Decizii CCR în era Covid-19. Conjuncturale, ca intotdeauna.

Data:

Uitați că ”Deciziile Curtii Constitutionale sunt general obligatorii si au putere numai pentru viitor,” chiar dacă așa scrie în Constituție. Tot în legea fundamentală a țării mai scrie și că ”Legea dispune numai pentru viitor, cu exceptia legii penale sau contravenționale mai favorabile.

Articolele sunt interpretabile în funcție de intrese. Excepția și contradicția merg mână în mână de 30 de ani. Prin anii 90, pe când era elaborată Constituția, un avocat din Timișoara, Mihai Ruva s-a opus înființării CCR, intuind că imperfecțiunile legii fundamentale vor lăsa loc jocurilor politice în funcție de interese de culise. Avocatul Ruva, considera că CCR ar putea deveni în timp o forță politică, datorită puterilor absolute care i-au fost atribuite.

Recent CCR a decis că OUG 34/2020, cea care prevedea creșterea cuantumului amenzilor în starea de urgență, este neconstituțională, în ansamblul ei. Avocatul Mircea Ursuța detaliază contradicțiile într-un interviu pentru EURACTIV.ro.

Click pentru a citi tot interviul -> Avocatul Mircea Ursuța, despre decizia CCR privind amenzile: Ar trebui șterse ca efect al deciziei

Despre redacția informală #CovRoMd

Rețeaua informală #CovRoMd cuprinde 27 de publicații de nivel local, regional, național, reprezentate de PressHub: Express de Banat (Caraș-Severin, Timiș), Mesagerul de Sibiu (Sibiu), Monitorul de Cluj (Cluj), Alba24.ro(Alba, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Sibiu, Timiș), Gazeta de Dimineață (Hunedoara), Argeșul Online (Argeș), Epoch Times Romania (național),Monitorul de Botoșani (Botoșani), Oradea Press (Bihor), eBihoreanul(Bihor), Átlátszó Erdély (Harghita, Covasna, Cluj, Bihor, Satu Mare, Mureș), Revista 22 (national level), Zi de Zi (Mureș), Jurnalul Văii Jiului (Hunedoara), Arad24.net (Arad), Banatul Azi (Timiș, Arad, Caraș-Severin), inRoman.ro (Neamț), Resita.ro(Caraș-Severin), Liber în Teleorman (Teleorman), Info Sud-Est(Tulcea, Constanța), Jurnalul de Argeș (Argeș), Crișana (Bihor), Transilvania Reporter (Bistrița-Năsăud, Cluj, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj), Gazeta de Sud (Dolj, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Olt), Viața Liberă (Galați), Ziarul de Iași (Iași) și Vrancea24 (Vrancea). 

La nivel european, rețeaua include partenerul EURACTIV.ro (parte a rețelei pan-europene EURACTIV, prezentă în 14 țări, cu sediul central la Bruxelles), la nivelul Republicii Moldova, report.md, și, la nivelul unei comunități de 5,6M de utilizatori în România și 1M în diaspora românească, HotNews.ro, prin platforma de dezbateri interactive, LIVE VIDEO #deladistanță.

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Noul Bauhaus European, inițiativa strategică ce combină Pactul verde european cu schimbarea în comunitate

Oficiali europeni, experți, reprezentanți ai societății civile, elevi și...

Iohannis vorbește de toleranță zero față de plagiat în noile legi ale educației

Președintele Klaus Iohannis a susținut luni, într-un discurs susținut...

Polițist din Dolj, cercetat penal după ce a amendat Primăria Craiova și Poliția Locală

Un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului...