duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziActualitateDacian Cioloș convoacă PNL, UDMR și minoritățile la negocieri: ”Cerem refacerea coaliției”/...

Dacian Cioloș convoacă PNL, UDMR și minoritățile la negocieri: ”Cerem refacerea coaliției”/ Cine face parte din echipa de negocieri și cine lucrează la programul de guvernare al USR

Dacian Cioloș, premierul nominalizat luni de președintele Klaus Iohannis, a transmis printr-un comunicat că marți îi va invita pe liderii PNL, UDMR și ai minorităților naționale pentru formarea unui guvern.

USR a transmis că ”cere refacerea coaliției” și că speră ca foștii parteneri politici să ”dea dovadă de responsabilitate politică”.

Biroul Național al USR a decis ca echipa de negociere să fie formată din Dan Barna, Anca Dragu, Cătălin Drulă, Vlad Voiculescu, Ionuț Moșteanu. De asemenea, din echipa care lucrează la programul de guvernare fac parte Cristian Ghinea, Oana Țoiu, Anca Dragu, Claudiu Năsui, Dragoș Pîslaru.

Comunicatul integral

”Dacian Cioloș, prim-ministrul desemnat de către președintele Klaus Iohannis, va invita mâine liderii PNL, UDMR și ai minorităților naționale la discuții pentru formarea unui nou guvern.

  • „În concordanță cu atitudinea noastră coerentă încă de la momentul alegerilor parlamentare, primul pas este să invităm marți PNL, UDMR și minoritățile naționale la discuții pentru formarea unui nou guvern. Cerem refacerea coaliției în formula ei inițială și așteptăm un gest de reciprocitate din partea foștilor noștri colegi. Sperăm ca în ultimul ceas aceștia să dea dovadă de responsabilitate politică. Am decis în Biroul Național să trimitem invitații oficiale pentru a ne întâlni chiar începând de mâine cu PNL, UDMR și parlamentarii minorităților pentru a discuta reformarea Coaliției de guvernare”, a declarat Dacian Cioloș

Biroul Național al USR a decis echipa de negociere și este formată din: Dan Barna, Anca Dragu, Cătălin Drulă, Vlad Voiculescu, Ionuț Moșteanu.

De asemenea, a fost stabilită și echipa care lucrează la programul de guvernare: Cristian Ghinea, Oana Țoiu, Anca Dragu, Claudiu Năsui, Dragoș Pîslaru.

USR reiterează că cea mai bună soluție pentru România este un guvern USR-PNL-UDMR care să gestioneze pandemia, criza prețurilor la energie și să implementeze PNRR”, titrează G4MEDIA.

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE