Deputatul AUR Mihai Lasca, în boxa acuzaţilor! La Înalta Curte a început procesul în care e acuzat de trafic de migranţi

Data:

Procesul pornit de DIICOT Oradea pe numele deputatului Mihai Lasca pentru constituire de grup infracţional organizat şi trafic de migranţi a început la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu citirea rechizitoriului în care se descrie modul cum voia să scoată peste graniţă cetăţenii străini de origine africană sau asiatică.

Este vorba despre dosarul în care, iniţial, Lasca a fost arestat pentru clonare de carduri, acuzaţie pe care procurorii n-au mai putut s-o probeze. În schimb, din dovezile strânse a reieşit că, în 2012, actualul parlamentar ar fi „iniţiat şi constituit” gruparea din care făceau parte cel puţin 4 persoane, cetăţeni români şi maghiari, împreună cu care voia să scoată din România persoane de origine asiatică sau africană, pe care Lasca îi numea în convorbirile cu complicii „oile ălea negre” sau „mieluşeii ăia negri”. 

Mirese pentru „mieluşei”

Lasca a pretins în faţa anchetatorilor că acuzaţiile sunt „interpretări eronate”. El a recunoscut că a vorbit doar „despre posibilitatea ajutării unor studenţi străini, de culoare, să ajungă în state europene”, despre preţurile „pe bucată student negru”, sau „oi negre”. „Trebuia să le găsesc o modalitate de a trece în Ungaria, căsătorindu-se cu cetăţeni români pentru a obţine cetăţenia română”, a fost găselniţa lui Lasca, declaraţie respinsă de procurori pe motiv că „nu este plauzibilă”.

În final, în 2018, DIICOT a trimis în judecată 12 inculpaţi, unii fiind acuzaţi de clonări de carduri iar alţii, între care şi Lasca, de trafic de migranţi. Dezbaterile în caz au început abia în 2021, la Tribunalul Bihor, după ce, vreme de 3 ani, dosarul s-a aflat în procedura Camerei Preliminare.

Cum între timp Lasca a fost ales parlamentar, în noiembrie 2021, la solicitarea DIICOT, dosarul a fost preluat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aici, însă, pe 22 martie, în acest an, magistraţii l-au „spart” în două cauze distincte, păstrând doar partea care îl privea pe deputat, acuzaţiile aduse celorlalte 11 persoane urmând să fie analizate, în continuare, la Tribunalul Bihor, titrează publicația BIHOREANUL.

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...