UPDATE. Dan Vîlceanu a depus jurământul de învestire

Data:

UPDATE 18.30: Dan Vîlceanu a depus, miercuri, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestire în funcţia de ministru al Finanţelor, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Știrea Inițială:

Biroul Politic Naţional al PNL l-a validat, miercuri, pe deputatul Dan Vîlceanu ca propunere pentru funcţia de ministru al Finanţelor.

„Votul a fost dat, sunt 70% dintre preşedinţii de filiale care au fost astăzi aici. A fost doar un singur vot împotrivă”, a declarat Florin Cîțu, la finalul ședinței BPN.

La rândul său, deputatul Dan Vîlceanu a declarat, că se simte obligat de încrederea care i-a fost acordată de colegii din BPN al PNL.

„În primul rând, aş vrea să-i mulţumesc premierului pentru susţinere şi în al doilea rând este onorant pentru mine că astăzi am primit votul colegilor. Este o încredere pe care mi-o acordă şi o încredere pentru care mă simt obligat.

De asemenea, vreau să vă spun că Ministerul de Finanţe este unul dintre ministerele foarte importante din Guvernul României şi nu am niciun fel de dubiu că voi face echipă bună cu prim-ministrul. Am lucrat împreună şi în Comisia de buget-finanţe. Sunt cred că 4-5 bugete pe care le-am dezbătut împreună în comisiile reunite”, a declarat Dan Vîlceanu.

Acesta a mai spus că îşi doreşte ca preluarea portofoliului de la Finanţe să se întâmple „cât mai repede”, astfel încât să poată fi începută gestionarea „unor probleme care aşteaptă să fie rezolvate”.

A absolvit Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu (1997), apoi cursurile Universităţii de Vest Timişoara – FEAA, cu diplomă de economist (2003). În 2005, a absolvit un master cu tema „Management şi Integrare Europeană” la Universitatea de Vest Timişoara – FEAA, iar în 2016 şi-a luat doctoratul la aceeaşi universitate.

De asemenea, Dan Vîlceanu a fost preşedinte TSD Gorj (2006-2009), apoi secretar executiv PDL Gorj (2011-2012), prim-vicepreşedinte PDL Gorj (2012-2013), preşedinte PDL Gorj (2013-2015), copreşedinte/preşedinte PNL Gorj (din 2015).

La alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 a fost ales deputat din partea Partidului Naţional Liberal în circumscripţia electorală nr. 20 Gorj, fiind validat în această funcţie la 21 decembrie 2016. Pe 6 decembrie 2020 a fost reales deputat din partea Partidului Naţional Liberal în circumscripţia electorală nr. 20 Gorj, fiind validat în această funcţie la 21 decembrie 2020. 

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității...

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul pe care coaliția PSD-PNL...

România a pierdut procesul pe certificatele verzi. Datorează 42 milioane de euro plus dobânzi

România a pierdut procesul pe certificatele verzi, la Tribunalul...