duminică, 19 septembrie 2021
AcasăJustițieDesființarea SIIJ, pe ordinea de zi a ședinței coaliției de guvernare

Desființarea SIIJ, pe ordinea de zi a ședinței coaliției de guvernare

Liderii coaliţiei de guvernare se întrunesc miercuri în şedinţă, la Palatul Parlamentului, unde vor discuta calendarul parlamentar pentru desfiinţarea SIIJ. În acest sens, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, va prezenta, în şedinţa coaliţiei avizul pozitiv dat de Comisia de la Veneţia la proiectul de desfiinţare a Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

“Parlamentul se poate întruni în sesiune extraordinară fără nicio grijă, pentru că are soluţiile corecte propuse de Guvern şi vreau să îi mulţumesc premierului Florin Cîţu pentru sprijinul faţă de acest proiect. De altfel, în programul de guvernare este prima măsură de la capitolul Justiţie care ar fi trebuit luată. Proiectul a fost blocat în Parlament. Deci varianta corectă ar fi cea propusă de Guvern şi acesta este mesajul pe care îl voi duce în coaliţie miercuri. Am stabilit la întâlnirea anterioară în cadrul coaliţiei că se va propune sesiune extraordinară pentru a rezolva această problemă, pentru a desfiinţa SIIJ, în maximum două săptămâni de la primirea avizului. Iată, astăzi, am primit avizul. Dacă nu săptămâna aceasta, săptămâna viitoare deja ar fi de aşteptat o sesiune extraordinară pentru desfiinţarea SIIJ”, a declarat ministrul Justiției, Stelian Ion.

Potrivit acestuia, se aşteaptă ca Senatul să se întrunească săptămâna viitoare.

La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban a declarat, marţi seara, că discuţiile din coaliţie vor viza în special forma legislativă privind desfiinţarea SIIJ.

“În principal discutăm de Secţia specială şi de forma legislativă prin care să desfiinţăm Secţia specială în urma punctului de vedere adoptat de Comisia de la Veneţia”, a adăugat Ludovic Orban. 

Știre în curs de actualizare.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE