duminică, 17 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziActualitateDGASPC Bihor desființează orfelinatele-mamut! Copiii din Centrul de Plasament nr.2 Oradea au...

DGASPC Bihor desființează orfelinatele-mamut! Copiii din Centrul de Plasament nr.2 Oradea au fost mutați în case familiale la Oșorhei și Paleu

Centrul de Plasament nr. 2 Oradea, fostul orfelinat din strada Feldioarei, unde își are sediul și Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Bihor, a fost desființat, iar rezidenții, mutați în două case de tip familial, anume construite și amenajate în Oșorhei și în Paleu.

Anul acesta vor mai fi desființate încă două centre de plasament, cel de lângă Stadionul Municipal din Oradea și cel de la Popești.

În familii

Scopul desființării vechilor orfelinate, cu capacități mari, și al mutării copiilor în căsuțe de tip familial, în grija unor asistenți maternali profesioniști, este „dezinstituționalizarea” acestora și integrarea lor în medii cât mai apropiate de cel familial, spune directoarea DGASPC Bihor, Camelia Gaciu.

Potrivit acesteia, România trebuie să respecte o recomandare a Comisiei Europene în acest sens, recomandare care nu a fost transpusă în legislația națională așa încât dezinstituționalizarea să aibă un termen clar, însă Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA) și-a stabilit acest obiectiv între priorități.

Citește articolul integral în Bihoreanul

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE