Deputat USR, despre proiectul lui Predoiu pentru desființarea SIIJ: ”Frecție la picior de lemn”.

Data:

Deputatul USR Mihai Badea a scris, în urma prezentării de către ministrul Cătălin Predoiu a proiectului de desființare a SIIJ, că este o ”variație” a propunerii UDMR și că nu se dorește refacerea competențelor DNA.

Mihai Badea subliniază faptul că membrii CSM își vor putea alege singuri procurorii care să-i poată ancheta, iar ”manevra” n-o să convingă pe nimeni din comunitatea internațională.

Deputatul USR a mai spus că România va rămâne sub MCV și nu va adera la Schengen din cauza întocmirii deficitare a proiectului de către ministrul liberal.

Mesajul integral al deputatului USR Mihai Badea

„Jana n-a murit, Jana se transformă”. Sau “Adio, dar rămân cu tine”.
Așa s-ar putea rezuma, într-o singură frază, “chintesența” proiectului de lege anunțat astăzi de ministrul Predoiu, pe care l-am citit ceva mai devreme. De câteva zile își făcea reclamă că desființează el SIIJ-ul ca la carte, fără să-l reînființeze prin altă parte, la marele fix cu recomandările instituțiilor europene.
Nici vorbă de așa ceva însă. Omul ne trimite o ușoară variație a propunerii UDMR-ului, care cerea transferul dosarelor de la SIIJ la o altă secție tot din subordinea Parchetului General. Practic o înlocuire a SIIJ cu o altă SIIJ care să se numească Secția de Urmăriri Penale și Criminalistică. Frecție la picior de lemn adică. Orice numai să nu refacă competențele DNA.
Domnul Predoiu se crede mai subtil de-atât și pasează la cealaltă secție doar dosarele “grele”: membrii CSM plus magistrații de la ICCJ, curțile de apel și parchetele afiliate acestora. Dosarele celorlalți magistrați ajung la parchetele de pe lângă curțile de apel. Cu mențiunea că toți procurorii implicați, în număr de 42, vor fi atent selecționați de Procurorul General și CSM, să nu cumva să deranjeze pe cine nu trebuie.

Articolul complet poate fi citit în G4 MEDIA.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după o vizită la Moscova | Aktual24

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după...

Țara Lăpușului și Țara Beiușului, tradiții și obiceiuri transpuse în cuvinte | Crișana

Țara Lăpușului și Țara Beiușului, tradiții și obiceiuri transpuse...