Declarațiile de avere din CJ Iași. Alexe – mai sărac după divorț, camarila din jurul său prosperă: sinecuri, bani și imobile

Data:

Declarațiile de avere ale șefilor din Consiliul Județean (CJ) și consilierilor județeni, postate zilele trecute și valabile pe anul 2021, arată, încă o dată, cum prosperă camarila de partid. Deși au trecut aproape doi ani de când actualul președinte Costel Alexe a părăsit postul de ministru al Mediului, apropiați ai săi din CJ au primit bani grei în urma unor decizii ale sale: Codrin Lupu aproape 2.000 euro/lună în Consiliul de Administrație de la Romsilva, iar Marius Minea – 1.000 euro/lună de la o firmă de stat din Prahova.

Iese în evidență și Bogdan Mihail (USR-PLUS), din a cărui declarație de avere de 35 de pagini, 30 sunt ocupate de menționarea terenurilor și Bogdan Petru Alexa (PSD) care, în 2021, a făcut nouă credite, în valoare de circa 800.000 de lei, la opt bănci.

Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, are, aparent, o poziție fragilă în PNL, partidul sub stindardul căruia a candidat și a câștigat alegerile din septembrie 2020. Anchetele penale l-au obligat să cedeze șefia organizației județene și, în prezent, nu mai deține funcții în această formațiune politică. Cu toate acestea, în Consiliul Județean continuă să conducă având o majoritate stabilă, dată de alianța PNL-PMP, precum și sprijinul mai multor persoane care au beneficiat sau beneficiază din plin de decizii ale sale din perioada în care tăia și spânzură la Ministerul Mediului sau avea frâiele în calitate de șef al liberalilor ieșeni. Acest lucru reiese vădit din declarațiile de avere pe care vicepreședinții CJ și mai mulți consilieri județeni le-au depus zilele trecute: o adevărată gardă pretoriană a lui Alexe.

Vicepreședinții Sorin Alexandru Afloarei și Marius Dangă au un venit lunar de câte 12.000 lei net. În 2021-2022, Afloarei a reușit să pună în două conturi suma de 50.000 de euro. Soția sa a fost angajată la cabinetul unui parlamentar liberal și, de aici, prin detașare „pe linie de partid”, a ajuns  muzeograf la Palatul Culturii (venit 27.520 lei), titrează REPORTERIS.RO.

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

OPINIE Puțin câte puțin, Ciolacu devine Putin (Aktual24)

OPINIE Puțin câte puțin, Ciolacu devine Putin. De trei...

Procurorul care i-a oprit pe polițiști să intre în casa criminalului Dincă, un an cu salariul micșorat

Instanța supremă a decis să-l sancționeze pe procurorul Cristian...

Chromosome Dynamics anunță lansarea platformei exclusive B2B – chrd.ro – pentru fitofarmacii și distribuitori

Chromosome Dynamics anunță lansarea platformei exclusive B2B - chrd.ro - pentru fitofarmacii și distribuitori

Judecătorii acuzați că i-au favorizat pe frații Micula, scăpați de Înalta Curte

Judecătorii acuzați că i-au favorizat pe frații Micula, scăpați...