Daniel Tudorache, fostul primar PSD din Sectorul 1, urmărit penal de DNA într-un nou dosar

Data:

Daniel Tudorache, fostul primar PSD din Sectorul 1, este urmărit penal de DNA într-un dosar legat de aprobarea noilor tarife ale Romprest, potrivit unui comunicat DNA.

Procurorii susțin că prejudiciul creat Sectorului 1 din București este de 944 milioane de lei, un prejudiciu-record.

Daniel Tudorache mai are un dosar de corupție, în care a fost deja trimis în judecată.

În noul dosar, fostul primar al Sectorului 1 e acuzat de DNA că în 2012 ar fi acceptat ilegal să plătească facturi nejustificat de mari către Rompres, în ciuda unei decizii executorii a Curții de Conturi care ceruse recuperarea sumelor achitate în plus anterior.

Alături de Tudorache mai sunt urmăriți penal patru foști directori din Primăria Sector 1, dar și trei directori de la Rompres (Adimi, Velicu și Necula).

Citește și: CSM-ul lui Savonea a validat parțial viitorul Consiliu păcălind la vot 8 colegi magistrați

Tarife „ajustate” pentru Romprest

În ordonanța procurorilor se arată că există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă privind infracțiunea de abuz în serviciu, pentru că în cursul anului 2012 s-ar fi procedat, cu încălcarea legii, la ajustarea tarifelor aferente contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativă a Sectorului 1 București, încheiat în anul 2008.

De asemeneea, s-ar fi acceptat la plată facturi cu tarifele ajustate în anul 2012 și la un moment ulterior unei decizii executorii a Curții de Conturi care solicitase în 2016 recuperarea sumelor achitate în plus.

„În perioada mai 2017-16.09.2019, în contextul demersurilor efectuate de societatea comercială pentru modificarea tarifelor serviciului de salubrizare, care face obiectul contractului de delegare menționat, Unitatea Administrativă Teritorială Sector 1 ar fi fost indusă în eroare prin prezentarea ca adevărată a împrejurării mincinoase reprezentată de cuantumul cheltuielilor pe care se fundamentează solicitările societății de modificare a tarifelor.

Acest lucru s-ar fi realizat în scopul obținerii pentru societatea comercială a unui folos patrimonial injust, în condițiile în care cheltuielile din evidența contabilă ce trebuiau luate în calcul în procedura de modificare a tarifelor angajate nu ar fi reflectat realitatea, fiind inferioare celor indicate de societate în fundamentările tarifelor modificate.

Prin aceste demersuri ar fi fost creat un prejudiciu Sectorului 1 București în cuantum de 944.575.696 lei concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în același cuantum pentru societatea respectivă”, arată comunicatul DNA.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procesul lui Dan Hosu, amânat peste trei zile. Urmează termenul final

Procesul în care era judecat Dan Hosu, fostul soț...

De ce este Turcia zguduită de cutremure atât de puternice. Explicațiile seismologilor

Turcia și Siria au fost zguduite luni de cutremure...

Luvrul, snobul, Lipițanul și penele struț

Cuvintele pierdute în eter de ministrul Culturii, cu scurt...