Destine în „Afghan Park” Timișoara / Reportaj Europa Liberă

Data:

spot_img

Zi de marți mohorâtă într-un 9 decembrie ploios. E una din cele două zile ale săptămânii când Asociația LOGS le distribuie prânzul migranților adunați pe un teren viran din preajma unui supermarket. Timișorenii i-au dat nume locului:„Afghan Park”.

În orice anotimp, acolo pot fi văzute grupuri de tineri șezând liniștiți în așteptarea unui semn de plecare spre Occident, oficial sau clandestin. Până atunci, trăiesc cum se poate: unii la centrele pentru azilanți, alții pe străzi, în case părăsite.

Oamenii veniți la cumpărături nu știu mare lucru despre soarta acestor fugari din țări îndepărtate, dar au aflat că sunt „refugiați arabi”. Migranții nu se apropie de supermarket decât seara, aproape de închidere. În general, nu sunt lăsați să intre la cumpărături dacă nu sunt vaccinați, dar sunt ajutați de câte un timișorean cumsecade să își ia ce le trebuie.

Citiți reportajul integral pe Romania.europalibera.org

Citiți și

Dunărea – graniță pentru fugari. Înainte de 1989 „frontieriști”, azi „migranți”

spot_imgspot_img
Brîndușa Armanca
Brîndușa Armanca
Ziaristă, scriitoare şi profesor universitar în jurnalism. A fost directoarea Institutului Cultural Român din Budapesta (2006-2012), calitate diplomatică în care a deținut președinția Uniunii Europene a Institutelor Culturale, EUNIC Hungary. A lucrat ca redactor în echipe prestigioase la Radio Europa liberă, la publicații ca Expres, Temesvári Új Szó, Orizont sau Ziua, unde a fost director coordonator editorial, precum și la TVR Timişoara, studio regional pe care l-a condus ca director timp de şase ani. Realizează rubrica Media culpa în revista „22” și continuă corespondențele la Radio Europa liberă. În afara sutelor de articole de presă, interviuri, emisiuni de radio şi televiziune care fac parte din viaţa unui jurnalist activ, a publicat volume de media și a realizat filme documentare recompensate cu premii naționale și internaționale, iar activitatea culturală cu Distincția Academiei Române și cu o înaltă distincție culturală a din partea ministrului culturii ungar pentru diplomație culturală. Este membră a Uniunii Scriitorilor și a numeroase organizații ca GDS, Societatea Timișoara, AZIR/AEJ, ECREA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related