Decizie de carantinare, anulată în instanță. Cum a arătat un bărbat din Zalău că măsura e incorectă

Data:

Georgel Babiuc, din Zalău, a venit din Italia și a intrat în România prin Punctul de Trecere a Frontierei de la Petea în data de 9 decembrie 2021. Cu toate că a venit dintr-o ”zonă albă”, respectiv regiunea Regiunea Emilia/Romagna, iar Italia nu a intrat în zona de risc epidemiologic decât în data de 10 decembrie, cetățeanul a primit un SMS de la autorități prin care era informat că are obligația să intre în carantină, potrivit Monitorului de Săalaj.

Susținut de către Adrian Cristian Secu, student la drept în București, Georgel Babiuc a contestat decizia la Tribunalul Sălaj și a avut câștig de cauză.

Conform şedinţei publice din 13 decembrie 2021, Tribunalul Sălaj “Admite contestaţia formulată de petentul Babiuc Georgel cu domiciliul în mun. Zalău, jud. Sălaj, în contradictoriu cu intimata Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare (…) şi dispune anularea Deciziei de confirmare a carantinării nr. 1970388/09.12.2021 a D.S.P. Satu Mare.”

Articolul ntegral, în monitoruldesalaj.ro!

Foto (descriptiv): Facebook Poliția de Frontieră

Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primul tanc Leopard 2 a fost trimis deja în Ucraina. Primul pas a fost făcut de Canada

Ministrul canadian al Apărării, Anita Anand, a publicat imagini video cu primul tanc Leopard 2, de fabricație germană, fiind încărcat pentru a fi dus în Ucraina.

Cei trei de la SGG care primesc 3500 de euro/lună pentru patru ședințe

Secretariatul General al Guvernului a avut anul trecut trei...

Nicușor Dan: Este important ca noi să ne păstrăm zona istorică, pentru ca Bucureştiul să existe pe harta turistică

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, susține că prefectul Bucureștiului, Toni Greblă, va ataca luni în instanță reglementarea de urbanism a întregii zone istorice a Municipiului Bucureşti, ceea ce, în opinia edilului ar putea da undă verde ridicării unor blocuri între clădirile vechi.

Cum arată cel mai mic oraș din Constanța, unde preotul are ieșiri despotice în fața libertății de exprimare: Căruțe pe străzile aproape pustii, bibliotecă...

Orașul Negru Vodă din județul Constanța, desemnat oraș în urma unei campanii de “urbanizare” pe hârtie din timpul ultimilor ani ai regimului comunist, a coborât sub pragul de 5.000 de locuitori, înregistrând puțin peste 4.600 de oameni la recensământul din 1 decembrie 2021. Reporterii Info Sud-Est au vizitat localitatea pentru a vedea cum arată cel mai mic oraș din județ în 2023.