Potențială evaziune de 15 milioane de lei, derulată chiar acum, când citiți

Data:

Doi frați din Rădăuți, cu mutație la Iași, unul fiind abia ieșit din penitenciar, s-au apucat de „cumpărat” firmele afaceriștilor din Grajduri, cocoșate de datorii. Reprezentantul Antifraudă spune că asemenea suveici sunt frecvente, dar că nu știau de această schemă, derulată în prezent la Iași.

La cele două adrese pe care se înregistrează firmele preluate, cei doi frați sunt de negăsit, nu-i cunoaște nimeni. Imobilele sunt un bloc de nefamiliști în Cantemir și o casă în descompunere pe Dr. Vicol.

Doi frați originari din Rădăuți și stabiliți în Iași cumpără pe bandă rulantă firme cu probleme financiare, procese și datorii la Fisc. Achizițiile sunt în plină desfășurare, lista cuprinde deja aproape 20 de firme, totalul datoriilor este de milioane de lei.

Citește și: SUSȚINE PRESShub. Donează sau redirecționează o parte din impozitul pe venit/profit

Va fi imposibil pentru stat să mai recupereze vreodată bani de la societățile comerciale ajunse în portofoliul celor doi. Unul dintre frați are adresa la blocul de garsoniere de pe Romană 37 A, dar vecinii nu-l cunosc și spun că nu locuiește acolo.

Cel de-al doilea are adresa într-o casă veche, vizavi de Penitenciar, dar și aici vecinii spun că nu stă nimeni cu acest nume. Este vechea schemă a cedării firmelor către oameni care nu pot fi trași la răspundere.

Aspiratorul de evaziune Grajduri

Tomas Ovidiu și Marian Edi Hrehoreșen sunt născuți în Rădăuți și, conform actelor, locuiesc la Iași. Primul dintre ei a fost condamnat de două ori și a fost eliberat condiționat în 2021.

Începând cu luna noiembrie a anului trecut, pe numele celor doi au fost înregistrate cesionări de pachete majoritare de acțiuni de la 14 firme, iar lista acestora arată un tipar: aproape toate au funcționat un an sau doi, au avut cifre de afaceri consistente, dar acum sunt cu probleme, cu datorii la stat și în procese cu alte societăți comerciale.

Lista achizițiilor cuprinde firme majoritar din județul Iași – comuna Grajduri, dar și din alte zone ale țării.

Investigația completă poate fi citită în Reporter de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Inspector șef adjunct al ITM Bihor, trimis în judecată pentru luare de mită | Crișana

Inspector șef adjunct al ITM Bihor, trimis în judecată...

Flagelul care afectează milioane de vieți | The Epoch Times-Romania

Flagelul care afectează milioane de vieți a fost discutat...

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură | Puterea a cincea

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură, reprezintă o versiune reinterpretată a...

Un primar fără casă locuiește în vila soacrei sale bogate | Gazeta de Dimineață

Un primar fără casă locuiește în vila soacrei sale...