului unor coliziuni severe.

Articolul complet poate fi citit pe ARGEȘUL ONLINE.

spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

ULTIMA ORĂ Cutremur de 4,9 în Târgu Jiu

Un cutremur de 4,8 pe scara Richter a avut...

Aktual24: Cine sunt copiii de bani gata reținuți în cazul drogurilor din Sectorul 1

Surse apropiate anchetei privind suspectii in cazul dosarului de...

UPDATE Cristian Ghinea: doamna colonel SRI de la Fonduri Europene nu s-a mai prezentat astăzi la concurs

Fostul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea...