„Dezinformări” – Firea neagă că s-ar pregăti să preia şefia la Ministerul Muncii după debarcarea lui Budăi

Data:

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a negat categoric informaţia apărută recent în spaţiul public, potrivit căreia s-ar pregăti să îi ia locul lui Marius Budăi la Ministerul Muncii. Firea chiar şi-a exprimat susţinerea faţă de Budăi şi afirmă că ministrul Muncii “nu a greşit cu nimic în comunicarea publică”.

“În privinţa informaţiilor ‘pe surse’, care scriu despre o plecare a mea de la Ministerul Familiei, către Ministerul Muncii, resping categoric aceste dezinformări, reiterez că îl susţin pe colegul meu Marius Budăi şi consider că nu a greşit cu nimic în comunicarea publică. Dacă el a deranjat pe cineva, înseamnă că nu şi-a făcut decât datoria de a ţine cu pensionarii români”, a scris Firea într-o postare pe Facebook.

Social-democrata reclamă că cei care vor “să ne destabilizeze acum sunt dintre cei care au fost spectatori pasivi atunci când se amaneta viaţa românilor prin clauzele secrete din PNRR”.

“Şi, în loc să salvăm acum, împreună, ce se mai poate salva, recurg la metodele vechi: dezbină şi stăpâneşte. Nu vor reuşi! Suntem o echipă unită pentru că ne leagă dorinţa de a creşte calitatea vieţii tuturor românilor. Într-un noian de vorbe, declaraţii, promisiuni, atacuri, dezinformări, beţe în roate şi printre garduri, noi ne vedem de muncă şi găsim soluţii concrete în domeniile pe care le gestionăm”, a adăugat Gabriela Firea.

Secretarul de stat în Ministerul Muncii Cristian Vasilcoiu a transmis, la rândul său că afirmaţia potrivit căreia Firea l-ar înlocui pe Budăi e un fake-news.

“’Budăi va fi schimbat cu Firea’ este un fake news care arată doar disperarea unor politicieni de Dreapta, care încearcă să se agaţe de funcţii pe care simt că le pierd!”, a scris şi Vasilcoiu, sâmbătă, pe platforma de socializare.

Context

Reamintim că, recent, surse liberale au declarat pentru Ziare.com că liderii PNL ar intenţiona ca la viitoarea şedinţă a coaliţiei de guvernare să-i ceară demisia ministrului PSD al Muncii, Marius Budăi. Nemulţumirea acestora faţă de şeful de la Ministerul Muncii este legată de insistenţa lui Budăi de a renegocia PNRR-ul, cu toate că i s-a explicat că demersul nu ar fi în favoarea României.

„Budăi insistă cu renegocierea PNRR, deşi absolut toată lumea i-a spus că nu e în favoarea României să deschidem această discuţie la Bruxelles. Credeţi că noi nu vrem să mărim pensiile? Dar de unde bani? Să răspundă domnul Budăi, domnul Câciu (ministrul de Finanţe) sau Marcel Ciolacu.

Toată lumea i-a spus domnului Budăi să înceteze cu această discuţie: şi preşedintele Iohannis, şi premierul Ciucă, şi Florin Cîţu. El nu încetează. În aceste condiţii, suntem obligaţi să-i cerem demisia, pentru că vom ajunge în situaţia în care percepţia electoratului va fi că noi nu vrem să majorăm pensiile”, au declarat surse din conducerea PNL.

Pe de altă parte însă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a reacţionat oficial, joi seară, şi a negat informaţia că Marius Budăi ar putea fi debarcat de la Palatul Victoria.

„În urma apariţiei unor speculaţii privind ipoteza schimbării unui membru al Guvernului, purtătorul de cuvânt al Executivului este împuternicit să facă următoarele clarificări: Schimbarea unui ministru este responsabilitatea Prim-ministrului şi nu a fost pus în discuţie un astfel de subiect”, a transmis Dan Cărbunaru, citat de EPOCHTIMES ROMANIA.

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cauza exploziei la blocul din Craiova: o posibilă acumulare de gaze

Cauza exploziei la blocul din Craiova, în urma căreia...

Inspectorii Gărzii de Mediu fac verificări în pădurea deținută de IKEA în Iași | Ziarul de Iași

Cunoscutul producător de mobilier IKEA este acuzat că exploatează...

Explozie la un bloc din Craiova. Un etaj s-a prăbușit. O femeie a murit | VIDEO

Explozie la un bloc din Craiova, în urma căreia...

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar. Greșeala a...