duminică, 29 mai 2022
AcasăLa ziDacian Cioloș: "Sunt politicieni rupți de realitate, care nu înțeleg ce rău...

Dacian Cioloș: „Sunt politicieni rupți de realitate, care nu înțeleg ce rău le fac celor care i-au votat”

Dacian Cioloș i-a catalogat pe cei care au respins miercuri, în Parlament, guvernul propus de el drept politicieni rupți de realitate și s-a arătat dezamăgit de ratarea șansei de constituire a unui executiv.

„Din păcate, prețul trezirii lor va fi plătit de cetățeni: în decese, facturi umflate, școli fără căldură”

Dacian Cioloș amintește că România are nevoie disperată de măsuri anti-criză.

„Am fost în Parlament, unde toate partidele au vorbit despre soluții, ca să voteze în final împotriva soluției pe care noi am propus-o și pe care chiar au apreciat-o. Pentru că asta este ceea ce noi am propus: măsuri clare de criză pentru un guvern cu un mandat scurt.


România are nevoie disperată azi de măsurile de criză propuse de USR și este o dezamăgire că partidele au ales să-și urmărească propriile ambiții. Eu și USR vom continua să căutăm soluții pentru toate aceste crize suprapuse, pentru că noi avem sentimentul urgenței.
Parlamentul avea ocazia să le arate astăzi cetățenilor României că pot conta pe clasa politică.


S-a mai ratat o șansă, din păcate. Am auzit la PSD că eu, cel care am venit cu o soluție, sunt cel care blochează soluția pe care ei nu au prezentat-o niciodată. Sunt politicieni rupți de realitate, care nu înțeleg ce rău le fac celor care i-au votat. Noi suntem aici și vom continua să luptăm indiferent cât de dificilă e această luptă. Mai devreme sau mai târziu, se vor trezi și ei, dar din păcate prețul trezirii lor va fi plătit de cetățeni: în decese, facturi umflate, școli fără căldură.


Sunt dezamăgit și de parlamentarii PNL care, de asemenea, nu au venit cu o propunere de prim-ministru, dar au ales să stea în bănci atunci când am propus noi una. Acum nu ne rămâne decât să așteptăm decizia președintelui Iohannis. Nu discut ipoteze pe care alți actori politici nu au fost în stare să le pună pe masă și au respins o propunere concretă. Ne vom pronunța asupra situației după ce vom afla ce propune președintele Iohannis”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Citește și: Guvernul propus de Dacian Cioloș a fost respins de Parlament. Președintele reia consultările cu partidele

Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE