joi, 27 ianuarie 2022
AcasăLa ziEconomieDeficitul balanței comerciale arată că economia românească este într-o situație dificilă

Deficitul balanței comerciale arată că economia românească este într-o situație dificilă

O îngrijorătoare evoluție a economiei românești este creșterea deficitului balanței comerciale, potrivit RFI. Desigur, creșterea inflației lovește direct în puterea de cumpărare a consumatorilor. Dar, deficitul balanței comerciale arată că economia românească este într-o situație dificilă, în sensul că importurile cresc de la un an la altul fără nicio reacție din partea administrației.

Cifrele sunt clare. În primele 11 luni ale anului trecut, deficitul comercial a fost de 21,3 miliarde euro, iar în urmă cu doi ani, înainte de pandemie, era de 15,5 miliarde euro, deci a avut o creștere cu 37%.

Dincolo de cifre și de acutizarea deficitului balanței comerciale, există un element care ar trebui să producă îngrijorare. Și anume faptul că au rămas doar trei capitole ale balanței, din care un domeniu este nesemnificativ, la care economia românească mai are excedent. Este vorba despre o zonă minoră, „uleiuri și grăsimi de origine animală și vegetală”, unde se înregistrează un excedent nesemnificativ de 58 milioane euro, despre grupa de mărfuri băuturi și tutun, cu un excedent 629 milioane euro.

Articolul integral, în RFI!

Citește și: Mărturiile unei femei infectate cu Sars-Cov-2: „Până ieri am fost internată în spital, m-ați văzut în statistică” (presshub.ro)

SursăRFI
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE