De ce a demisionat, în 2013, Papa Benedict. Motivul, aflat după moartea sa, în 2022

Data:

Regatul Papă Benedict al XVI-lea a demisionat în 2013, în principal din cauza anilor de insomnie, potrivit unui raport din presă.

Papa emerit, așa cum a fost cunoscut după ce a demisionat, i-a spus acest lucru biografului său Peter Seewald într-o scrisoare, cu puțin timp înainte de moartea sa, la sfârșitul anului 2022, potrivit dpa.

În scrisoare, care a fost pusă la dispoziția revistei germane Focus, „motivul central” al demisiei „a fost insomnia care mă însoțise continuu de la Ziua Mondială a Tineretului de la Köln”.

Potrivit raportului, preotul născut în Bavarez avea probleme cu somnul din 2005.

Citește și: Stalinism în acțiune. Paranoia „agentului străin” în Rusia

Medicamentele care i s-au prescris au funcționat inițial, dar în curând „au atins limitele” și au fost din ce în ce mai puțin capabile să garanteze că își poate îndeplini atribuțiile de șef al Bisericii Catolice, se spune în scrisoare.

Potrivit raportului, un accident a avut loc în timpul unei călătorii în Mexic și Cuba, în martie 2012, în care Benedict s-a rănit. După aceea, Benedict a spus că și-a dat seama că nu mai este în stare să rămână papă și a decis să renunțe la pontificat.

Citește și: Cum contribuie ceașca ta de cafea la schimbările climatice

Papa Benedict al XVI-lea, pe numele său de civil Joseph Ratzinger, a fost al 265-lea papă al Bisericii Catolice. A fost primul papă german după 482 de ani (ultimul papă germanic a fost Adrian al VI-lea, în perioada 1522-1523). A demisionat pe 28 februarie 2013, fiind primul papă din Evul Mediu până în prezent care a ales să renunțe la poziția sa.

Într-un discurs în limba latină, ținut în fața Consistoriului (întâlnirea formală a tuturor cardinalilor Bisericii Catolice) a declarat că în urma examinării conștiinței și-a dat seama că puterile sale nu mai sunt adecvate din cauza vârstei pentru îndeplinirea misiunii pontificale. Conclavul din 2013 a avut loc înainte de Paști.

Papa emerit Benedict a murit în ajunul Anului Nou 2022.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Captură Vatican TV

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related