De ce este inculpat din nou primarul Mihai Chirica

Data:

spot_img

Primăria și-a mutat sediul și arhiva la DIICOT. Însoțiți de polițiștii Brigăzii de combatere a crimei organizate (BCCO), procurorii au descins ieri la Primărie, la doar două zile după ce și anchetatorii DNA făcuseră același lucru. 

În urma unui val de 24 de percheziții efectuate ieri, zeci de funcționari ai municipalității, în frunte cu primarul Mihai Chirica ca suspect au fost duși la audieri. Acestora li s-au adăugat funcționari ai Oficiului de Cadastru, dar și oameni de afaceri din domeniul imobiliar. Audierile au reprezentat un adevărat maraton, prelungit până spre miezul nopții, la finalul cărora primarul a primit o nouă calitate de inculpat.

30 de persoane la audieri

Perchezițiile au început de la primele ore ale dimineții, când a fost „atacat” centrul administrativ și urbanistic al municipiului, respectiv Palatul Roznovanu și clădirea Arhitectului șef din spatele Primăriei. După ce au răscolit birourile timp de două ore, polițiștii au început să iasă, cărând cutii cu dosare sau acompaniindu-i pe cei convocați la audieri.

Funcționarilor din Primărie li s-au adăugat angajați ai Oficiului Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară și oameni de afaceri. În total, 30 de persoane, „despre care există bănuiala rezonabilă că sunt implicate în activități infracționale”, după cum a transmis DIICOT.

Citește și: Alexandru Cumpănașu, trimis în judecată de DNA. Documente false pentru fonduri europene

Printre aceștia, primarul Mihai Chirica, fostul viceprimar Gabriel Harabagiu, șefa Serviciului juridic din cadrul Primăriei, Cristina Oțeleanu, secretarul Consiliului Local, Denisa Ionașcu, arhitectul șef al municipiului, Alexandru Mustiață, fostul arhitect șef, Raluca Mocanu, fosta șefă a Serviciului juridic, Diana Florescu sau consilieri din cadrul Serviciului de urbanism, precum Elena Herțanu sau Andrei Pascariu.

„Activitățile sunt efectuate în continuarea cercetărilor privind constituirea unui grup infracțional organizat și vizează procedura de autorizare a executării lucrărilor de construcții de către dezvoltatori imobiliari care s-au folosit de conexiunile cu funcționari din administrația publică locală cu atribuții în domeniul emiterii și urmăririi respectării documentațiilor de urbanism”, a comunicat DIICOT.

Continuarea în Ziarul de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Concert cu muzică românească în Antarctica | Viața Liberă

Concert cu muzică românească în Antarctica. Pianistul gălăţean Ștefan...

Craiovean reținut pentru incitare la ură și promovarea antisemitismului | Știri Craiova

Craiovean reținut pentru incitare la ură și promovarea antisemitismului....

Începe restaurarea Bisericii lui Cujbă, un monument ieșean uitat în ruine | Ziarul de Iași

Începe restaurarea Bisericii lui Cujbă, un monument ieșean uitat...