sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăLa ziDacian Cioloș: Le cer șefilor coaliției toxice PNL-PSD-UDMR ca guvernul lor să...

Dacian Cioloș: Le cer șefilor coaliției toxice PNL-PSD-UDMR ca guvernul lor să abroge intrarea în plată de la 1 ianuarie a pensiilor speciale pentru aleșii locali

Dacian Cioloș solicită coliției de guvernare să abroge intrarea în plată de la 1 ianuarie a pensiilor speciale pentru aleșii locali.

Până la sfârșitul anului, Guvernul României trebuie să instituie un Comitet de monitorizare, însărcinat cu revizuirea sistemului de pensii, iar liderul USR și le cere miniștrilor Muncii și Familiei să precizeze dacă există acest comitet și cine face parte din el.

„Le cer șefilor coaliției toxice PNL-PSD-UDMR să ia rapid decizia ca guvernul lor să abroge intrarea în plată de la 1 ianuarie a pensiilor speciale pentru aleșii locali. România nu-și mai permite o nouă castă de privilegiați.

Le cer domnilor Cîțu și Ciolacu să explice pensionarilor cu venituri mici pe care îi țin în sărăcie de ce ei și partidele lor se opun eliminării pensiilor speciale pentru aleșii locali, care pot ajunge la 7.000 de lei.

În 26 de zile, aceste noi pensii speciale vor intra în plată, dacă nu sunt oprite acum. USR e singurul partid din România care a desființat pensii speciale. Noi am condiționat intrarea la guvernare de desființarea pensiilor speciale pentru parlamentari, lucru care s-a întâmplat”, spune Dacian Cioloș pe Facebook.

„Foștii parteneri de coaliție de la PNL și UDMR au acceptat doar amânarea intrării în plată”

Liderul USR expică și necesitatea instituirii unui Comitet de monitorizare, însărcinat cu revizuirea sistemului de pensii.

„Am cerut și anularea pensiilor speciale pentru primari, dar foștii parteneri de coaliție de la PNL și UDMR au acceptat doar amânarea intrării în plată, care acum expiră.USR a introdus prin PNRR un sistem de indexare a pensiilor previzibil, anual, pentru a nu mai vedea partide „darnice”, care promit creșteri din pix. Până la sfârșitul anului, Guvernul României trebuie să instituie un Comitet de monitorizare, însărcinat cu revizuirea sistemului de pensii.

Îi rog pe miniștrii Muncii și Familiei să ne spună dacă există acest comitet și cine face parte din el. Fiind o țintă în PNRR, dacă nu e îndeplinită, neglijența lor ne îndepărtează de următoarea tranșă de bani de la Uniunea Europeană”, spune Dacian Cioloș.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE