joi, 9 decembrie 2021
AcasăLa ziDe astăzi, şi Galaţiul are o gardă istorică

De astăzi, şi Galaţiul are o gardă istorică

Sigur că aţi auzit de vestita şi admirata „Gardă Apullum”, romană, de la Alba Iulia, cea care stârneşte interesul publicului, inclusiv pe cel a străinilor. Mai sunt şi alte câteva oraşe româneşti care au înfiinţat atractive gărzi istorice, ca în străinătate, fiecare slujind specificului local. Ei bine, începând de astăzi, 2 octombrie, şi Galaţiul va avea propria gardă istorică în defilare!

Potrivit Viața Liberă, Plecarea „Gărzii Cuza” va fi la ora 16,00, de la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza”,  de pe str. Saturn, grupul va mărşălui apoi pe strada Brăilei, prin faţa Palatului de Justiţie, Parcul Viva, apoi pe Faleza Inferioară, urcând până la Elice, spre Hotel „Mercur”, şi de acolo, la Primăria Galaţi – de altfel, finanţatoarea frumosului proiect câştigat prin concurs de asociaţia gălăţeană „Danubiana”, condusă de Antoneta Crudu.

Evenimentul-surpriză este organizat, cu respectarea regulilor anti-pandemie, de către Asociaţia „Danubiana”, în colaborare cu Primăria municipiului Galaţi. Proiectul a primit finanţarea în urma câştigării unui concurs al Primăriei municipiului Galaţi. Responsabil de proiect, vicepreşedintele asociaţiei, Marius Crudu, cadru activ la ISUJ Galaţi.

Grupul va fi format din 80 de persoane.

Aerticolul integral, în viata-libera.ro!

FOTO: Garda, de Ziua Unirii, la picioarele statuii Domnitorului (VIAȚA LIBERĂ)

Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE