Deputații europeni vor să oblige fiecare țară din UE să compenseze schimbările în utilizarea terenurilor prin gestionarea mai bună a pădurilor

Data:

Pădurile joacă un rol esențial în menținerea ecosistemului nostru prin captarea dioxidului de carbon din atmosferă, care altfel ar contribui la încălzirea globală. UE se mândrește cu 182 de milioane de hectare de pădure, ce acoperă 43% din suprafața sa.

„Deputații europeni vor să prevină emisiile produse ca urmare a defrișărilor. De aceea, ei doresc să oblige fiecare țară din UE să compenseze schimbările în utilizarea terenurilor prin gestionarea mai bună a pădurilor”, precizează Biroul Parlamentului European în România.

infografic
Pădurile joacă un rol important în reducerea gazelor cu efect de seră 

Impactul despăduririi

Uneori, terenurile forestiere sunt transformate în teren agricol, ceea ce duce la emiterea mai multor gaze cu efect de seră și la reducerea eliminării de CO2 din atmosferă. „În prezent, pădurile din UE absorb în fiecare an echivalentul a 10,9% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră’, arată Parlamentul European.

Ce este propunerea LULUCF?

Deputații europeni vor să prevină emisiile produse ca urmare a defrișărilor. De aceea, ei doresc să oblige fiecare țară din UE să compenseze schimbările în utilizarea terenurilor prin gestionarea mai bună a pădurilor. Regulamentul propus stabilește un cadru juridic începând cu anul 2021 și este conform cu Acordul de la Paris


Raportor este deputatul Norbert Lins (PPE, Germania).

Propunerea LULUCF va fi dezbătută luni, 16 aprilie, în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg. Votul va avea loc marți.

Urmăriți sedința plenară în direct!

infografic
Eurodeputații abordează efectele negative ale defișărilor. 

Eforturile UE de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră

Propunerea de a face față efectelor pe care schimbarea folosirii terenurilor le are asupra pădurilor este una dintre cele trei propuneri care ajută la respectarea angajamentelor asumate de UE în cadrul Acordului de la Paris privind schimbările climatice. Scopul este de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră în UE cu cel puțin 40% în toate sectoarele economice până în 2030 prin comparație cu nivelurile din 1990.

Celelalte două propuneri sunt:

UE mai lucrează la o propunere de reducere a emisiilor de CO2 provenite de la autovehicule.

Sursă: Parlamentul European.

Aflați mai multe http://epfacebook.eu/PădurileDinUE

Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Peste 1100 de titluri, peste 90 de cărți-eveniment, 32 de lansări – Humanitas la Gaudeamus

Humanitas, Humanitas Fiction și Humanitas Junior vă așteaptă la...

O asociație de proprietari din Iași vrea să închidă biroul Raiffeisen și Mega Image-ul de la parter

Președintele Asociației de Proprietari Ștefan cel Mare și Sfânt,...

Die Welt: Spaţiul Schengen are cu totul alte probleme decât România şi Bulgaria

Nu doar Croaţia, ci şi Bulgaria şi România voiau...