Damen iese din administrarea Șantierului Mangalia. Statul român este nevoit să preia controlul operațional

Data:

Damen anunță că a trimis o notificare de reziliere a contractului cu Statul român, după ce a vorbit de mai multe ori despre încălcarea acordului. Damen acuză statul de blocaje în procesul decizional care durează de trei ani și ”niciun alt tip de ajutor, implicare sau finanțare din partea partenerului român”. Statul român este acționar majoritar al Șantierului Mangalia, cu 51%, în timp ce compania Damen deține 49%.

Într-un comunicat transmis vineri se arată că ”a fost anulat cadrul legal de funcționare a asocierii dintre Damen Holding BV și statul român privind Șantierul Mangalia”. Damen a investit începând cu 2018 în șantierul Mangalia și a transferat 2% din acțiuni statului pentru a deveni majoritar, susține compania. În continuare, Damen arată că este vorba de o notificare de reziliere a Acordului de Asociere încheiat în 2018 cu partenerul român.

Citește și: „Clarvăzătoarea” lui Teodosie a prestat servicii de „clarviziune” și pentru Corneliu Vadim-Tudor. Apare în stenogramele DNA despre Arhiepiscopul Tomisului

  • ”Făcând acest pas, prevăzut în cadrul contractual al asocierii, Damen, în calitate de investitor străin, își protejează drepturile, investițiile, clienții și proiectele de la șantierul din Mangalia”, se mai arată în comunicat.

Damen susține că, începând din 2018, a decis să investească în Mangalia și a acceptat să transfere părții române 2% din acțiunile companiei care operează Șantierul Mangalia (permițând statului român să devină acționar majoritar în această companie, cu 51%), ”în schimbul primirii și păstrării controlului operațional și managerial al șantierului naval”.

Continuarea, în Info Sud-Est!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum va fi amenajată Piața Consiliul Europei din Alba Iulia. Parcare, stații de autobuz, piste de biciclete | Alba24

Primăria Alba Iulia pregătește reconfigurarea zonei centrale în care...

Oradea va avea o pădure urbană | Bihoreanul

Oradea va avea o pădure urbană, amenajările se vor...

Primarul Brașovului dezvăluie oferta primită, de a candida de la liberali | Aktual24

Primarul Brașovului dezvăluie oferta primită, de a candida de...